Харч/теч охладителна течност - липсва литър за 3000км.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Харч/теч охладителна течност - липсва литър за 3000км.

Мнение от Демирев » 28 Юли 2013, 11:50

Вчера с много неприятна изненада установих че е изчезнал 1 литър от охладителната течност.
Изненадата е голяма защото Е46-ката 1.9 л. бе със сменена гарнитура - немска оригинална на главата и лек шлайф лице на главата през октомври 2012г. Не беше прегрявана само много стабилно харчеше антифриз по литър на 1000 км.
От тогава са минали не повече от 4000 км. защото беше само на бензин до 28 юни 2013. Не съм имал изчезване на повече от 100-тина грама антифриз.
От 28 юни до 28 юли съм минал малко над 3000 км. - вече на газ е смачквам от постоянно каране по 120 км на ден.

Да го напиша и тук след комуникация с юзър. Колата си спи всяка нощ в гараж и под нея съм постлал черга - суха е. Кората пазеща мотора на дъното отгоре също е суха като бръкна.

Имам съмнения дали не сълзи много леко и незабележимо от радиатора? И тъй като жегата сега е зверска - лекото сълзене веднага изсъхва? :roll: :roll:
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Re: Харч/теч охладителна течност - липсва литър за 3000км.

Мнение от dido0o``` » 28 Юли 2013, 14:40

Малко тъп въпрос, ама след като ти сложиха газовото провери ли си антифриза? Защото все пак са ти преправяли системата. И също така си провери всички скоби по новата система (до изпарителя), защото на мене точно от тях ми течеше антифриз.

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 28 Юли 2013, 15:35

Е все пак газовия инжекцион ми е оригинален италиански Заволи и в официалният им дилър не работят като в кварталното гаражче.
Ще опипам утре сутринта всички маркучи че сега всичко пламти и всеки детайл е нагрят на 50 градуса - не може да се пипне.
Но то в такива горещини и под капака всеки теч изсъхва за секунди - как да разбереш къде е текло?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

Потребител
Аватар
Кара: 1.9 TDI
Мечтае да кара: 335d

Мнение от OkObOkO » 28 Юли 2013, 16:15

Огледай се за омазнени маркучи покрай скобите.От антифриза си остават следи по маркучите. Погледни тройниците, сигурно са ти сложили пластмасови, виж скобите покрай тях.

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 28 Юли 2013, 18:00

Демирев написа:Е все пак газовия инжекцион ми е оригинален италиански Заволи и в официалният им дилър не работят като в кварталното гаражче.
Ще опипам утре сутринта всички маркучи че сега всичко пламти и всеки детайл е нагрят на 50 градуса - не може да се пипне.
Но то в такива горещини и под капака всеки теч изсъхва за секунди - как да разбереш къде е текло?

Виждам, че си от Варна, да не би да си си слагал "оригиналния ГИ" в еврогаз 3000 ?

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 28 Юли 2013, 21:56

Демирев написа:Е все пак газовия инжекцион ми е оригинален италиански Заволи и в официалният им дилър не работят като в кварталното гаражче.

В кварталните гаражчета понякога работят по-добре когато слагат и те каквото трябва.
Огледай си маркучите, антифриза дори леко да се губи оставя следи. Възможно е когато са ти сложили газ да е "глътнала" малко течност. Щом досега не е губела, може да е точно от газта. Или ако е имала лек проблем с тези по 100-на грама(защото е нормално хич да не губи за толкова малко километри като 4000), сега да се е задълбочил.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Назад към E46