Грешна външна температура
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- SpLiT
- младши ентусиаст
-
- Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
- Мечтае да кара: отново BMW
Грешна външна температура
Колеги,
Имам проблем със сензора за температура, който се намира при предно шофьорско колело (сензор външна температура). Ако показваше -40'С е ясно че е заминал, или е прекъснат кабела. Обаче при мен проблема е че показва грешни данни, като например в момента на 3 коли на паркинга показват 24'С а на моята 17,5'С... Онзи ден на обяд беше над 25'С а на мен ми показваше 18'С...
Опитах да намеря тема с този проблем, но не намерих. Ако някой има представа, какво се случва да свирка, че в събота пътувам към морето и ме е страх че ако е тръгнал датчика, че може да остана без климатик.
Благодаря ви предварително.
П.П.: Почна да се бъзика преди около седмица, след подмяна на разширителния съд (който се пада в общи линии над него...)
Имам проблем със сензора за температура, който се намира при предно шофьорско колело (сензор външна температура). Ако показваше -40'С е ясно че е заминал, или е прекъснат кабела. Обаче при мен проблема е че показва грешни данни, като например в момента на 3 коли на паркинга показват 24'С а на моята 17,5'С... Онзи ден на обяд беше над 25'С а на мен ми показваше 18'С...
Опитах да намеря тема с този проблем, но не намерих. Ако някой има представа, какво се случва да свирка, че в събота пътувам към морето и ме е страх че ако е тръгнал датчика, че може да остана без климатик.
П.П.: Почна да се бъзика преди около седмица, след подмяна на разширителния съд (който се пада в общи линии над него...)
- Krassi_kn
-
моргаджия
-
- Кара: Всичко
Re: Грешна външна температура
SpLiT написа:Колеги,
Датчика е за смяна колега.Пътувай смело за морето-климатика не се влияе по никакъв начин от показанията на този датчик.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Окислени са ти кабелите на датчика ,имало е вода в буксата му и за това си променя съпротивлението и от там и темп. Пробвай с почистване и ако не ... го сменяй. 

- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
Втора употреба 15-20 лв. , лесно се сменя . Това -40 да не те стряска караи и приятно изкарване на морето там е +35 градуса 

- SpLiT
- младши ентусиаст
-
- Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
- Мечтае да кара: отново BMW
Колеги,
Свалих сакото, подгънах ръкавите на ризата, свалих датчика, почистих го, напръсках буксата с контактен спрей и ГОТОВО! После обратната процедура и сега имам точно измерване. Предполагам, че скоро време пак ще се прее*е, ама да видим кога ще бъде това.
Благодаря на всички за помощта.
Свалих сакото, подгънах ръкавите на ризата, свалих датчика, почистих го, напръсках буксата с контактен спрей и ГОТОВО! После обратната процедура и сега имам точно измерване. Предполагам, че скоро време пак ще се прее*е, ама да видим кога ще бъде това.
Благодаря на всички за помощта.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Успех на морето , и да пиеш една бира на плажа заради нас.
6 мнения
• Страница 1 от 1