Съвет за Е-39 523

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Re: Съвет за Е-39 523

Мнение от Alexch » 22 Юли 2013, 0:01

Хубавото е, че имаш добра база за ъпгрейди, т.е. основните необходими екстри са налице. Оттук нататък само глезотии: М-волан, по-новият ЛЦМ модул за дневните светлини ако няма, не видях дали има парктроник, може и нави, рекаро, щори, М-пакет и много други.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: NISSAN PATROL 2.8 GL&OPEL OMEGA
Мечтае да кара: Alpina / B7 (E65/E66L) / 4.4 i V8 32V L (500 Hp)

Мнение от Stefanov_simeon » 22 Юли 2013, 11:14

ЕЕ колегата ме е изпреварил.

И аз я бях загледал тази Е39-ка и дори говорих 2-пъти с продавача, който обеща да ми прати VIN на смс който така и не получих.Общо взето се двоумях дали да изчакам някоя с по голям мотор 2.8 например или да идвам към София да я спазарявам тази дни.

Но здраве да е колегата ме е преварил :-)
Ще чакам да излезе нещо в подобно състояние на пазара.

Чудя се за една 528-ца ръчка, тези дни излезе за продажба в Пловдив.Притеснява ме само че е италианка и че няма кожа, както и люк.Иначе изглежда добре, с джанти от 8-ца и втори комплект железарки с гуми за зимата.Сменени фарове DEPO ейндъж айс, както и работещ телефон.Хубав газов инжекцион монтиран наскоро и всичко платено за тази година...
Ето я и обявата :

http://www.mobile.bg/11374267458182993

Съвети, мнения и препоръки приемам всякъкви :-) ! ?
:-)

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 22 Юли 2013, 11:26

на мен лично ми се струват доста пари за кола преди фейса, така като се по разтърсих има 3.0д 193коня за по 7 хиляди в подобно състояние, с доста екстри. Вероятно състоянието на колата си оказва голяма тежест.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sin_fen » 22 Юли 2013, 11:32

iv4o9999 написа:на мен лично ми се струват доста пари за кола преди фейса, така като се по разтърсих има 3.0д 193коня за по 7 хиляди в подобно състояние, с доста екстри. Вероятно състоянието на колата си оказва голяма тежест.

Всеки си има мнение, но аз дизел не искам. И честно казано по-хубава от 5 дена обикаляне и постоянно висене в нета и за тези пари не видях. Но това е от МОЯТА ГЛЕДНА ТОЧКА и не искам да ангажирам никой с нея и да предизвиквам спорове.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от iv4o9999 » 22 Юли 2013, 11:39

sin_fen написа:
iv4o9999 написа:на мен лично ми се струват доста пари за кола преди фейса, така като се по разтърсих има 3.0д 193коня за по 7 хиляди в подобно състояние, с доста екстри. Вероятно състоянието на колата си оказва голяма тежест.

Всеки си има мнение, но аз дизел не искам. И честно казано по-хубава от 5 дена обикаляне и постоянно висене в нета и за тези пари не видях. Но това е от МОЯТА ГЛЕДНА ТОЧКА и не искам да ангажирам никой с нея и да предизвиквам спорове.

нищо против бензина нямам, дадох просто сравнение с принципно по-скъп и нов автомобил от модела, разбира се всеки си знае за себе си, но щом цените така вървят и те устройва автомобила взимаш и караш :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Stefanov_simeon » 22 Юли 2013, 12:00

iv4o9999 написа:
sin_fen написа:

нищо против бензина нямам, дадох просто сравнение с принципно по-скъп и нов автомобил от модела, разбира се всеки си знае за себе си, но щом цените така вървят и те устройва автомобила взимаш и караш :yes:

Напоследък доста поевтиняха дизеловите агрегати на Е39-ките.

Аз също се бях замислил по едно време за 530d или 525d, но след кратка калкулация на разходите за гориво (сравнено с бензиново на ГАЗ) и евентуалните бъдещи ремонти на дизеловите агрегати породени от некачествена нафта (на която не е трудно да попаднеш в Бг) се ориентирах към бензиновите модели.

От няколко седмици следя сайтовете за продажба на автомобили в Бг и почти нищо не ми грабва окото в този ценови диапазон и клас, като уточнявам, че гледам бензинови агрегати от 523i до 530i.

Така че лично мое мнение е че цената е добра съобразена със състоянието на автомобила (или поне това което се вижда от снимките) + допълнителните инвестиции направени в него (ГАЗ,фарове,обслужване,допълнителни гуми+джанти,платени застраховки и тн.).

Успех с покупката колега и много безаварийни километри.

P.S. За 528-цата която шернах в предното ми мнения някакви отзиви.Говорих с човека каза че имала забележки по предния капак от градушка и единия халоген липсвал иначе другото било ток и жици, всичко платено,обслужена и тн....?!?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sin_fen » 22 Юли 2013, 17:52

Не стана този се оказа пълен б....к. 2 часа го чаках на срещата и не си вдига телефона. Няма такъв идиот. Търсенето продължава.....
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d '00
Мечтае да кара: F10
Детайли за колата: Брутилда

Мнение от ico530d » 22 Юли 2013, 18:30

Колега не е лоша колицата, ако ти харесва я взимай, но според мен отношението на собственика освен, че е НЕкоретно, може да е и съмнително. Гледай за всичко, захващай се за всичко, няма да ходиш после с новата кола по сервизи. Според мене така ще ти отмине кефа в постоянни престои в сервизите. Ако не, пък не е била твойта кола!

Поздрави и успех!!!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30 m20b20,Е39 m52b25tu,Е30 м40б18
Мечтае да кара: 850 CSI

Мнение от chris71ano » 22 Юли 2013, 18:39

Моето мнение е че когато имаш пара кеш... седиш търпеливо и дебнеш докато не изпадне кола която наистина те грабва а не да правиш компромиси с избора понеже това се предлага в момента на пазара.... когато купувах моята е39 всеки ден след работа преглеждах обявите докато един ден не се появи точно колата която търсех. по-добре да дебнеш няколко месеца отколкото да вземеш кола и тепърва да я нагаждаш по твой вкус..... :yes:

ПС http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=3ju6se ето това изглежда доста прилично но пък с тази една снимка ме съмнява че може и да не е реална обява :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 22 Юли 2013, 19:59

sin_fen написа:Не стана този се оказа пълен б....к. 2 часа го чаках на срещата и не си вдига телефона. Няма такъв идиот. Търсенето продължава.....

:shock:
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Stefanov_simeon » 22 Юли 2013, 21:01

chris71ano написа:Моето мнение е че когато имаш пара кеш... седиш търпеливо и дебнеш докато не изпадне кола която наистина те грабва а не да правиш компромиси с избора понеже това се предлага в момента на пазара.... когато купувах моята е39 всеки ден след работа преглеждах обявите докато един ден не се появи точно колата която търсех. по-добре да дебнеш няколко месеца отколкото да вземеш кола и тепърва да я нагаждаш по твой вкус..... :yes:

ПС http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=3ju6se ето това изглежда доста прилично но пък с тази една снимка ме съмнява че може и да не е реална обява :dunno:

Може и реална да е обявата, ето тук има повечко снимки.Пък и човека е навит и за бартер 50 кози :-)

http://www.555.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0 ... ozi/cmlr?b

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 52Oi

Мнение от Николай К » 22 Юли 2013, 21:24

Stefanov_simeon написа:
chris71ano написа:Моето мнение е че когато имаш пара кеш... седиш търпеливо и дебнеш докато не изпадне кола която наистина те грабва а не да правиш компромиси с избора понеже това се предлага в момента на пазара.... когато купувах моята е39 всеки ден след работа преглеждах обявите докато един ден не се появи точно колата която търсех. по-добре да дебнеш няколко месеца отколкото да вземеш кола и тепърва да я нагаждаш по твой вкус..... :yes:

Може и реална да е обявата, ето тук има повечко снимки.Пък и човека е навит и за бартер 50 кози :-)

:shock:
Поздрави!
Николай Кадийски

ентусиаст
Аватар

Мнение от iv4o9999 » 22 Юли 2013, 21:25

:OT: в наши дни кола се продава доста трудно, и да си вържеш клиента направо е простотия, но всяко зло за добро по-добра ще излезе

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30 m20b20,Е39 m52b25tu,Е30 м40б18
Мечтае да кара: 850 CSI

Мнение от chris71ano » 22 Юли 2013, 21:32

Stefanov_simeon написа:

освен и аз като колегата..... :shock:

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 22 Юли 2013, 21:56

:mhihi: ахахахахаха за 23ка щом иска 50 кози пича, значи аз за 20ката ще искам 50 кокошки освен.
Извинявам се за оффа, ама не се издържа вече какви простотий измислят.................
А на колегата дето си търси колица мога да пожелая успех и взимай 23 или 28 с газ и от човек да си е гледана колица, изпадат... само търпение трябва. :bchug:

ПредишнаСледваща

Назад към E39