Дилема:Вие какво бихте направили?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
56 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Re: Дилема:Вие какво бихте направили?
То добре 3.0d НО винаги има едно но. Ако попаднеш на добър екземпляр добре. НО ако намерената е със скрити "екстри" като тръгнали дюзи или пък заминаващо си турбо
Само тези две неща биха накарали и най-големия навитак за комънрейл 2.5 или 3.0 да се откаже от всякакви мераци. Да тези двигатели са перфектни но ако са поддържани, и на вървеж и на разход са идеални.
ПП И аз като се оглеждах за друга кола след тдс-а първите които оглеждах бяха точно 530d. Но пък за мой късмет или пък не, форума се напълни с теми свързани с проблеми по м57. И като се замисли човек - то така и така ще се дават пари за ремонти, ами не е ли по-добре като ги даваш тези пари поне когато се возиш да усещаш защо ги даваш тези пари
И така хоп 540-ка че и с газ

ПП И аз като се оглеждах за друга кола след тдс-а първите които оглеждах бяха точно 530d. Но пък за мой късмет или пък не, форума се напълни с теми свързани с проблеми по м57. И като се замисли човек - то така и така ще се дават пари за ремонти, ами не е ли по-добре като ги даваш тези пари поне когато се возиш да усещаш защо ги даваш тези пари

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Еми то като се купува кола с такъв агрегат се ходи на диагностика и се виждат тия неща. Това, че половината не са го направили и сега реват не трябва да е показателно. А и така винаги може да чупиш от цената и да си оправиш косурите, щото перфектните коли са може би рядкост.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Dirty M5 driveR написа:Еми то като се купува кола с такъв агрегат се ходи на диагностика и се виждат тия неща. Това, че половината не са го направили и сега реват не трябва да е показателно. А и така винаги може да чупиш от цената и да си оправиш косурите, щото перфектните коли са може би рядкост.
Освен диагностика и врачка да вземе

Имал съм случай приятел купува Ауди 1.8Т като го гледа с диагностика (човек дето разбира е с диагностиката), гледат турбото перфектно... след два дни се наложи да го прибираме на платформа от Кюстендил, спрял да зареди и като тръгнал турбото фитка.
Друг случай познат диагностик (доста добър бих казал) ходи и гледа кола за негов познат (колата е нов джип бензин автомат) гледат всичко точно с колата (приятеля ми с диагностиката познава продавача и му е казал че с колата всичко е ок) няма никакви проблеми... след две седмици оня изревава със счупени скорости, от тогава не си говорят с тоя дето е взел джипа..
Истории още мога да разказвам.. та винаги има и късмет, а при дизела вероятността да имаш по-малко късмет е по-голяма

- rosko3001
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е39 530Д 2002г.
- Мечтае да кара: БМВ Ф10 530хд
Дизела се изплаща с разхода, а и да е тръгнала някоя дюза вече за по 80-100лв. я ремонтират и турбото да е в най лошия случаи рециклираш за 600-700лв. и нямаш проблем
И да не забравяме също ,че все пак М57 държи повече цена от бензиновите варианти на пазара на употребявани, а това означава,че при евентуална препродажба по лесно би се продал

- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
От една страна много ме е страх да играя с м57,защото нито съм имал дизел до сега нито нищо...но задължително този път ще ангажирам някой човек който разбира от дизели и е на ти с диагностиката и няма да се хвърлям на първата...другото което е,точно с цел по малко "аварии" ще търся само ръчка (и без това автоматик за сега не искам).Както каза колегата по горе дюзи,турбо ако случайно се скапят,ще ги направя за 1000-2000 лева и после ще кара една камара време...колата ще се взема не за 2-3 години,а бая години ще я ползвам...знам,че късмета играе може би главна роля,но нито ще съм първия,нито последния...все пак доста колеги са с такива мотори.Горе долу избора е направен,благодаря на всички за мненията,ако всичко се случи по план,като взема нова ще се похваля 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Важно е колата да се огледа ок, включително и отдолу. Всеки намерен проблем би свалил от цената. Аз е36-цата като я купувах уж не губеше течности, пък отдолу хидравликата цялата омазана + теч от диференциала
Как да не пазариш в такъв случай. Парите за диагностика и оглед ще ти спестят доста ядове, освен ако имаш кофти късмет, както описа Bavarcho
Желая ти успех и ще чакам да се похвалиш! 

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
...колата ще се взема не за 2-3 години,а бая години ще я ползвам...
В такъв случай залагам на бензиновата
В такъв случай залагам на бензиновата

- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Да колата ще се купува с цел да се кара много години,би ли се обосновал колега?...вярно,че са безпроблемни м52,но ако м57 е читав или във времето да трябва да рециклирам турбо + няколко дюзи,няма ли да е по-изгодната покупка...все пак м57 ще го търся фейс 01,02,03,а 28-цата ще е 96-98...колкото и да не е м57 се среща с по богато оборудване...
- Bavarcho
- Пантерчо
-
sean-john написа:,а 28-цата ще е 96-98...колкото и да не е м57 се среща с по богато оборудване...
м52 (сиреч 528) го произвеждат до март 2000г. (или там някъде плюс минус месец) сиреч може и да не е 96 - 98

- mishoval
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i M52B20TU
[quote="rosko3001"]Дизела се изплаща с разхода....
Въобще не съм съгласен, освоен ако не се кара само извънградско!
А на 2.8 двг. един ГИ себя изплаща за 8 - 10 х.км.
Въобще не съм съгласен, освоен ако не се кара само извънградско!
А на 2.8 двг. един ГИ себя изплаща за 8 - 10 х.км.
- goguma
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(
sean-john написа:все пак м57 ще го търся фейс 01,02,03...
Щом имаш пари за '03 530д и си готов да ги дадеш, по-добре си вземи направо 530и за същите пари. Няма по-добра комбинация от вървеж-разход-поддръжка при Е39, а и ще си спестиш главоболията около дизела + пак ще си ползваш старата за някои части /не всички, естествено/.
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
аз бих казал че при коли на тази възраст въпроса с ремонта не е дали, а кога ще се счупи и това е нормално тези коли вече са на по 300 хиляди км, и аз се оглеждам за 530д, но добрите екземпляри минават 7-8 хиляди, говорим за екстри разбира се - навигация, блутут темпомат сензори за дъжд и светлина, подгреви масажи и т.н.. Всичко в въпрос на бюджет но аз за себе си бих посъбрал малко пари и купя нещо което да ме радва и да е готово, със настоящата ми кола минах по пътя на сериозните ъпгрейди и поставяне на ретрофити защото беше доста базова и 3 години по-късно вече е с почти топ оборудване, но това поглъща пари време и нерви.
- doncheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2008 X5 30d
- Мечтае да кара: M-power
Дизелчето не си го давам. И Е60 да си взема, пак ще е 30-ка дизел. Няма такъв кеф от 500 Нм. 

- Bavarcho
- Пантерчо
-
iv4o9999 написа:и аз се оглеждам за 530д... говорим за екстри разбира се - блутут масажи ...
Ще има да търсиш още бая време

- rosko3001
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е39 530Д 2002г.
- Мечтае да кара: БМВ Ф10 530хд
Аз само ще допълня, че БМВ и АГУ не е добра комбинация
дизела е истината дори и в момента се продават най-много дизелови БМВ-та и на пазара за нови автомобили и на употребявани,така ,че струва ми се бензина не е много рентабилен вариант в момента 

56 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4