530д непали

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 530d
Детайли за колата: ненормална :)

530д непали

Мнение от finkonti » 29 Юли 2013, 18:48

Колеги имам проблем, неиска да запали не върти стартер се едно няма ток, НО ток има. Още един път ми направи този номер и след около няколко минути ядове колата запали. Някой да знае къв е проблема че направо ми иде да я запаля с запалката. поне има каско. Остана на един паркин и съм сигурен, че като ида по късно ще запали. А него прави всеки път като е топла. Оня ден наще бяха на море и през почивката бащата отишал да я запали след като няколко дена не е палена, просто ей така и тя не искала, и на по следващия ден като си тръгват колата пали без проблеми.
Ще съм много благодарен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er-Reihe

Re: 530д непали

Мнение от Ivo Georgiev » 30 Юли 2013, 10:17

Доста могат да бъдат причините да не иска да запали (помпа, дюза, датчик и какво ли не). Направи й една дигностика и кажи каква грешка записва за да не гадаем

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 30 Юли 2013, 11:22

казваш , че не върти стартера , значи много вероятно е четките му да са заминали...
на мен ми се е случвало
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 30 Юли 2013, 12:01

Ivo Georgiev написа:Доста могат да бъдат причините да не иска да запали (помпа, дюза, датчик и какво ли не). Направи й една дигностика и кажи каква грешка записва за да не гадаем

:yes: Оттук няма как да познаем причината. Диагностика е решението....
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er-Reihe

Мнение от Ivo Georgiev » 30 Юли 2013, 12:05

Сега видях, че не върти стартера. Варианти стартер, EWS...

Потребител
Аватар

Мнение от finkonti » 30 Юли 2013, 16:09

Разбирам ви Колеги но представете си врътвате ключа да загреят свещите и като врътнете да запали колата се едно някой е откраднал стартера. Дори да са четки той след 2-3 пат ще врътне и ще запали а за над 10-15 пъти нищо, а то чак след известно време колата пали.
Да е от стартер то ще си покаже. ???????

Потребител
Аватар

Мнение от Andro 160 » 31 Юли 2013, 8:25

Това, със стартера "един път включва, един път не включва" е изключително досаден проблем. В смисъл, че ако не останете на пътя, и след известен престой и опити за стартиране, колата реши да запали, и се придвижите до сервиз, и там колата продължи да си пали - и там нищо не може да се направи, защото не може да се определи причината. В такива случаи може да се направи грешката и да се определи причината в самия стартер, в резултат на което стартера се сваля, ревизира се, качва се на колата и ... пак същия проблем ... И в крайна сметка се оказва, че примерно причината е била в слаба връзка на главната верига, или във веригата на тяговото реле. Затова - въоръжете се с пробна лампа и метър жица (освен оригиналния комплект инструменти), информирайте се как работи стартера и открийте на място причината.

Потребител
Аватар

Мнение от finkonti » 01 Авг 2013, 15:35

Andro 160 написа:Това, със стартера "един път включва, един път не включва" е изключително досаден проблем. В смисъл, че ако не останете на пътя, и след известен престой и опити за стартиране, колата реши да запали, и се придвижите до сервиз, и там колата продължи да си пали - и там нищо не може да се направи, защото не може да се определи причината. В такива случаи може да се направи грешката и да се определи причината в самия стартер, в резултат на което стартера се сваля, ревизира се, качва се на колата и ... пак същия проблем ... И в крайна сметка се оказва, че примерно причината е била в слаба връзка на главната верига, или във веригата на тяговото реле. Затова - въоръжете се с пробна лампа и метър жица (освен оригиналния комплект инструменти), информирайте се как работи стартера и открийте на място причината.

Ако съм те разбрал добре, другият път като го направи този номер да видя дали до стартера достига ток. Ако НЕ стига - проблема е някъде другаде, ако стига ток то трябва да занеса стартера на ремонт. Да се надяваме че не е първия вариант че тогава ....... ще пада дирене. :) А лошото е че него прави често, но като го направи ти иде да я ....... с запалка :).
Ако някой друг има други варианти за проблема моля да пише.

Потребител
Аватар

Мнение от Andro 160 » 02 Авг 2013, 9:18

Да. Проверява се директния плюс от АБ към стартера и масата от АБ - рама - двигател. Отвиват се всички гайки/болтове, пръска се контактен спрей и се стяга. Дава се контакт и с пробната лампа се пробва тънкия кабел, който включва тяговото реле. Ако няма захранване, се търси причината във веригата контактен ключ (контактор) - тягово реле. Ако там всичко е ОК - стартер. Има възможност да се илиминира на място и тяговото реле с шунтиране на веригата, но както казах иска по подробна информация от ваша страна как работи стартера.

Потребител
Аватар

Мнение от Andro 160 » 02 Авг 2013, 9:32

Грешка - "дава се контакт" не, а дава се на старт.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 03 Авг 2013, 23:25

Не знам,защо търсиш под вола теле като ти казаха още във вторият пост какво да направиш.Ако толкова се надяваш да е стартера/може 10% само да е вероятно/,ми викни някой познат и я бутнете,ако е проблем в стартера,колата ще запали.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 04 Авг 2013, 11:35

Колега, аз имах такъв проблем. В големите жеги подавах на старт и стартера на въртеше. Правеше го от време на време. Можеше и 4 месеца да не го направи. После започна и на студено да го прави когато си иска. Запалвах като задържах по-дълго на контакт и стартера завърташе. Накрая го свалих и занесох на ремонт. Майстора ми каза, че стартера ми е перфектен, нямало нужда да се прави нищо по него, само го почистили. Взеха ми 0лв. за упражнението и плащах само сваляне и слагане на стартера. От тогава такъв проблем не съм имал.

Възможно е също някой кабел да се е разхлабил от вибрациите, но едва ли. Сваляй стартера и го носи на ремонт. А ако е ЕWS според мен няма да пуска гориво, а стартера ще върти.

Успех!
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Потребител
Аватар

Мнение от finkonti » 05 Авг 2013, 10:55

май ще взема да го сваля да го проверят за всеки случай па ще видим :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: комбайн в парламента

Мнение от LUBO 555 » 06 Авг 2013, 18:06

Zubcho написа:Колега, аз имах такъв проблем. В големите жеги подавах на старт и стартера на въртеше. Правеше го от време на време. Можеше и 4 месеца да не го направи. После започна и на студено да го прави когато си иска. Запалвах като задържах по-дълго на контакт и стартера завърташе. Накрая го свалих и занесох на ремонт. Майстора ми каза, че стартера ми е перфектен, нямало нужда да се прави нищо по него, само го почистили. Взеха ми 0лв. за упражнението и плащах само сваляне и слагане на стартера. От тогава такъв проблем не съм имал.

Възможно е също някой кабел да се е разхлабил от вибрациите, но едва ли. Сваляй стартера и го носи на ремонт. А ако е ЕWS според мен няма да пуска гориво, а стартера ще върти.

Успех!

Aко проблема е в EWS стартера въобще не върти ;)
ИзображениеИзображение

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Потребител
Аватар
Кара: Bmw 530d
Мечтае да кара: Bmw X5, E60

Мнение от Ivaylo Tonkov » 30 Авг 2013, 1:52

включвател на стартера може да бъде, но ако е той ще ти изкарва малък пушек от него ... поне на мен така ми се е случвало
Изображение

Назад към E39