Етапно набиране на м42???
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ///Micev_87
-
-
- Кара: 318ис м42 94г
- Мечтае да кара: e46 m3
- Детайли за колата: всичко по много
Етапно набиране на м42???
Значи проблема е следния вкарвам я в обороти реда скоростите но набира етапно не се истрелва как трябва колата е е36 м42 пробвах почти всичко освен дюзи и бензинова помпа и сутрин като я паля гасне и не държи обороти,падат ниско и все едно ше изгасне и в ниските е мн зле направо ужас има някакво предръпване нз на какво се дължи някой ако разбира да помага....че вече доста работи смених

- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
- Кара: кУлУлО
Re: Етапно набиране на м42???
Иди и премери налягането на горивната с-ма , а и няма да е зле да си погледнеш и дюзите.
- SlowMotion
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325i
Не работеща ДИСА + ламбда + евентуално стъпков мотор ИЛИ, да не те плаша, ама мотора е за Надин ...
- ///Micev_87
-
-
Маторя е като нов отвътре всичко сменено компресия 13 на 4те така че,нещо по електрониката е но нз кое точно ламбдата я смених преди 2 дена и стъпковия мотор също всичко съм проверил....дюзи възможно ли е или бензинова помпа

- SlowMotion
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325i
Като е работила и е топла , като я изгасиш и запалиш след това , пак ли има проблеми с оборотите или само като е стояла за известно време ?
- sims
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 318is на Гняс

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
SlowMotion написа:Като е работила и е топла , като я изгасиш и запалиш след това , пак ли има проблеми с оборотите или само като е стояла за известно време ?
Аз досега не съм виждал М42 да не ги заклати след като е топло и се запали отново. Моя го прави включително ама след 4 сек ги заковава.
- ///Micev_87
-
-
еми на етапи набира и не се истрелва като за ис в ниските е ужасно а трябва там да откача има прекъсване все едно нещо е запушено и не поема

Колега провери за паразитен въздух отнякъде също си смени и бензиновия филтър. Моята започна така да прави края на тази зима. Смених всички маркучи , вакууми , гофрето и нов филтър и всичко заспа.
Колата също гаснеше в движение като я изфорсирам над 4000 оборота и освободя от скорост , но и този проблем се оправи
Хайде успех и дано няма повече проблеми с тоя бензин
Колата също гаснеше в движение като я изфорсирам над 4000 оборота и освободя от скорост , но и този проблем се оправи

Хайде успех и дано няма повече проблеми с тоя бензин

- Pe3a4
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30 палатка и Е38 735и баткомобила
- Мечтае да кара: М20-ката дълги години
- Детайли за колата: Необикновена
Тва с въздуха си е абсолютно правилно , аз смених сума ти маркучи включително гофрето щото се беше накъсало и създаваше проблеми , но зимата така и не разбрах кво ставаше, на студен мотор паля и гасне , втория път няма проблеми обаче ми правеше впечатление ,че директно заковаваше на 800-900 оборота, а не както е редно на 1100 1200 докато позагрее ... споделете аако имате някакви наблюдения 

- b00st
- User
-
Pe3a4 написа:Тва с въздуха си е абсолютно правилно , аз смених сума ти маркучи включително гофрето щото се беше накъсало и създаваше проблеми , но зимата така и не разбрах кво ставаше, на студен мотор паля и гасне , втория път няма проблеми обаче ми правеше впечатление ,че директно заковаваше на 800-900 оборота, а не както е редно на 1100 1200 докато позагрее ... споделете аако имате някакви наблюдения
И за мен това е мистерия. Ако леко дадеш гас и оставиш 15 сек после няма да изгасне. Последната теория до която стигнахме е, че с течение на времето веригата и обтегачите са малко по-отпуснати и докато тръгне ламбдата еку-то работи на някви заводски настройки и затова така се получава

- s_kolev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318ti
- Мечтае да кара: всичко
- Детайли за колата: М42б18 '94
Вземете им направете една центровка на ангренажите на тия ИС-и + смяна на хидравличен обтегач.
пс. до автора, изчисти си дюзите - ефект има, виж дебитомера - това му е много болна тема на ИС-а, погледни ангренажа дали има нужда от презацепване, както и състоянието на обтегача, датчиците - колянов, разпределителен, свещи, бобини.
пс. до автора, изчисти си дюзите - ефект има, виж дебитомера - това му е много болна тема на ИС-а, погледни ангренажа дали има нужда от презацепване, както и състоянието на обтегача, датчиците - колянов, разпределителен, свещи, бобини.
Последна промяна s_kolev на 19 Юли 2013, 22:14, променена общо 1 път
Да като цяло си е мистерия този проблем. Аз се радвам , че след ремонта проблема изчезна. Бях забелязал , че след смяната на акумулатора пак имаше подобрение , но не за дълго. Явно има и нещо свързано с компютъра на колата 

- ///Micev_87
-
-
Моята е мн по сериозен проблем всички маркучи съм прегледал ламбда смених стъпков мотор дебитомер топлинен дат4ик,колянов датчик,разпределителен,датчик сегменти,повдигачи свещи всички гарнитури гумички на клапани дюзи само чистене....и винаги с хубаво масло я карам и само бензин,газ няма и ме хваща яд че я подържам и пак не ще да върви както трябва етапно ускорение в високите е зле в ниските също пука прекъсва абе ужас а на комп съм я закачал мн пъти и каде ли не,остава да пробвам бензинова помпа и дюзите и кабели бобина
п.с Компресия има 13 на всички нещо електроника е ама знае е ли се какво е някои казват релетата,да се сменят
п.с Компресия има 13 на всички нещо електроника е ама знае е ли се какво е някои казват релетата,да се сменят

- b00st
- User
-
don_gori написа:Да като цяло си е мистерия този проблем. Аз се радвам , че след ремонта проблема изчезна. Бях забелязал , че след смяната на акумулатора пак имаше подобрение , но не за дълго. Явно има и нещо свързано с компютъра на колата
Да има, като го откачиш му трябва време да направи сместа и да се адаптира. И аз го забелязах, че като се откачи и после на първото палене не го прави. Но той се адаптира като загрее колата и покараш 5км и после пак си на същото дередже.
s_kolev написа:Вземете им направете една центровка на ангренажите на тия ИС-и + смяна на хидравличен обтегач.
Най-вероятно ще бъде предприето при смяната на гарнитурите на капака и семеринга на коляновия вал понеже са

Надявам се да има резултат.
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2