Ремонтирано турбо бмв е39

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530d и е36

Ремонтирано турбо бмв е39

Мнение от bobiblagov » 28 Юли 2013, 16:20

Здравей те колеги онзи ден слагам от ремонтираното турбо на колата, и ми се струва, че турбото почва да надува от 3000 оборота нагоре преди това нещо немога да го усетя.Не можах да я закача на диагностика но тия дни щего направя, за да видя какво ще покаже.Вие ако може да помогнете с нещо каде да търся повреда ще сам ви благодарен колата е 530д 99г. Вакумните маркучи всичките сам ги сменил като стисна маркуча от кулера към егр и подавам каз кам 2500-3000об. той си остама мек и нищо до колкото знам трябва да се издува. Търсих в терсачката но нищо не излиза по моя въпрос. Мерси предварително

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Re: Ремонтирано турбо бмв е39

Мнение от Atsalov » 28 Юли 2013, 18:34

При палене и гасене лосчето на геометрията на турбото мести ли се? ...да не се окаже вакумния клапан ,щом си сменил мъркучите на вакума.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bobiblagov » 28 Юли 2013, 19:37

При подаване на газ лосчето се мърда. Ето сега пак я карах и я пона ступих но я няма никаква утре или други ден ще я закача на диагностика и ще видим кво ще покаже.за сега не знам какво може да е.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 04 Авг 2013, 12:43

Дано има гаранция ремонта.

Препоръчвам смяна на всички скоби по пътищата след турбото. С годините се отпускат и колкото и да ги стягаш не стават нещата. При мен така изпускаше едната скоба. Съвсем леко, но достатъчно за да прави пик по-късно турбото.

Скоби - Wurth ( и по-късно ще добавя и другия вид от който съм доволен)
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bobiblagov » 04 Авг 2013, 22:16

Ходих на диагностика и ми излезна дебитомер, и вакум управление на турбото, но този кадето ми прави диагностиката ми каза ,че могло е да бъде от дебитомера.Аз сега сам го откачил и има разлика но ще гледам тия дни най-късно да ги сменя и дебитомера и вакум управлението.Също както е казал колегата за скобите и тях съм ги взел,и ще ги сменя.

Назад към E39