Как се сваля картер на 528и

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Как се сваля картер на 528и

Мнение от sandro » 25 Юли 2013, 10:38

Здравейте.
Ще се радвам някои да сподели как най-лесно може да се свали картера на 528и 98г.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Re: Как се сваля картер на 528и

Мнение от anzak » 25 Юли 2013, 18:31

като свалиш моста или поне го пуснеш
Барай шишарката Минкеее ....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: комбайн в парламента

Мнение от LUBO 555 » 25 Юли 2013, 19:29

Махаш гайките на тампоните на мотора и го повдигаш смело нагоре с крик.Ще те узори едно болче М6 точно зад хидравличната помпа,за което поставяне се искат малки ръце.Имаш два скрити болта в кожуха на съединителя.За тях е нужно камък 10 и удължение(тънко).После от към скоростната кутия имаш два болта за вътрешен торкс 12
Не забравяй да махнеш тръбичката за маслената пръчка.Тя е хваната за блока с болт М8,а в картера влиза със сила и само има един О-пръстен.
Значи планките,които лежат на тампоните,трябва да се издигнат на поне 15см над болтовете на тампоните.Бая трябва да го вдигнеш,ако не искаш да махаш рейки,магарета
Но ако мен питаш,ако пак трябва да го правя,бих го направил на елеватор разглобявайки каквото е необходимо.Но да се работи приятно,щото както ти казах в канал е мъка,мъка(поне за мен беше така)
п.п.Защо искаш да го сваляш?
ИзображениеИзображение

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 26 Юли 2013, 12:50

anzak написа:като свалиш моста или поне го пуснеш

:yes: Пускаш моста и си ти, да повдигаш мотора е по- трудоемко и бавно. Провисваш го на носачите и накрайниците и имаш свободно поле за действие.

Потребител
Аватар

Мнение от sandro » 03 Сеп 2013, 15:44

LUBO 555 написа:Махаш гайките на тампоните на мотора и го повдигаш смело нагоре с крик.Ще те узори едно болче М6 точно зад хидравличната помпа,за което поставяне се искат малки ръце.Имаш два скрити болта в кожуха на съединителя.За тях е нужно камък 10 и удължение(тънко).После от към скоростната кутия имаш два болта за вътрешен торкс 12
Не забравяй да махнеш тръбичката за маслената пръчка.Тя е хваната за блока с болт М8,а в картера влиза със сила и само има един О-пръстен.
Значи планките,които лежат на тампоните,трябва да се издигнат на поне 15см над болтовете на тампоните.Бая трябва да го вдигнеш,ако не искаш да махаш рейки,магарета
Но ако мен питаш,ако пак трябва да го правя,бих го направил на елеватор разглобявайки каквото е необходимо.Но да се работи приятно,щото както ти казах в канал е мъка,мъка(поне за мен беше така)
п.п.Защо искаш да го сваляш?

Сълзеше масло от него. Направо си течеше исках гарнитурата да сменя.
Но след притягане малко на болтовете се оправиха нещата. За сега не мисля да го мъча :D .

Назад към E39