Въпрос за обтегач на 530д

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325Ci
Мечтае да кара: М5

Въпрос за обтегач на 530д

Мнение от tiho_madjarov » 25 Юли 2013, 20:22

Здравейте колеги.Става въпрос за 530д - 1999 год. Искам да попитам какви са признаците на заминалия обтегач-номер 7 от схемата.Трудно ли се сменя. И има ли нещо общо с номер 4. При мен се чува едно като вибриране като двигателя работи на място на свободен ход.Като дам много леко газ спира.Като завъртя волана до края пак спира.Като съм карал по дълго време като спра на място,пак не се чува. Един майстор ми каза за някакъв кантар който имало там и бил много скъп(около 400 лв).Аз поне не виждам такъв,пък и цената нещо :kuku: Благодаря предварително за отговорите. :bchug:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=18
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на пълна газ
Мечтае да кара: MB SLS AMG

Re: Въпрос за обтегач на 530д

Мнение от DiGital » 25 Юли 2013, 21:44

Кантаря сигурно има в предвид демпферната шайба. А тия обтегачи аз знам, че са много корави. Номер 4 и 7 са еднакви, единия е за генераторния ремък, а другия е за климатичния ремък.
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tiho_madjarov » 25 Юли 2013, 22:57

Май 4 и 7 не са еднакви,защото като им гледам цените,доста се различават. А корави в какъв смисъл,че са много здрави или...? :roll:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 25 Юли 2013, 23:37

DiGital написа:Кантаря сигурно има в предвид демпферната шайба. А тия обтегачи аз знам, че са много корави. Номер 4 и 7 са еднакви, единия е за генераторния ремък, а другия е за климатичния ремък.

Ако имаш проблем с някой от обтегачите , то по скоро ремъка ще ти присвирва , за вибрации не знам...
Иначе обтегачите са здрави наистина , но и при тях се получава износване и тогава рамото с ролката застават под лек ъгъл , достатъчен за да не обтяга оптимално ремъка и се получава присвирване гадно (говоря за обтегача на компресора)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tiho_madjarov » 26 Юли 2013, 18:26

Колеги оказа се въпросния обтегач,че претраква. Колата като загрее и спира. Майстора каза,че мога да карам така без проблеми и мисля въобще да не го сменям засега.Малко ме дразни като работи на място,но около 100 лв струва все пак,предпочитам да си пийна :bchug:
Изображение

Назад към E39