Пепелник - централна конзола
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- Asterix
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320Ci
Пепелник - централна конзола
Здравейте колеги. Огледах по-голямата част от форума, но не намерих решение за 'проблемът' ми.
По начало проблемът ми беше, че капачето на пепелника не искаше да lock-не в позиция "Затворен", порових малко и по тези напътствия си извадих вратичката, изправих pin-чето и съответно вече се затваря .... НО сега пък като го натисна да отключи не се отваря сам
Няколко пъти си играх да вадя вратичката и да поставям пластината-водач в различни позиции, захващането на вратичката - първо от ляво, после от дясно, но безрезултатно ....
Евентуално някакви идеи идват ли ви на ум къде може да бъркам при връщането на самата вратичка, че да не може да се захваща пружината?
По начало проблемът ми беше, че капачето на пепелника не искаше да lock-не в позиция "Затворен", порових малко и по тези напътствия си извадих вратичката, изправих pin-чето и съответно вече се затваря .... НО сега пък като го натисна да отключи не се отваря сам

Няколко пъти си играх да вадя вратичката и да поставям пластината-водач в различни позиции, захващането на вратичката - първо от ляво, после от дясно, но безрезултатно ....
Евентуално някакви идеи идват ли ви на ум къде може да бъркам при връщането на самата вратичка, че да не може да се захваща пружината?
- bgpavlp
- младши ентусиаст
-
Re: Пепелник - централна конзола
При поставена вратичка се опитай с нешо тънко да наместиш пружината.Иначе почти винаги като поставяш капачето се размества и не иска после да се отваря с еднократно натискане,трябва да му помагаш с ръка.

Ако нема у глава, има у Google.
- Asterix
- младши ентусиаст
-
В какъв смисъл да я наместя? Трябва да минава над/под нещо или .. ?
- bgpavlp
- младши ентусиаст
-
Не помня точно как беше,но като се заиграеш ще разбереш. Пружината трябва да е натегната при затворено положение на капачето. Така че като натиснеш и се отключи капака, сам да се отвори.

Ако нема у глава, има у Google.
- Asterix
- младши ентусиаст
-
Добре, ще си поиграя утре и ще го оправя, мамичката му 
Благодаря ти и лек ден!
Поздрави, Мартин!

Благодаря ти и лек ден!
Поздрави, Мартин!

- Joro KzK
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d lci
И да споделиш как си го поправил че и аз съм със същия проблем 

- Asterix
- младши ентусиаст
-
Оправих го, има едно пластмасово 'чопче' в долната част на мястото за пепелника, пружината трябва да минава ПОД него, с тънкия предмет (в моя случай дълга игла) я изместих от гнездото и и я заклиних под това пластмасовото чопче.
Отне ми около 20-тина минути опити, няколко пъти я вадих от гнездото и трябваше на ново да вадя вратичката за да я законтря, но като цяло - вече всичко е наред
Благодаря за помощта!
Хубав ден, Мартин.
Отне ми около 20-тина минути опити, няколко пъти я вадих от гнездото и трябваше на ново да вадя вратичката за да я законтря, но като цяло - вече всичко е наред

Благодаря за помощта!

Хубав ден, Мартин.
Последна промяна Asterix на 27 Юли 2013, 20:23, променена общо 1 път
- Joro KzK
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d lci
И аз се справих с проблема благодарение на темата,бях решил да сменям цялата конзола заради него че много ме дразнише как седи отворен.
Всъщност ми отне около 30 мин ,по трудното е да се прекара края на пружината над това пластмасово чопче за да дава напрежение на капака да се отваря сам,направих го с по корава тел която е огънах като кукичка за да издърпам края на пружинката над чопчето.
Поздрави
Всъщност ми отне около 30 мин ,по трудното е да се прекара края на пружината над това пластмасово чопче за да дава напрежение на капака да се отваря сам,направих го с по корава тел която е огънах като кукичка за да издърпам края на пружинката над чопчето.
Поздрави
8 мнения
• Страница 1 от 1