Счупена част от маханизъм предно стъкло купе
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
Счупена част от маханизъм предно стъкло купе
Здравейте колеги.
Прочетох доста теми за мехнанизми на стъклото, но за съжаление не можах да намеря отговор на въпроса си.
На шофьорската врата на купето ми (преди фейс лифт ако има значение) имаше лек удар и се наложи сваляне на кората. Стъклото си се движеше ок, с отваряне на вратата слизаше и след затваряне се качваше.
По време на изчукването обаче, ми изпадна едно парченце което прилича на част от ролка, по която се придвижва жилото. От този момент, стъклото след отваряне на вратата не слиза (механизма се чува, че работи, но стъклото си остава горе). С натискане на стъклото с ръка то слиза и след това при затваряне на вратата се вдига нормално.
честно казано не съм пробвал дали с копчето ще работи, защото не ми се иска да го сваля и после да не мога да го дигна.
Снимките са на парченцето което изпадна:

Можете ли да ми кажете какво е това нящо в ръката ми, дали мога да го сменя само него или трябва смяна на целия механизъм? Нямам против и да ме насочите към сервиз ако е сложна процедурата (става въпрос за София)
Благодаря предварително на всички отзовали се
Прочетох доста теми за мехнанизми на стъклото, но за съжаление не можах да намеря отговор на въпроса си.
На шофьорската врата на купето ми (преди фейс лифт ако има значение) имаше лек удар и се наложи сваляне на кората. Стъклото си се движеше ок, с отваряне на вратата слизаше и след затваряне се качваше.
По време на изчукването обаче, ми изпадна едно парченце което прилича на част от ролка, по която се придвижва жилото. От този момент, стъклото след отваряне на вратата не слиза (механизма се чува, че работи, но стъклото си остава горе). С натискане на стъклото с ръка то слиза и след това при затваряне на вратата се вдига нормално.
честно казано не съм пробвал дали с копчето ще работи, защото не ми се иска да го сваля и после да не мога да го дигна.
Снимките са на парченцето което изпадна:

Можете ли да ми кажете какво е това нящо в ръката ми, дали мога да го сменя само него или трябва смяна на целия механизъм? Нямам против и да ме насочите към сервиз ако е сложна процедурата (става въпрос за София)
Благодаря предварително на всички отзовали се

- ivo752
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60,530Д
- Мечтае да кара: влака
Re: Счупена част от маханизъм предно стъкло купе
Един стругар ще ти свърши работа,не е кой знае каква болка,но като отделна част не се продава или трябва да вземеш от някое старо и да го занитиш(защото оригиналното е така направено),но може и с болтче да се направи-няма кой да го гледа вътре във вратата 

- Николай К
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 52Oi
Виж колегата Laviatan за ремонтни комплекти.
Аз си бях взел за Е39 за задното стъкло, предполагам че ще има и за Е46.
Аз си бях взел за Е39 за задното стъкло, предполагам че ще има и за Е46.
Поздрави!
Николай Кадийски
Николай Кадийски
има такъв магазин които продават само такива неща ако не си решил проблема пиши 

- Wierdo
- младши ентусиаст
-
За съжаление колегата, който каза за магазина не отговаря. Джама вече почти не се движи. Давайте съвети и идеи за магазини/сервизи където да си реша проблема моля. По възможност София и околностите.
- shumi66
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 320Д или Х3 - 3.0Д
Мисля, че във Варна зная няколко сервиза, които за 25-40лв. ще ти свършат работа: например "Триплекс" по пътя за Каменар.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
И аз имам абсолютно същия проблем, като колегата автор на темата, но на пасажерската врата. И на мен ми се счупи едно от тези колелца, на задната част от механизма горното колелце. Много тъпо са го измислили с тоя гаден нит, да не може да се смени колелцето, а да трябва целия механизъм да смениш. Засега съм решил да си взема втора ръка, защото бързам да го оправя сега, но ми се върти някаква идея като ми остане време, стругар да ми направи такова колелце, да запиля нита и някак си да се опитам да го захващам към него. Чудя се обаче самото захващане как да стане... 

- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
CTORH написа:И аз имам абсолютно същия проблем, като колегата автор на темата, но на пасажерската врата. И на мен ми се счупи едно от тези колелца, на задната част от механизма горното колелце. Много тъпо са го измислили с тоя гаден нит, да не може да се смени колелцето, а да трябва целия механизъм да смениш. Засега съм решил да си взема втора ръка, защото бързам да го оправя сега, но ми се върти някаква идея като ми остане време, стругар да ми направи такова колелце, да запиля нита и някак си да се опитам да го захващам към него. Чудя се обаче самото захващане как да стане...
Най-големият проблем е, че се случва (на мен ми се случи) да се разплете жилото и в резултат на това да заминат всички пластмасови компоненти от механизма.
Вече съм сменял този механизъм и на двете врати и се имам за опитен ..

- CTORH
- младши ентусиаст
-

Сега щом си толко опитен мога ли да те запитам 2 неща:

Първо как вадиш стъклото от вратата и как се сваля тая метална гайка с пластмасовата плочка, дето е в задния край на стъклото? Аз го извадих оня ден, ама по малко хамалски начин, че вече и без това бях крайно изнервен, а гайката с пластмасовата плочка, дето всъщност пречи на ваденето на стъклото изобщо не разбрах как се сваля.

Другото тегаво нещо е тая голямата пружина от долната снимка, тая долу в дясно, дето има едни зъбци за котнра, ама те не се виждат на тая снимка. Как успяваш да я прибереш навътре, за да се охлаби жилото? Тея зъбци дето държат контра са много стегнати при мен и ако не беше счупено колелцето горе да откача от там жилото от тук едва ли щях да успея да го охлабя...

- Wierdo
- младши ентусиаст
-
А аз си мислех, че на е36цата са сложили тъп механизъм
Остава да дойдат ремонтните комплекти на laviatan и да се хвърлям в джаза. Радвам се, че споделихте снимки и опит колеги.

- CTORH
- младши ентусиаст
-
И аз така си мислех преди, ама тоя механизъм е много по-тъп от на Е36-цата.
А то тоя тип механизми май го слагат на повечето по-нови коли вече, VAG-ините например също са така.
Ти хубаво чакаш ремонтните комплекти, ама как мислиш, че можеш да го смениш това колелце с тоя скапан нит? То няма как да влезне просто, трябва нещо да се прецака нита, ама после какво ще го държи колелцето?

Ти хубаво чакаш ремонтните комплекти, ама как мислиш, че можеш да го смениш това колелце с тоя скапан нит? То няма как да влезне просто, трябва нещо да се прецака нита, ама после какво ще го държи колелцето?

- pekicha
- Потребител
-
- Кара: Е46 320D 2003
Wierdo написа:За съжаление колегата, който каза за магазина не отговаря. Джама вече почти не се движи. Давайте съвети и идеи за магазини/сервизи където да си реша проблема моля. По възможност София и околностите.
Здрасти колега,
Аз ходя при едни типове в княжево, които оправят механизми на прозорци и дават 2 години гаранция. Цялата операция става за около час и са много точни. Това е фирмата: http://www.mikrondocev.com/kontakt.htm
На мен ми направиха преден ляв и заден ляв прозорец. Успех!
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
CTORH написа::shock: Е това не мога да си го обясня как може едно разплетено жило да ти скапе всички пластмасови компоненти. Не, че не ти вярвам, но наистина съм изненадан.![]()
Сега щом си толко опитен мога ли да те запитам 2 неща:![]()
Първо как вадиш стъклото от вратата и как се сваля тая метална гайка с пластмасовата плочка, дето е в задния край на стъклото? Аз го извадих оня ден, ама по малко хамалски начин, че вече и без това бях крайно изнервен, а гайката с пластмасовата плочка, дето всъщност пречи на ваденето на стъклото изобщо не разбрах как се сваля.![]()
Другото тегаво нещо е тая голямата пружина от долната снимка, тая долу в дясно, дето има едни зъбци за котнра, ама те не се виждат на тая снимка. Как успяваш да я прибереш навътре, за да се охлаби жилото? Тея зъбци дето държат контра са много стегнати при мен и ако не беше счупено колелцето горе да откача от там жилото от тук едва ли щях да успея да го охлабя...
Така и не разбрах как се поправят тия неща. Направо си взех нов механизъм и го подмених. Плочката в долния край на стъклото не се сменя. От нея се вади само един болт, който реално минава през самото стъкло. Това е най-пипкавата част. Също така трябва да си на определено ниво на вдигане/сваляне, за да имаш достъп до тези болтове с обратна резба. Много е досадно това и със сигурност ще си понарежеш ръцете.
- Shamanek
- младши ентусиаст
-
- Кара: f01 740xd LCI
pekicha написа:Wierdo написа:За съжаление колегата, който каза за магазина не отговаря. Джама вече почти не се движи. Давайте съвети и идеи за магазини/сервизи където да си реша проблема моля. По възможност София и околностите.
Здрасти колега,
Аз ходя при едни типове в княжево, които оправят механизми на прозорци и дават 2 години гаранция. Цялата операция става за около час и са много точни. Това е фирмата: http://www.mikrondocev.com/kontakt.htm
На мен ми направиха преден ляв и заден ляв прозорец. Успех!
И аз така

25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2