Топлинен щит - идея за направа
Модератор: bum_bum
Re: Топлинен щит - идея за направа
За мен ще е интересно ако можеш да споделиш резултати от температурата (преди и след) в движение. Лично на мен чуденето ми е доколко кутията успява да се охлажда от въздуха, който минава през нея. Но това трябва да се измери в движение (когато двигателят е натоварен и потокът на въздуха е доста по-голям от работа на място).
- Jordana
- старши ентусиаст

-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Тоя материал Р3 не пропуска топлина. Въздуха в кутията трябва да е с температура на околния въздух.Между другото идеален е за хладилни чанти .Лепи се със специялен каучуков цимент и тази алуминиева лента не е необходима.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Нз, мен един приятел хладилен техник ми даде идеята и ми препоръча алуминиевото тиксо защото така се прави термо мост между отделните панели.А човека ги поназнайва нещата.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Аз след като видях устройството на една хладилна кутия, а именно сандвич от стените на кутията (пластмаса) и стиропор между тях, реших да ползвам 10мм. стиропор към поликарбоната. Към края на седмицата мисля, че ще е готово и ще покажа. Сега друго се сетих обаче. Някой интересувал ли се е какво влияние оказва дължината на връзката между филтъра и дросела? Защото бях чел преди време една тема за правени смукателни колектори и се обсъждаше дължината на рънърите - по-дългите допринасяли за мощност, а по-късите за въртящ момент. При мен филтъра е директно към дебитомера. Ако логиката е същата то точно това търся - добра реакция в ниски и средни. А може и да няма такава разлика 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Рънърите имат отношение към обема и архитектурата на кутията. Диаметъра, дължината, формата, начина по който влизат в кутията, също и формата на рънъра на входа на пленума са съобразени с двигателя за който са правени. Има голямо значение дали са направени добре или не. Но нямат общо с това къде точно преди дросела ще си окачиш филтръра. Дали на него, дали на един метър все едно.
Говорим за дължината на пътя само. Като го набиеш директно на дебитомера е ясно, че смуче горещ въздух и единственото, което си постигнал е да преебеш работата на фабричната филтърна кутия.
Говорим за дължината на пътя само. Като го набиеш директно на дебитомера е ясно, че смуче горещ въздух и единственото, което си постигнал е да преебеш работата на фабричната филтърна кутия.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Е аз нали съм със щит. Не смуче горещ въздух. Мисълта ми беше ще има ли някакъв ефект (положителен или отрицателен), ако пусна една силиконова връзка надолу.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Аз мислех, че е така остаен. Не. Няма да има разлика дали е точно на дебитомера или по-напред.
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Dirty M5 driveR написа:Защото бях чел преди време една тема за правени смукателни колектори и се обсъждаше дължината на рънърите - по-дългите допринасяли за мощност, а по-късите за въртящ момент. При мен филтъра е директно към дебитомера. Ако логиката е същата то точно това търся - добра реакция в ниски и средни. А може и да няма такава разлика
Мисля че е точно обратното, къси и дебели - мощност и високи обороти, дълги и тънки - нютони и ниски обороти.
- s_kolev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318ti
- Мечтае да кара: всичко
- Детайли за колата: М42б18 '94
колкото по - дълги тръби, толкова повече линейни/местни съпротивления във всмукателния тракт и кончетата намаляват 
пс, не важи за рънарите, там се търси друг ефект

пс, не важи за рънарите, там се търси друг ефект
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Днес се хванах да облицовам със стиропора и ето както се получи. Остана утре да направя капак и ще е завършено.
пп: направо ме е срам с тоя мръсен кош да показвам какво и да било
но това е работа за следващия уикенд може би 
пп: направо ме е срам с тоя мръсен кош да показвам какво и да било
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Много хитро това казанче с топло масло да е пред филтъра
Тука един маниак на мерцедес си прави такава кутия пък маркуча от разширителния съд му минава през кутията

Тука един маниак на мерцедес си прави такава кутия пък маркуча от разширителния съд му минава през кутията 
[00:00:25] Boris Dimitrov каза: мое мнение е че голфа е много по бърза и мощна кола от бмв
http://i47.photobucket.com/albums/f169/ ... jtte3o.gif
http://i47.photobucket.com/albums/f169/ ... jtte3o.gif
- Jordana
- старши ентусиаст

-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Някой пробвал ли е след монтаж на такъв универсален филтър да си сложи пак стоковия филтър с кутията и интейка просто за да удостовери със сигурност че има разлика ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Казанчето не грее според мен и не е проблем да седи в кутията. Ако установя обратното веднага бих го премахнал от уравнението 
Не съм го правил, но и защо да си играя цял ден да разменям филтри и кутии, като разликата е налице?
Jordana написа:Някой пробвал ли е след монтаж на такъв универсален филтър да си сложи пак стоковия филтър с кутията и интейка просто за да удостовери със сигурност че има разлика ?
Не съм го правил, но и защо да си играя цял ден да разменям филтри и кутии, като разликата е налице?
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Jordana написа:Някой пробвал ли е след монтаж на такъв универсален филтър да си сложи пак стоковия филтър с кутията и интейка просто за да удостовери със сигурност че има разлика ?
Аз пробвах, само че си изрязах дупка отдолу на оригиналната кутия да си вкарам тръбата от въздуховода долу в кутията, и разлика не намирам. Тея дни пак ще сложа конуса с преградите да се уверя
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Разлика не намираш между конуса с преградите и оригиналната кутия, или?