Питане относно климатроник !! ЗА ТРИЕНЕ !

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Питане относно климатроник !! ЗА ТРИЕНЕ !

Мнение от damian4o » 29 Юли 2013, 14:46

Здравейте , колеги колата е БМВ е39 96 г. . Случая е следния преди време леко чукнах предницата на моята кола , в следствие на което нямаше на пръв поглед никакви щети . След известно време си пусках климатроника и си бачкаше перфектно . Закарах колата на сервиз да ми долеят фреон и се оказа че перката на климатика изобщо не функционира и ми казаха също така че електромоторчето е изгоряло .
Посъветваха ме да не карам така (щом не работи перката) за да не изгоря компресора .
Понеже за момента нямам възможност да оправя проблема какво ще ме посъветвате, иска ми се да го пускам в тия жеги ? За момента пробвах климатика работи , но възможно ли е да изгори компресора щом не включва перката , какво мислите ?
Благодаря на всички отделили време да прочетат коментарите относно проблема ми !!
От София съм ако някой разбира бих могъл да му я закарам поне да каже какъв е на 100% проблема .
Последна промяна damian4o на 30 Окт 2013, 15:10, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Re: Питане относно климатроник !!

Мнение от goguma » 29 Юли 2013, 18:27

Като нямаш работеща перка пускай климатика само като караш поне с 50-60км/ч и нагоре, за да обдухва насрещната струя хубаво радиатора, да охлажда и да пада налягането. Ако се забиеш в някое задръстване с неработеща перка и пуснат климатик, климатичната инсталация ще си ебе мамата скоропостижно.

Все пак ми се върти муха в главата - дали ако се вдига налягането прекалено и нищо не охлажда климатичния радиатор /нямаш работеща перка и си на място/ Е39 има някаква защита която спира компресора за да не изгори. Някой ако знае да сподели :dunno:

И все пак не карай без работеща перка.

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Re: Питане относно климатроник !!

Мнение от Atsalov » 29 Юли 2013, 18:57

Не ти препоръчвам да караш без перка ,дори и на дълго.Все пак ще се улисаш и ще забравиш да го излючиш и както каза goguma (ще си ебе мамата скоропостижно) :lol: Колата ти има защита както за ниско така и за високо налягане и ще изключи но ... на 30бара.

Назад към E39