Волана тресе BMW e39

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530d
Мечтае да кара: дълго и безаварийно колицата.

Волана тресе BMW e39

Мнение от nakoye » 10 Юли 2013, 22:21

Колеги здравейте,
след изчитането на всички мнения и теми по въпроса, да си кажа и аз болката. От скоро ми се появи тресене във волана, но ... когато си реши колата - тогава. Появява се около 90 км/ч и ако намаля скоростта вибрациите се увеличават, проблема е, че не мога да определя какво го предизвиква - появявало се е до сега 3 или 4 пъти и след това примерно 200 - 300 км - нищо. Не е от гуми или джанти - не съм ги сменял скоро, а баланс им направих миналия месец.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW

Re: Волана тресе BMW e39

Мнение от mecho_puc » 10 Юли 2013, 23:14

Може да ти тресе от: криви джанти,баланс на гуми,криви гуми,реглаж на предницата , както и ако тресе колата може да е някое каре на кардана или висящ лагер....както и куп други работи -тампони на двг , скорости ... , но аз мисля да идеш да си видиш баланса (нищо че си правил) може да са паднали тежестите и какво ли още не :) пробваи с най-лесното . Успех

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 10 Юли 2013, 23:16

замисли се дали не ти тресе на определено място където минаваш, и аз се бях вкарал във филма и се оказа че "хубавия път" е причината

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 11 Юли 2013, 9:33

Започни с гумите, имам случай в който чисто нови гуми, за първи път се монтираха / в Диана-та на Симеоново / и тресат и тресат, оттам при Дани в Казичане и ---- всичко е ок
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nakoye » 14 Юли 2013, 20:03

Проблема е решен,
за колеги на които може да им се случи и на тях - разяснявам какво се е случило. Спирачния маркуч който влиза в апарата на предна лява гума по някакъв начин се е спукал но съвсем слабо и практически колата не губи и капка спирачна течност, но след отпускане на педала на спирачката през дупката влиза въздух в системата и не може да върне накладките - съответно започва да грее и да спира само тази гума. Бях на път тази седмица и както всичко си беше на ред изведнъж започна да тресе много здраво и спрях да видя какво става и така се беше нагряла , че не можеше да се пипне джантата. Освободих накладките и се прибрах - след смяна на маркуча и обезвъздушаване на системата сега всичко е на ред. Благодаря на отзовалите се.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 15 Юли 2013, 6:22

nakoye написа:Проблема е решен,

:yes: Сега смени и останалите маркучи, да не береш ядове пак някъде. Гледах ги ок, но вътре един бог знае какво се случва.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nakoye » 15 Юли 2013, 20:06

В най-скоро време мисля да го направя, че ми предстои път.
Изображение

Назад към E39