Грешна външна температура

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
Мечтае да кара: отново BMW

Грешна външна температура

Мнение от SpLiT » 22 Юли 2013, 14:07

Колеги,

Имам проблем със сензора за температура, който се намира при предно шофьорско колело (сензор външна температура). Ако показваше -40'С е ясно че е заминал, или е прекъснат кабела. Обаче при мен проблема е че показва грешни данни, като например в момента на 3 коли на паркинга показват 24'С а на моята 17,5'С... Онзи ден на обяд беше над 25'С а на мен ми показваше 18'С...
Опитах да намеря тема с този проблем, но не намерих. Ако някой има представа, какво се случва да свирка, че в събота пътувам към морето и ме е страх че ако е тръгнал датчика, че може да остана без климатик.

Благодаря ви предварително.

П.П.: Почна да се бъзика преди около седмица, след подмяна на разширителния съд (който се пада в общи линии над него...)

моргаджия
моргаджия
Аватар
Кара: Всичко

Re: Грешна външна температура

Мнение от Krassi_kn » 22 Юли 2013, 14:12

SpLiT написа:Колеги,

Имам проблем със сензора за температура, който се намира при предно шофьорско колело (сензор външна температура). Ако показваше -40'С е ясно че е заминал, или е прекъснат кабела. Обаче при мен проблема е че показва грешни данни, като например в момента на 3 коли на паркинга показват 24'С а на моята 17,5'С... Онзи ден на обяд беше над 25'С а на мен ми показваше 18'С...
Опитах да намеря тема с този проблем, но не намерих. Ако някой има представа, какво се случва да свирка, че в събота пътувам към морето и ме е страх че ако е тръгнал датчика, че може да остана без климатик.

Благодаря ви предварително.

П.П.: Почна да се бъзика преди около седмица, след подмяна на разширителния съд (който се пада в общи линии над него...)

Датчика е за смяна колега.Пътувай смело за морето-климатика не се влияе по никакъв начин от показанията на този датчик.

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 22 Юли 2013, 14:40

Окислени са ти кабелите на датчика ,имало е вода в буксата му и за това си променя съпротивлението и от там и темп. Пробвай с почистване и ако не ... го сменяй. :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Мнение от krasi2bmw » 22 Юли 2013, 15:52

Втора употреба 15-20 лв. , лесно се сменя . Това -40 да не те стряска караи и приятно изкарване на морето там е +35 градуса ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
Мечтае да кара: отново BMW

Мнение от SpLiT » 22 Юли 2013, 17:19

Колеги,

Свалих сакото, подгънах ръкавите на ризата, свалих датчика, почистих го, напръсках буксата с контактен спрей и ГОТОВО! После обратната процедура и сега имам точно измерване. Предполагам, че скоро време пак ще се прее*е, ама да видим кога ще бъде това.

Благодаря на всички за помощта.

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 22 Юли 2013, 19:03

Успех на морето , и да пиеш една бира на плажа заради нас.

Назад към E46