Въпросче относно гърне.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Въпросче относно гърне.

Мнение от progresive_994 » 28 Юли 2013, 11:18

Здравейте колеги колата е Е46 320cd-2005г,автомат, реших да сменям гърнето да вади една идейка звук, да бучи повечко и да се отпуши :D , предложете марки ,и препоръчайте хора,които разбират да го направят от София съм.Благодаря предварително.Поздрави :wave:

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Re: Въпросче относно гърне.

Мнение от JTD » 28 Юли 2013, 12:07

Примерно Magnaflow.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

Потребител
Аватар

Мнение от progresive_994 » 28 Юли 2013, 12:15

А какво мислиш за права тръба от началото до края без катализатори и без крайно гърне само с накрайник , в 1 магазин така ме съветваха ма други казват,че понеже е дизел може да метне турбина или нещо друго да се прецака.А иначе Magnaflow магазин нещо имат ли или е само с онлайн поръчки.Мерси

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 29 Юли 2013, 11:33

JTD написа:Примерно Magnaflow.

:yes: Влизаш в сайта им, гледаш различните видове и размери, записваш си парт номера и после в Хеед или в друг магазин ги търсиш и поръчваш :) Цените хич не са лоши

Потребител
Аватар

Мнение от progresive_994 » 30 Юли 2013, 0:29

Хайде някой по-наясно с нещата да даде мнение,моля :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 30 Юли 2013, 12:12

progresive_994 написа:Хайде някой по-наясно с нещата да даде мнение,моля :yes:

Явно искаш да си направиш колата да пърди.
Взимай една отвертка и я забий 5-6 пъти в гърнето.

Ще получиш ефекта, който търсиш за без пари.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

Потребител
Аватар

Мнение от progresive_994 » 30 Юли 2013, 12:59

Не естественно просто питах дали ако се сложи права тръба ще се прецака нещо ,колкото до Magnaflow-a разгледах им сайта,но с поръчката трябва да се чака над месец.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N55

Мнение от bscsystem » 30 Юли 2013, 15:00

progresive_994 написа:Не естественно просто питах дали ако се сложи права тръба ще се прецака нещо ,колкото до Magnaflow-a разгледах им сайта,но с поръчката трябва да се чака над месец.

Кажи, колко пари имаш и ще ти кажа, какво може да си сложиш..

Започва се от това..

Изображение

И след това се добавя това...

Изображение

Но парите няма да ти харесат. За това решението е било винаги едно и също... отиват, там където правят ГЪРНЕТА :lol: и им показваш тази снимка, след това оставяш колата и те ти го правят.

Цените на двете части в България са м/у 700 и 1200лв, а на модерните марки с доставка към 2к

И да, звука на дизела се променя. Не става ферари, но се променя...виж в youtube
E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold

E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold

N55 335i m-sport, S2+ 331whp

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d '02 // 8TA 3.0TDIQ '11
Мечтае да кара: със служебна нафта

Мнение от narkk » 05 Авг 2013, 3:08

Повечето колеги ще ти препоръчат да елиминираш катализаторите със сигурност. След демонтажа си тръгваш и със 100 лв. в джоба.
Аз си махнах и двата на скоро и честно казано съжалявам. Не бяха толкова запушени и нямаше никаква промяна в поведението на колата. Беше напълно ненужно упражнение в моя случай. Единствено до колкото знам е било полезно за турбото (където са много крайни двете мнения). А пък за отпушване и развъртане... колко може да се отпуши две хиляди кобика дизел, ай стига :mhihi:
Като бонус получих едно дразнещо свистене от турбината при отпускане на газта, което 'рейсърите' смятат за 'мега яко' :mrgreen:
А пък защо ти е да махаш крайния silencer не знам...
Ако си решил да го правиш, моят съвет е да гледаш как заварят тръбите, че понякога висват или при гасене на двигателя дрънчат и отиди при сигурен човек.

В момента правя подобни проучвания и аз за цяла генерация от неръждаема стомана с краен performance муфер (с който да не будя съседите и да пускам алармите на колите) и елиминирани катализатори, тъй като моята вече я гони ръждата на места. Та много от колегите от чуждестранните BMW форуми пазаруват от тук и оставят много добри коментари.

http://www.ecotune-scotland.co.uk/produ ... ambda_boss
http://www.ecotune-scotland.co.uk/produ ... ntre_Decat

За downpipe-a има варианти със и без ламбда сонда. Грубо излиза към 1300 лв с доставката, като дават 2 години гаранция за меките връзки и lifetime за стоманата.
До колкото знам в екстрийм тунинг излиза от 700 до 1000 лв да изработят генерация от неръждаема стомана в зависимост от гърнетата, както каза колегата по-горе. От цинк може и на половин цена да излезе и по-малко, зависи кой ти го прави :)
Drive Fast, but Friendly and Safe!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bscsystem » 02 Окт 2013, 16:32

За да продължим темата и да има смисъл от нея пускам, какво направих в Крафт, срещу колко пари и след 30дни каране, какво ми е мнението

Направихме копие на ето това

Изображение

*изключваме мястото на което стой ламба сондата, защото аз съм дизел и такава нямам..

цената е 140лв и включва премахване на катализатора и добавянето на тръба на негово място + мека връзка от "хубавите" и работа

Звука се промени осезаемо, меката връзка беше главен виновник за тази промяна. Няма фиукане, изпускане на въздух и съскане. От премахването на катализатора се освободи място и се свалиха малко килограми.
Но най-големи проблем се оказа резонанса в момента колата има въбрации на място, които няма как да се премахнат.

76мм генерация (пак в Крафт) и резонантно гърне.. Цената е 450 права, но единична генерация.. не както ми е досега на 30ката двуцефка и крайно гърне..

Промяна в звука определено има.. звука е нисък и плътен, но трябва да се внимава с резонансите.

Общо взето за 700лв се слага генерация на 330д, звука се променя, а след ремап има завишение с около 7к.с./10к.с.

Казвам 10к.с. защото колата е мерена на дино и само с генерация и филтър беше с 10к.с. над стоковите 184. А единственото, което смених преди ремапа бяха тези две неща.
E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Carless
Мечтае да кара: Всичкото ///M

Мнение от PolandBall » 21 Дек 2015, 19:50

Здравейте колеги, пиша тука за да не отварям нова тема. Харесал съм едно гърне за 330Д което искам да сложа на мойта кола. Въпроса ми е това ще промени ли по-някакъв начин звука на колата?
Khrevsu tvahyu gradu tore! Khrevsu kvatro midvhu piedhvro! Khrevsu Kristo midhvu? vhradro! Medvro vhtrienn utrah vreghgrho.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bscsystem » 30 Дек 2015, 16:49

Murd3rWorship написа:Здравейте колеги, пиша тука за да не отварям нова тема. Харесал съм едно гърне за 330Д което искам да сложа на мойта кола. Въпроса ми е това ще промени ли по-някакъв начин звука на колата?

Ще го промени по някакъв начин

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от g-powerr » 02 Яну 2016, 10:09

Murd3rWorship написа:Здравейте колеги, пиша тука за да не отварям нова тема. Харесал съм едно гърне за 330Д което искам да сложа на мойта кола. Въпроса ми е това ще промени ли по-някакъв начин звука на колата?

Колега, разликата ще е минимална, не се занимавай. Ако искаш промяна си сложи проходно гърне.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Carless
Мечтае да кара: Всичкото ///M

Мнение от PolandBall » 14 Яну 2016, 23:53

g-powerr написа:

Колега, разликата ще е минимална, не се занимавай. Ако искаш промяна си сложи проходно гърне.

Благодаря за съвета колега! Като цена как вървят тези гърнета?
Khrevsu tvahyu gradu tore! Khrevsu kvatro midvhu piedhvro! Khrevsu Kristo midhvu? vhradro! Medvro vhtrienn utrah vreghgrho.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от g-powerr » 15 Яну 2016, 10:41

Ми ти си преценяваш, има и по 50лв китайски, както и Remus, Akrapovic, Bastuck... от по 300 евро...

Следваща

Назад към E46