Кормилна рейка

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Кормилна рейка

Мнение от 330d3145 » 29 Юни 2013, 14:27

dimo_atanasov написа:Здравейте, моята я ремонтираха общо /труд+рециклиране/ за 320 лв. В Пловдив в Автосервиз Христов на Карловско шосе. Усещането на волана е перфектно, колата се държи чудесно, но въпреки това на паваж или по неравности има съвсем леко глухо потропване. Собственика на сервиза /който ми е приятел/ ме успокоява че това е нормално при рециклирането и да карам и да не се притеснявам щом ме е пуснал на пътя, но все пак се замислям за нова рейка :).

здр.колега!и аз имам проблем с рейката и ако можеш да ми дадеш някакъв тел и име на монтъора и да ми кажеш колко време вече я караш и дали имаш проблеми....мерси предварително :yes:

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 01 Юли 2013, 12:16

dimo_atanasov написа:Здравейте, моята я ремонтираха общо /труд+рециклиране/ за 320 лв. В Пловдив в Автосервиз Христов на Карловско шосе. Усещането на волана е перфектно, колата се държи чудесно, но въпреки това на паваж или по неравности има съвсем леко глухо потропване. Собственика на сервиза /който ми е приятел/ ме успокоява че това е нормално при рециклирането и да карам и да не се притеснявам щом ме е пуснал на пътя, но все пак се замислям за нова рейка :).

Здравей.

НЕ Е нормално!

Ако рейката е изрядна - прегледайте тампоните на стабилизиращата щанга и карето на кормилният прът.

Щом има почукване - има причина !

Потребител
Аватар

Мнение от nasi4ka » 26 Юли 2013, 16:49

Здравейте колеги,питането ми е за кормилна рейка на 320д 136к.с. Протече ми от лявата страна,днес легнах да видя какво е положението и като свалих маншона видях че движещото се бутало със зъбите малко по ръждясало, после видях че маншона на едно място се е скъсал и от там е раждата.Та въпросчето ми е мога ли от някъде да си поръчам нови семеринчета и гумички и да си ги сменя аз.

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 27 Юли 2013, 9:05

Помогнах на един колега с е39 рейката му течеше като вода от маншона който бе скъсан... свалихме рейката като свалихме доста по окачването на колата (без канал се справихме) след това щяхме да отваряме рейката и с ремонтен комплект оригинален около 70 евро да и смениме семерингите вътре...,а по принцип работя в сферата на хидравлични елементи и знам как се процедира в такива случай.. шлайфа се рейката после се донапластяват няколко микрона хром отгоре на ново и става като нова... + нови семеринги и всичко заспива ... но в сервиз сливен я дадахме рециклираха я момчетата за 170 лева + 1 година гаранция.. за 2 дена ни я върнаха.. и обраха леко луфта ,че имало потропване и сега рейката е монтирана на колата без никакви проблеми... та според мен ако ще носиш колата на ремонт ще ти вземат повече пари за труд от колкото за рециклиране на рейка :) ако има шанс да си я свалиш сам само нея да занесеш ще си с едни 250 на пред..
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320 d 2002 Kombi

Мнение от lub4081 » 27 Юли 2013, 17:20

Аз също имах проблем с рейката- течеше, но по-големия проблем беше, че имаше явно луфт, защото се чуваше тропане отпред. Предницата ми е перфектна и единствения вариант беше рейката. Много се интересувах за рециклиране или рейка втора употреба. Накрая си купих рейка от Е 36- същата е, единствената разлика е в маншоните- два нови маншона и вече трети месец карам без течове, луфтове и никакви проблеми. Цялата операция ми струваше- 50 лв. рейка от Е 36 и 30 лв. за монтаж и разбира се ново масло- сложиха ми някакво зелено, което казаха, че било много добро.

Предишна

Назад към E46