Как се сваля картер на 528и
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Как се сваля картер на 528и
Здравейте.
Ще се радвам някои да сподели как най-лесно може да се свали картера на 528и 98г.
Ще се радвам някои да сподели как най-лесно може да се свали картера на 528и 98г.
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: комбайн в парламента
Re: Как се сваля картер на 528и
Махаш гайките на тампоните на мотора и го повдигаш смело нагоре с крик.Ще те узори едно болче М6 точно зад хидравличната помпа,за което поставяне се искат малки ръце.Имаш два скрити болта в кожуха на съединителя.За тях е нужно камък 10 и удължение(тънко).После от към скоростната кутия имаш два болта за вътрешен торкс 12
Не забравяй да махнеш тръбичката за маслената пръчка.Тя е хваната за блока с болт М8,а в картера влиза със сила и само има един О-пръстен.
Значи планките,които лежат на тампоните,трябва да се издигнат на поне 15см над болтовете на тампоните.Бая трябва да го вдигнеш,ако не искаш да махаш рейки,магарета
Но ако мен питаш,ако пак трябва да го правя,бих го направил на елеватор разглобявайки каквото е необходимо.Но да се работи приятно,щото както ти казах в канал е мъка,мъка(поне за мен беше така)
п.п.Защо искаш да го сваляш?
Не забравяй да махнеш тръбичката за маслената пръчка.Тя е хваната за блока с болт М8,а в картера влиза със сила и само има един О-пръстен.
Значи планките,които лежат на тампоните,трябва да се издигнат на поне 15см над болтовете на тампоните.Бая трябва да го вдигнеш,ако не искаш да махаш рейки,магарета
Но ако мен питаш,ако пак трябва да го правя,бих го направил на елеватор разглобявайки каквото е необходимо.Но да се работи приятно,щото както ти казах в канал е мъка,мъка(поне за мен беше така)
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
anzak написа:като свалиш моста или поне го пуснеш

LUBO 555 написа:Махаш гайките на тампоните на мотора и го повдигаш смело нагоре с крик.Ще те узори едно болче М6 точно зад хидравличната помпа,за което поставяне се искат малки ръце.Имаш два скрити болта в кожуха на съединителя.За тях е нужно камък 10 и удължение(тънко).После от към скоростната кутия имаш два болта за вътрешен торкс 12
Сълзеше масло от него. Направо си течеше исках гарнитурата да сменя.
Но след притягане малко на болтовете се оправиха нещата. За сега не мисля да го мъча

5 мнения
• Страница 1 от 1