Огромен горивен теч.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E46 Sedan 2.8i
Мечтае да кара: изтребител ?
Детайли за колата: Даже не върви в момента ;d

Огромен горивен теч.

Мнение от Charlie-328iZROD » 08 Юли 2013, 11:25

Минах през 15см кръгъл камък с около 100км/ч. Естествено спрях колата, изгасих двигателя ( продължаваше да работи ама съм с газова инжекцийка ), слизам и гледам масло и бенз под колата. Пробвам да запаля - не иска. После се оказа, че бензинът само е измил масло от корите и течът е бензинов. Освен това тръбата за вакума на двигателя ( тънка черна ) беше излезнала. Също така още една дебела черна тръба ( убийте ме не знам за какво е ама е отдясно на двигателя, около 25-30мм е дебела ) беше излезнала и нея я свързах обратно също. През тая тънката пръскаше бензин за целия китайски народ ( вакуум-мислех, че въздух трябва да има там ) като се пробваш да запалиш колата. Отдолу не успях да видя много, само бензиновият филтър ми се вижда ударен и пластмасовата кора по-напред ( предполагам, че картерът е там, но не губя масло и няма теч ) има едно малко стърчащо парче очевидно от удара. Колата е 328i автоматик 98". Някакви предположения какво е отишло и г/д колко ще ми излезе смяната ?

П.С. Т'ва ми е първия баварец и никакво понятие си нямам от тези животни.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Re: Огромен горивен теч.

Мнение от iv4o9999 » 08 Юли 2013, 14:49

Колега, виждам че си нов и вероятно за това не можеш да опишеш нещата адекватно, сложи поне някоя снимка, защото обяснението ти е малко нахвърляно, маркуча , който мислиш за вакуумен а от него тече бензин вероятно е от бензинопровода, тръбата с дебелина 30мм , може да е за картерните газове, въпреки че как точно ще излезе не бих предположил.

След снимки евентуално може да се каже, какво е счупено и какъв е проблема, за пари никой не може да ти каже сервизи бол, часто всякакви.

Потребител
Аватар
Кара: E46 Sedan 2.8i
Мечтае да кара: изтребител ?
Детайли за колата: Даже не върви в момента ;d

Re: Огромен горивен теч.

Мнение от Charlie-328iZROD » 15 Юли 2013, 9:29

http://www.realoem.com/bmw/diagrams/n/w/29.png

Маркучът за който говоря, че беше излезнал и пръскаше бензин към него е номер 11 на тази схема. Хванах си го на мястото с една свинска опашка и вече няма да прави така. Само не мога да разбера пущинака откъде хвърля бензин още. Смятам тези дни да я закарам на каналче ( че пари за сервиз точно ся няма. ).

Назад към E46