Червената лампа за маслото НЕ свети!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Re: Червената лампа за маслото НЕ свети!
oci написа:dr.peshev написа:1-да си купиш работещ датчик за маслото на картера , по възможност нов
2-да й сложиш Пернишки тунинг- изолирбанд на лампата, за да не СВЕТИ и да не те дразни(половината форум карат така, а другата не го знае)![]()
и често да си следиш нивото на маслото с щеката
3-в Е39 се вади бушон 14 , тук не помня кой беше
p.s. пуснете един тест на таблото и ако нещо не свети , вземи едно табло на старо и си го кодирай към твоето ЕКУ
Айде да не се обиждаме на Перничани![]()
иначе мога да помагам ако наложи по Пернишки![]()
Бъзик сега по същество тази лампа също има опция да се спре софтуерно както жълтата за ниво на масло, така и червената, но щом е презапоявано там явно колата е имала проблем с жълтата лампа и са опитали да шунтират светлодиода, а този диод е двоен т.е с две светлини жълта и червена.
Според мен трябва да се разглоби таблото да се оправи диода и след това де се види по грешката дали проблема е в датчика на картера или на друго място.
Нагледал съм се на мизерии по тези табла, дъвки, изолизблант, парцали в отворите на диодите и не на последно място направо счупени диоди поне да ги отпояват да не съсипват таблото но с отвертката е по-бързо и по-лесно.
Затова съм се заредил с дузина табла за части.
Ти не стана ли вече "Столичанин в повече" от Младост

Не съм забравил,че дължа

За колегата-работещ картерен датчик и работещо табло с прекодиране!
- svetozar94
- Потребител
-
- Кара: BMW X3 E83 LCI 3.0D
- Мечтае да кара: самолет
Днес ходих на диагностика в nicy car и те установиха че таблото е за смяна, също така термостата с датчика който струва 104лв и някаква клапа на колекторите която струва 450лв!!! Кажете ми тези цени разумни ли са според вас и дали си струва да го правя там... и ако може да ми кажете нещо по конкретно за тази клапа на колекторите ще съм много благодарен! 

- svetozar94
- Потребител
-
- Кара: BMW X3 E83 LCI 3.0D
Колеги всичко е готово и работи както трябва след смяна на датчика за налягането на маслото и отстраняване на проблем по инсталацията! Пичовете от NicyCar свършиха страхотна работа, сега остава да си активирам и бутона за БК-то някакви предложения каде или как да го направя, на самото лостче има бутон за това няма да се налага го сменям!
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
svetozar94 написа:Днес ходих на диагностика в nicy car и те установиха че таблото е за смяна, също така термостата с датчика който струва 104лв и някаква клапа на колекторите която струва 450лв!!! Кажете ми тези цени разумни ли са според вас и дали си струва да го правя там... и ако може да ми кажете нещо по конкретно за тази клапа на колекторите ще съм много благодарен!
Бягай на друго място на диагностика преди да си наринал тия пари.

За таблото може да се възстанови да не го сменяш.
Пиши едно ЛС и ще ти свърша работа.
- Miro Borisov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 d facelift
- Мечтае да кара: BMW X6
- Детайли за колата: BMW 320 d, 150 к.с., 2002г. комби
b_velev написа:На мен ми е заминал датчика за нивото на маслото и си изключих софтуерно жълтата лампа, за да не ме дразни. Не знам дали софта позволява да се направи това и с червената (защото е доста по опасно).
Колега я ми обясни точно как се изключва тая жълта лампа софтуерно?
Момчетата, които опитаха при мен и са го правили на Е39 не намериха такава опция на скенера - явно не знаят кое да чекнат.
- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
Miro Borisov написа:b_velev написа:На мен ми е заминал датчика за нивото на маслото и си изключих софтуерно жълтата лампа, за да не ме дразни. Не знам дали софта позволява да се направи това и с червената (защото е доста по опасно).
Колега я ми обясни точно как се изключва тая жълта лампа софтуерно?
Момчетата, които опитаха при мен и са го правили на Е39 не намериха такава опция на скенера - явно не знаят кое да чекнат.
На мен колегата Oci ми го изключи. Питай най-добре него.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
- didZ
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 320D
И на мен не ми свети червената лампа при подаване на контакт. Интересното е, че когато един ден ми изхвърли маслото през една дупка на капака на клапаните светна! И не спря да свети докато не долях.. И сега пак не свети.. Явно работи в два режима - нямам идея.. Би ми било интересно да разбера 

-Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти. -Не знам-каза Плашилото-но тези,които нямат мозък,много обичат да говорят.
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Мислех да пускам тема, но мисля, че мога да питам в тази. При мен преди палене светва червената лампа и на контакт се променя в жълта. След запалване изгасва(както трябва да бъде). Възможно ли е лампата е манипулирана софтуерно да угасва след палене на мотора, независимо от нивото на маслото? Питам, защото преди месец започнаха да ми тракат повдигачите, заради ниско ниво на маслото(под минимума), а жълтата лампа не светна. Някой знае ли при какво ниво на маслото се активира този датчик - примерно на минимума или половин литър под минимума?
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Айде и аз да питам
Като дам контакт червената лампа за маслото не светва изобщо,а като пусна теста на таблото си светят и жълтата и червената.Това от кой датчик се получава?

24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2