Проблем при висока скорост.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем при висока скорост.

Мнение от bmw325tds » 29 Юли 2013, 11:17

VladislavHristov написа:...Проблема е ,че при по висока скорост колата става нестабилна.При резки движения ,при изпреварване например ,има едно лакатушене по пътя...
Амортисьорите ти са за смяна. Виж предните, виж и задните.

Ако имаш нещо разбито колата ще дърпа на ляво-на дясно както при висока скорост така и при ниска.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koziak » 29 Юли 2013, 11:23

Ей и как така със сигурност определи че са амортисьори

Sent from my Galaxy Nexus

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 29 Юли 2013, 11:48

koziak написа:Ей и как така със сигурност определи че са амортисьори

Защото при увеличаване на скоростта се увеличават и динамичните сили, които действат върху автомобила.
Когато се завърта волана, колата започва да извършва движение по окръжност с радиус r, при което започват да действат сили F1,F2..FN, които накланят автомобила и амортесьорите трябва да се противопоставят на съответните сили, в противен слячай започва гореописаното "лакатушкане".

Пак пиша, че ако има луфтове по кормилната уредба то симптомите ще са както при ниска, така и при висока скорост и ще се изразяват в рязко дръпване на автомобила в страни, при което трябва да се извършва внимателно обиране на луфтовете.

koziak, ти си написъл, че при теб имало такива симптоми и проблема бил в рейката. Обясни какъв точно е бил проблема и ЗАЩО е пораждал "лакатушкане".

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koziak » 29 Юли 2013, 12:15

Мен ми е напълно ясно че може да е от амортисьорите. Но може да е и от куп други работи и ти няма как да бъдеш толкова сигурен!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 29 Юли 2013, 13:28

bmw325tds написа:
koziak написа:Ей и как така със сигурност определи че са амортисьори

Защото при увеличаване на скоростта се увеличават и динамичните сили, които действат върху автомобила.
Когато се завърта волана, колата започва да извършва движение по окръжност с радиус r, при което започват да действат сили F1,F2..FN, които накланят автомобила и амортесьорите трябва да се противопоставят на съответните сили, в противен слячай започва гореописаното "лакатушкане".

Пак пиша, че ако има луфтове по кормилната уредба то симптомите ще са както при ниска, така и при висока скорост и ще се изразяват в рязко дръпване на автомобила в страни, при което трябва да се извършва внимателно обиране на луфтовете.

koziak, ти си написъл, че при теб имало такива симптоми и проблема бил в рейката. Обясни какъв точно е бил проблема и ЗАЩО е пораждал "лакатушкане".

Амортисьора действа в 1 посока не в 2....много зависи кога усеща тоя рол....
Проверка му е майката ,а Владо да не прави резки завои при 140! :mhihi:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Слави
Аватар

Мнение от © » 29 Юли 2013, 13:56

Аз още като видях темата си помислих за амортисьори. Имам наблюдение върху коли с кофти амортисьори и знам, че се държат по подобен начин. И още нещо - колкото по-твърди толкова по-добре при високи скорости

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 29 Юли 2013, 14:11

Gqbriel написа:...Амортисьора действа в 1 посока не в 2....
Това при амортисьорите на "Жигули", при BMW малко по различно.
Дори и да действа в една посока тогава при завой силата ще натовари единия амортесьор и стабилизиращата щанга ще компенсира от другата страна...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e90 330d LCI Edition Sport
Мечтае да кара: Нищо повече от това.

Мнение от VladislavHristov » 29 Юли 2013, 16:34

Явно не сте ме разбрали на 100% и може би не съм се изразил правилно. Не става дума за много резки движения или влизане в завой с висока скорост.
Проблема е при най-нормално изпреварване.Та и дори без изпреварване ,колата малко все едно се носи насам натам по пътя ,нужни са минимални корекции с волана почти постоянно при по-висока скорост.
Явно ще трябва да видя като се прибера ,да огледат цялата ходова част. Попринцип не разбирам от коли ,но амортисьорите ми се струват добре.При неравности колата се усеща стегната ,не подскача наляво надясно или нещо подобно.

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 29 Юли 2013, 20:31

VladislavHristov написа:Явно не сте ме разбрали на 100% и може би не съм се изразил правилно. Не става дума за много резки движения или влизане в завой с висока скорост.
Проблема е при най-нормално изпреварване.Та и дори без изпреварване ,колата малко все едно се носи насам натам по пътя ,нужни са минимални корекции с волана почти постоянно при по-висока скорост.
Явно ще трябва да видя като се прибера ,да огледат цялата ходова част. Попринцип не разбирам от коли ,но амортисьорите ми се струват добре.При неравности колата се усеща стегната ,не подскача наляво надясно или нещо подобно.

Е ти ако не караш по магистрала и си с 140-150 мисля че е нормално да има корекции .. все пак пътищата ни са "прекрасни"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от VladislavHristov » 29 Юли 2013, 21:32

Е да ,нашите "пътища" си ги знаем.
Но не ,за съжаление не е от пътя само.Карал съм доста коли и то по-нисък клас и го няма подобно поведение.
Като се върна от морето като имам време ще я водя на доктор и ще видим.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw E46,04`330d

Мнение от Oleg-16V » 29 Юли 2013, 21:38

VladislavHristov написа:Е да ,нашите "пътища" си ги знаем.
Но не ,за съжаление не е от пътя само.Карал съм доста коли и то по-нисък клас и го няма подобно поведение.

аз имам същия проблем с моето бмв,днес бях на преден и заден мост,час и половина си играхме по колата и я направихме,взех и два тампона за задните носачи,евтини са и доколкото ми каза майсторчето е добре да се сменят,иначе това,което аз си мисля е да си купя цяло окачване на Bilstein или Koni тъкмо да я сваля леко,а и няма да клатушка определено с по корави амортисъори и съм сигурен,че ще заспи на пътя.....
380к.с-770н.м@1.9bar hold boost,OZ UltraLeggera 17",Full M-pack II,Sachs performance,BOSCH air,oil and fuel filter,Nexen SU1@245/40/17-225/45/17,

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от VladislavHristov » 29 Юли 2013, 21:42

Oleg-16V написа:
VladislavHristov написа:Е да ,нашите "пътища" си ги знаем.

аз имам същия проблем с моето бмв,днес бях на преден и заден мост,час и половина си играхме по колата и я направихме,взех и два тампона за задните носачи,евтини са и доколкото ми каза майсторчето е добре да се сменят,иначе това,което аз си мисля е да си купя цяло окачване на Bilstein или Koni тъкмо да я сваля леко,а и няма да клатушка определено с по корави амортисъори и съм сигурен,че ще заспи на пътя.....

Какво точно сте и правили по колата? Изчесна ли проблема ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 29 Юли 2013, 22:12

пълна проверка по предница/задница + шок тест на амортисьорите. Малко карах с 200 по магистралата и не съм правил никакви корекции - върви си право и даже не се поклаща.
Хм,хм...

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320 d 2002 Kombi

Мнение от lub4081 » 29 Юли 2013, 22:41

Аз имах същия проблем. Когато държа волана изправен колата сякаш мълдаше наляво и надясно. Проблема се оказа в рейката- имаше луфт и след като я смених, колата заспа. Дори в Гърция на техните пътища колата мърдаше- усещането е много неприятно и дразнещо.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw E46,04`330d

Мнение от Oleg-16V » 29 Юли 2013, 23:00

VladislavHristov написа:Какво точно сте и правили по колата? Изчесна ли проблема ?

ако искаш да решиш проблема сменяй тампоните на задните носачи и ще приключи много бързо сагата и при теб хубаво е след това да направиш и преден и заден мост,за да си сигурен,че си на 100%
аз си взех усилени тампони на MEYLE HD 15лв бройката,така че не са скъпи и може да действаш още утре....
принципно се замислям за Powerflex тампони поне другата ми кола е с такива,обаче имат много минуси счупих единия носач,който е метален не алуминиев и сменям лагер главина отпред и след два поредни опита на преса след 100 км каране лагера излиза от шенкела и в много як филм влезнах и с майстори и с магазини за авточасти :lol:
380к.с-770н.м@1.9bar hold boost,OZ UltraLeggera 17",Full M-pack II,Sachs performance,BOSCH air,oil and fuel filter,Nexen SU1@245/40/17-225/45/17,

ПредишнаСледваща

Назад към E46