Airbag sensor пътническа седалка
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Airbag sensor пътническа седалка
Здравейте,
Каква е функцията на въпросния сензор и ще сработи ли airbag-a ако сензора го няма? Питам зсщото преди време имах проблем с кантарчето на пасажерската седакла. Отидох при един специалист, който ми махна сензора и бърника нещо из настройките с компютъра. Лампата съответно спря да свети, но взех да се замислям, като нямам сензор ще работи ли изобщо aibag-a?!

П.с. снимката е на колега от форума.
Каква е функцията на въпросния сензор и ще сработи ли airbag-a ако сензора го няма? Питам зсщото преди време имах проблем с кантарчето на пасажерската седакла. Отидох при един специалист, който ми махна сензора и бърника нещо из настройките с компютъра. Лампата съответно спря да свети, но взех да се замислям, като нямам сензор ще работи ли изобщо aibag-a?!

П.с. снимката е на колега от форума.
Re: Airbag sensor пътническа седалка
Някой по въпроса? В момента лампата на airbag-a не свети, но съм с махнат сензор. Майстора ми каза 'това не ти трябва'.
Така ли е или ме е пуснал по пързалката?
Така ли е или ме е пуснал по пързалката?
Никой ли не знае или не се разбира какво питам
Ако е прекодирал системата така, че да не отчита кантарчето трябва ли да се маха сензора. Никъде в нета не намерих инструкция за шунтиране, в която се маха сензора...
Предстои ми дълъг път, а не искам да тръгвам с неизправни airbags.

Предстои ми дълъг път, а не искам да тръгвам с неизправни airbags.
- DiGital
- младши ентусиаст
-
- Кара: на пълна газ
- Мечтае да кара: MB SLS AMG
Изключил ти го е софтуерно. Ако дадеш на контакт - лампата светне за 3-4 сек и угасне значи всичко е наред. накратко това включва/изключва пасажеския ейрбег когато има/няма седнал човек. Сега както е направено винаги ще гърми което е добре. Данесе стига до там.
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
DiGital написа:Изключил ти го е софтуерно. Ако дадеш на контакт - лампата светне за 3-4 сек и угасне значи всичко е наред. накратко това включва/изключва пасажеския ейрбег когато има/няма седнал човек. Сега както е направено винаги ще гърми което е добре. Данесе стига до там.
Дали е под седалката това на снимката или не няма значение, важното е да не е закачен кабела му (бялата букса), че пак ще ти светне за грешка, въпреки че е изключен софтуерно кантара

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
MMG написа:Ще спя по-спокойно! Благодаря ви, колеги!
спинкай спокойно така се прави когато се спира софтуерно кантара.
7 мнения
• Страница 1 от 1