Газов инжекцион - КОЛКО ????
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
Re: Газов инжекцион - КОЛКО ????
stuci_ir написа:mistyrain написа:И аз така мисля колега. В някой държави даже на колите с газ им се позволява безплатно паркиране в центъра защото не тровят толко.
По темата, моя разход ми е 13-14 градско, като грам не гледам как карам ами си карам както ми се кара пък и се бързам за работа, извънградско 110 130 - 10 разход на включен климатик ми даде този уикенд.
Прекалено ли ви се вижда?
Хич не е много. На мен ми дава същите стойности. Лошо е ако ти ги дава на тваевтиното, бензин ли беше. Ако колата ти върви не я барай са ми казвали на мене.
И аз така знам, здравото не се поправя

- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
Нещо лаком ми се вижда тоя мотор за конете си и силата си,преди карах е39 520i и тоя туч градско ми харчеше поне с литър,литър и половина по малко от е46-цата в момента на газ 

/// 6>4

- vgavrilov
- Потребител
-
- Кара: 320i 170 магарета.
- Мечтае да кара: Космически кораб.
vavilon написа:Колега темата е от 2007! Нормално е да се мислише по този начин. Пари имаше. Но след кирливата криза, ненормалното правителство
и т.н., нещата се обърнаха коренно. В момента на тези цени на горивата, сравнени със заплатите, никой не спори за ГИ!
Е кой да види, че е от 2007ма

Да им изсъхнат ръчичките на авто-джамбазите дето ми разбиха колата и откраднаха мулти волана на 15ти Септември.
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Да се похваля от няколко часа съм с газов инжекцион Zavolli. Дано всичко бъде наред. Изпробвах я на извънградско 30 км. с включен климатроник на 16 градуса и се движих само на пропан от Варна до Албена.
Ускорява си засега по-добре отколкото на бензин с развален дебитомер. Нямаше задъхване по баирите с климатик. Само че теста засега е самичък в колата.
Бутилката е 35 л. и я напълних на 30 литра от Лукойл...чудя се дали не минах безопасния лимит с тея 30 литра в 35 литрова бутилка
Ускорява си засега по-добре отколкото на бензин с развален дебитомер. Нямаше задъхване по баирите с климатик. Само че теста засега е самичък в колата.
Бутилката е 35 л. и я напълних на 30 литра от Лукойл...чудя се дали не минах безопасния лимит с тея 30 литра в 35 литрова бутилка

Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Безопасния лимит не се ли определя от налягането от колонката. В смисъл че колонката неможе да напълни повече от колкото е предвидена бутилката. Може и да говоря пълни глупости, но не съм чул да гръмне бутилка на бензиностанция от препълване. Отделно, че евросондите имат няколко защити.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Безопасният лимите е за самият нивомер в бутилката.
Няма се претеснявате, след две три препълвания на бутилката, нивомерчето ще се предаде.

Няма се претеснявате, след две три препълвания на бутилката, нивомерчето ще се предаде.

- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Е добре де, аз като карам семейната кола на газ, всеки път казвам да ми пълнят догоре. Тогава те как разбират колко точно трябва да се сложи? Нали идеята е, че като се вдигне налягане до определени граници, подаването на газ спира. Това дали нялягането на колонките е едно и също е друг въпрос. Ако примерно имам 30 л бутилка, а кажа да ми напълнят 50л, пак би трябвало колонката да изключи точно на безопасния лимит. Така пълним газ на семейната кола от 5 години и всичко е точно.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
zafirovp написа:Е добре де, аз като карам семейната кола на газ, всеки път казвам да ми пълнят догоре. Тогава те как разбират колко точно трябва да се сложи? Нали идеята е, че като се вдигне налягане до определени граници, подаването на газ спира. Това дали нялягането на колонките е едно и също е друг въпрос. Ако примерно имам 30 л бутилка, а кажа да ми напълнят 50л, пак би трябвало колонката да изключи точно на безопасния лимит. Така пълним газ на семейната кола от 5 години и всичко е точно.
Какво да ти кажа, просто си имал късмет с газаджиите.

- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
Относно пълненето на бутилките самите те мисля, че имат някаква настройка. В момента съм с бутилка 42л и се пълни до 35литра от 2 години на сам. На баща ми бутилката си е 25литра и се пълни пак толкова, даже понякога са я пълнели на 26литра
Инак за нивомерите много зависи и дали е качествен. Тези турските държат има няма месец и после почват да показват грешно

Инак за нивомерите много зависи и дали е качествен. Тези турските държат има няма месец и после почват да показват грешно

- Night_Wolf
- младши ентусиаст
-
Колеги, препоръчайте ми наистина добър газаджия тук в София, Стара Загора или Пловдив...
С M52 единизчен ванос, 2.5 бензин, 170 коня.
Имам сложено Романо с OBD, няколко пъти го настройвахме, но не съм доволен как работи колата като цяло и като разход, а бе има си нужда от добра настройка от човек, който се занимава само с газови, монтажа е добър.
Благодаря.
Имам сложено Романо с OBD, няколко пъти го настройвахме, но не съм доволен как работи колата като цяло и като разход, а бе има си нужда от добра настройка от човек, който се занимава само с газови, монтажа е добър.
Благодаря.
- Батман
- младши ентусиаст
-
- Кара: х5 4.6is
- Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра
Night_Wolf написа:Колеги, препоръчайте ми наистина добър газаджия тук в София, Стара Загора или Пловдив...
Благодаря.
КаравелГАз до шкода в кв. НАдежда-София..там слагат романо..
иначе какво не си доволен в работата на колата?
Те всъщност нищо не настройват..газовия компютър се адаптира за около 20-30 секунди и си прави горивна карта,
по която след това работи и коригира..те газаджията само може да ти настройва другите екстри- кога да превключва, градуси,
т.н.т.н...(иначе и картата може да се редактира, ама надали някого го прави точно..)
- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
Night_Wolf написа:Колеги, препоръчайте ми наистина добър газаджия тук в София, Стара Загора или Пловдив...
Благодаря.
Колега горещо ти препоръчвам колегата NAPSTERS ,слага главно AG и романо и за мен работи просто перфектно!
/// 6>4

- Night_Wolf
- младши ентусиаст
-
От там идвам.
Специално настройката вече 3 пъти я прави... не работи добре колата, както трябва да бъде и съм виждал.
Може би защото я прави без да помръдне колата физически.
Ще отида за последен шанс..
Специално настройката вече 3 пъти я прави... не работи добре колата, както трябва да бъде и съм виждал.
Може би защото я прави без да помръдне колата физически.
Ще отида за последен шанс..
- Burnar
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 M550D LCI
- Детайли за колата: Champagner quarz metallic
Освен ОБД2 настройката, тази която си създава газовата карта от тази за бензина, задължително трябва да се пасне колата и в движение! Ако ти прекъсва си провери запалителната система - свещи, лули, бобини, при мен излязоха свещи за смяна. На бензин не се усеща, но на газ колата е по претенциозна към тези работи и трябва да са в перфектна изправност.
- propov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е87 130i ниско и твърдо
- Мечтае да кара: Стоково М3 без значение поколението ;)
- Детайли за колата: 235 × 19 Breyton Design
H & R ниско и много кораво окачване
BMC конус за повечко въздух
М пакет по рождение
Ниско, твърдо и максимално оригинално. Всичко е с ТЮФ.
Тия дни се сдобих с 318 '98г седан.
Беше на бензин и я карах така 2 дни.Даде около 10/100 разход.
Веднага я обгазих щото минавам поне едни 45 километра на ден.Водя на градина детето в едно близко село.Вече десетина пъти съм зареждал все по 15 литра и си минавам сигурни 150 километра.Карам лежерно,но не бавно,щото все деца има в колата.Газовото ми го сложиха ново за 750 лв.Някаква нечувана за мен компания North Italian Gas Systems < nigsgas.com >.Доверих се на препоръка от приятел.Надявам се ниската цена да не доведе до проблеми после,ама тя ниска,ниска,колко да е ниска
Беше на бензин и я карах така 2 дни.Даде около 10/100 разход.
Веднага я обгазих щото минавам поне едни 45 километра на ден.Водя на градина детето в едно близко село.Вече десетина пъти съм зареждал все по 15 литра и си минавам сигурни 150 километра.Карам лежерно,но не бавно,щото все деца има в колата.Газовото ми го сложиха ново за 750 лв.Някаква нечувана за мен компания North Italian Gas Systems < nigsgas.com >.Доверих се на препоръка от приятел.Надявам се ниската цена да не доведе до проблеми после,ама тя ниска,ниска,колко да е ниска