Разход на гориво (газ)
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Разход на гориво (газ)
Нещо не е наред с центровката. Колегите по-горе ти пишат,че имат по-нисък разход на М52 със същата мощност, а М54 гори по-малко от М52 /проверено/...
Смени сервиза!
Смени сервиза!
- mishoval
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i M52B20TU
thunderl написа:520i двоен ванус, ръчка, 16" джанти
бардолини
лятото - 13.5-14/100 газ градско - София в трафика - бензина почти не го пипа - примерно 1/100, защото колата загрява супер бързо лятото.
зимата - 12/100 газ градско - София в трафика - бензин 3-4/100
извънградско лятото - 9.0-9.3/100 80-130 - средно 90
Потвърждавам разхода, освен зимния градско - не мога да си обясня как разхода ти е по-нисък от летния? Сигурно смяташ и бензина?
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
mishoval написа:thunderl написа:520i двоен ванус, ръчка, 16" джанти
бардолини
лятото - 13.5-14/100 газ градско - София в трафика - бензина почти не го пипа - примерно 1/100, защото колата загрява супер бързо лятото.
зимата - 12/100 газ градско - София в трафика - бензин 3-4/100
извънградско лятото - 9.0-9.3/100 80-130 - средно 90
Потвърждавам разхода, освен зимния градско - не мога да си обясня как разхода ти е по-нисък от летния? Сигурно смяташ и бензина?
Защото кара повече на бензин, и съответно харчи по-малко газ

- bobixaka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39
- Мечтае да кара: BMW М5
Зимата харчи по-малко газ от лятото, щото по-бавно загрява и ако карате градско на къси разстояния... само на бензин карате, тая газ не ви трябва 
Аз съм с 520i М52 1 Ванос 2.0 и разхода ми е следния (газ):
Лято:
1. Нормално - клонящо към пенсионерско каране в София - 13-14л/100км.
2. Средно нормално каране с ръчка на някой друг светофар и галене през другото време - 14-16л./100км.
3. Джигитско каране на ръчка с пилаж по светофарите, по някои завои с изключено ASC и дрифт
- 17-19л./100км.
Зима:
1. Нормално каране без много ръчка - 12-13л./100км.
2. Малко по агресивно каране при повече сняг с изключено ASC за повече "удоволствие от шофирането" - 14-15л./100км.
Извънградско (Зима и Лято):
1. Каране с 90-120 км./ч. при нормален трафик (не натоварен) и без много ръчка - 9-9,5л./100км.
2. Каране с около 130 км./ч. при нормален трафик от време на време с малко ръчка за изпреварване - 10-10,5л./100км.
3. Каране с над 140 км./ч. по магистралата средно с около 160-180 км./ч. - 10,5-11,5 л./100км.
*Последното го пробвах няколко пъти, защото не ми се вярваше, очаквах по-висок разход, но останах приятно изненадан.

Аз съм с 520i М52 1 Ванос 2.0 и разхода ми е следния (газ):
Лято:
1. Нормално - клонящо към пенсионерско каране в София - 13-14л/100км.
2. Средно нормално каране с ръчка на някой друг светофар и галене през другото време - 14-16л./100км.
3. Джигитско каране на ръчка с пилаж по светофарите, по някои завои с изключено ASC и дрифт

Зима:
1. Нормално каране без много ръчка - 12-13л./100км.
2. Малко по агресивно каране при повече сняг с изключено ASC за повече "удоволствие от шофирането" - 14-15л./100км.
Извънградско (Зима и Лято):
1. Каране с 90-120 км./ч. при нормален трафик (не натоварен) и без много ръчка - 9-9,5л./100км.
2. Каране с около 130 км./ч. при нормален трафик от време на време с малко ръчка за изпреварване - 10-10,5л./100км.
3. Каране с над 140 км./ч. по магистралата средно с около 160-180 км./ч. - 10,5-11,5 л./100км.
*Последното го пробвах няколко пъти, защото не ми се вярваше, очаквах по-висок разход, но останах приятно изненадан.
- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
м52б20 на газ в е39 катафалник нормално каране (не пенсионерската) 13.5-14 с клима и повече ръчка 3-4к 17.5-18 проверено с пълнене до горе след 100 км газтъ е от Лукойл че ми се вижда най жив мотора с нея

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
На газ колата гори с от 15 до 20% повече защото газта е точно с толкова по-ниско калорична от бензина. В БГ газта всички я знаем колко е "качествена", така че си го смятайте 20% отгоре
При мен от 20/100 градско на бензин ми вдигна на 22-25 газ, от 9-11 извън градско ми вдигна на 10-13 според зависи от карането...но в повечето случаи е 13 (че някой път и повече)
Важни са и настройките на газовото. Тези, дето правят настройки на място, все едно правят едно голямо нищо. Настройки се правят в движение при всякакви ситуации, баир нагоре, с нормално газ, с пълна газ, на равно....абе поне еди 30-40км трябва да се минат и зад компютъра да стои някой, който разбира, за да стане всичко точно.

При мен от 20/100 градско на бензин ми вдигна на 22-25 газ, от 9-11 извън градско ми вдигна на 10-13 според зависи от карането...но в повечето случаи е 13 (че някой път и повече)

Важни са и настройките на газовото. Тези, дето правят настройки на място, все едно правят едно голямо нищо. Настройки се правят в движение при всякакви ситуации, баир нагоре, с нормално газ, с пълна газ, на равно....абе поне еди 30-40км трябва да се минат и зад компютъра да стои някой, който разбира, за да стане всичко точно.
- another90sm
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 320i e36 coupe M50B20
- Мечтае да кара: M6
mad_presley написа:На газ колата гори с от 15 до 20% повече защото газта е точно с толкова по-ниско калорична от бензина. В БГ газта всички я знаем колко е "качествена", така че си го смятайте 20% отгоре![]()
АБСОЛЮТНО ЗА!
П.С. Добре е да кажете на кои от вас им е настроена газовата в движения при различни натоварвания както казва mad_presley и не само той.
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
mad_presley написа:На газ колата гори с от 15 до 20% повече защото газта е точно с толкова по-ниско калорична от бензина. В БГ газта всички я знаем колко е "качествена", така че си го смятайте 20% отгоре![]()
Абсолютно е идентичен и при мен разхода и на газ и на бензин. Но на връщане от събора се оказа че и по-малко може да похапва 40-ката

- Night_Wolf
- младши ентусиаст
-
Колеги, препоръчайте ми наистина добър газаджия тук в София, Стара Загора или Пловдив...
С M52 единизчен ванос, 2.5 бензин, 170 коня.
Имам сложено Романо с OBD, няколко пъти го настройвахме, но не съм доволен как работи колата като цяло и като разход, а бе има си нужда от добра настройка от човек, който се занимава само с газови, монтажа е добър.
Благодаря.
Имам сложено Романо с OBD, няколко пъти го настройвахме, но не съм доволен как работи колата като цяло и като разход, а бе има си нужда от добра настройка от човек, който се занимава само с газови, монтажа е добър.
Благодаря.
- mishoval
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i M52B20TU
Night_Wolf написа:Колеги, препоръчайте ми наистина добър газаджия тук в София, Стара Загора или Пловдив...
Благодаря.
Почти 2 г. карах моя ГИ с настройките от сервиза, в който го поставиха /беше в гаранция/. Чека светеше когато си иска, обясняваха ми, че така било на газ, зависи от газта, бла, бла... Преди 2 месеца закарах колата си на препоръчан газаджия, който кара същата като моята. Игра си човека с лаптопа, настройва, живи данни - от тогава чека не е светвал, намирам положителна разлика във вървеж и разход.
Адреса е в Пловдив, ако те интересува - пиши ЛС.
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
gentata написа:Абсолютно е идентичен и при мен разхода и на газ и на бензин. Но на връщане от събора се оказа че и по-малко може да похапва 40-катаа именно 36 литра газ за 450 километра.
Добре де тук има следното нещо... Как може 40-ската да гори 8 на 100 газ?... Колкото вектра 1.8 Моно с изпарител Ловато...
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- kener
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530i E39
turbo написа:gentata написа:Абсолютно е идентичен и при мен разхода и на газ и на бензин. Но на връщане от събора се оказа че и по-малко може да похапва 40-катаа именно 36 литра газ за 450 километра.
Добре де тук има следното нещо... Как може 40-ската да гори 8 на 100 газ?... Колкото вектра 1.8 Моно с изпарител Ловато...
Защото електронно регулираната горивна смес е винаги по икономична от механично регулираната такава. Каквато е разликата между карбуратор и инжекцион, такава е и разликата м/у ГИ и конвенционална газова уредба.
П.П Нямам предвид конкретния случай, а по принцип изказвам мнение.
П.П2 Газта в БГ. е с по-високо качество от колкото бензина.
- sigman
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 96г 520i M52 Б20
mad_presley написа:
на моята газова всичко беше направено на място и нямам ,никакви проблеми вече 20 к,разхода е 10 извънградско и 12 градско,
майстора е много важен фактор,и монтажа...
Bayerische Motoren Werke
- BKirov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 E70,F10 530d
29 газ на 4.4 двигател Е53 нормално ли е не е ли нормално и аз вече не знам.
- PavelPavlov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330d
- Мечтае да кара: BMW Alpina B7
spacepl написа:528iA градско - 17 газ, извън - 9, Бензин през лятото - 20лв. за 1 месец.
Здравейте,
+1 . г/д същия разход имах с 528-цата ми автоматик. 17л газ/100км в София. Според мен ако ти е ръчка колата, разхода е висок... но както са писали колегите зависи как караш... моя беше 17 като се возя спокойно..иначе ставаше нещо страшно

Поздрави,
Павел