Съвет за слагане на чип
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
18 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Съвет за слагане на чип
И на мен ми харчеше по-малко след чипването, но не съм го замервал колко точно падна. По спомен беше под половин литър на 100км...
Si non confectus, non reficiat.
Ivo_Borisov написа:JTD написа:Ivo_Borisov написа:Преди да сложа чипа съм карал колата година и разхода ми беше около 7, 5, след чипа разхода ми е 6.5 среден. Пада и то осезаемо.
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk 2
Пада ако гледаш борда. Колонката в края на краищата друго казва.
Пътувам много и винаги пълня резервоара. Мерено само на колонка и съм калибрирал борда да ми показва реален разход. Е, не може да е съвсем точен и ми играе по 0.1 л или 100 грама понякога. Но е факт че ми падна с литър разхода след чипа.
В този случай сподели колко ти е бил средния разход за една година назад преди чипа и за същия период от време след чипа.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Ами така както съм го написал. Взех колата и точно след една година и 10 дни сложих чипа. Преди чипа, за около 25 хил км, среден 7.5 като варираше с малко надолу и нагоре взависимост лято, зима, климатици, пътници. След чипа и досега почти 4 години и над 110 хил км разхода ми не надвишава 6.5 като измерен за 38 хил км ми даде среден 6.2.

18 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2