Разход на нашите автомобили

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Разход на нашите автомобили

Мнение от AgeraR » 07 Юли 2013, 17:19

jordanpar написа:Ти от Е39,през е46 ,квартири в Холандия и фирми-автокъщи в Германия кога успя и Е60 да си купиш че и да зареждаш лично ти че да му знаеш разхода?А?
6,2 при 140км/ч- как бе младеж,как да ги постигна???
аз под 7,5 на този автомобил не мога да сваля ,без климатик 140 по ГПС поддържана,на хед-ъпа ми показва 144.

Да не ми даваш ти парите, че да ми казваш по-колко да зареждам и да съм казвал някъде, че колата да е на мое име? :kuku:

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 07 Юли 2013, 17:50

Ще те помоля да прочетеш тогава заглавието ''Разход на нашите автомобили''
Като не е твоя,айде да си имаме уважението :winky: И точно като почнеш ти да си я зареждаш Е60тката някой ден тогава да можем да те питаме и за спирачни дискове колко си дал,за обслужване на скоростната кутия колко си дал,веригата на тебе разтегната ли ти е......И така.Ще ме извиняваш ама още откакто имаше 10 мнения и трупаше бройка с емотиконки и поздравления за рождени дни в теми на хора които не познаваш си ми направил неправилно впечатление.В този ред на мисли-намери ли си квартира в Амстердам и колко ти излезе регистрацията на фирмата в Германия,поне с това да си полезен?????
В този подфорум допреди година-и-нещо най-хубавото му беше че като четеш темите и инфото беше напълно достоверно,от първа ръка,без ''на един познат колата карах и тя ми каза така....''.Трима-четирима пишеха добри теми и селектираха инфо от чужди форуми,а сега е пълна леща тук заради такива епизодични герои.

P.S. За да не съм голословен :OT:

AgeraR написа:Здравейте приятели, преди няколко дена тествах 2002 е39 520и със метанов инжекцион. Колата е доста запазена и ”джамбаза” каза че е на оригинални 140 хиляди, и има две доказателства за това. Цената е 6500 лева, но на колата й свети лампичката за ремонт (проблем), но човека каза че те на всички им светело на колите с метан (сега незнам как да ви обясня коя лампа свети, със оранжев цвят е), също така гумуте са износени, и трябва да се смени маслото и филтри + колата е нов внос от Италия и аз трябва да я регистрирам. Според вас общо колко парички ще ми излезе? Няма на близо сервиз на бмв за диагностика за това моля за вашите мнения и коментари...

AgeraR написа:Колеги спешно ми трябва помоща ви. Значи тези дни може да пътувам до Германия за да си купя Бмв. Въпроса ми е може ли след като купя колата от Германия отново да я продам там?

AgeraR написа:Привет, въпроса ми е следния, мога ли да регистрирам фирма (автокъща) в Германия, без да имам германско гражданство? Някой имал ли е фирма регистрирана фирма във Германия, за да може да ми помогне занапред с въпросите?

Админа може да премести темата ако не е в правилния раздел.

AgeraR написа: Привет,

предстои ми да сменя "Фоурда" и съм пред дилема каква кола да избера. Искам да спомена, че колата ще я купувам след нова година, тогава ще съм вече на 19 години . Замислих се за 1. е39 530d facelift ръчка, 2. e46 318ci 143 к.с. (със газов инжекцион) или 3. Opel Astra GTC 1.9 дизел 150 коня.

Вариант 1. Bmw e39 530d facelift 193 к.с. ръчка 5 скорости, автомобил с голям двигател и големи размери. Върви добре, разхода ме удовлетворява и мога да намеря екземпляр до 8 хиляди лева. Но си мисля, че няма да подхожда на възраста ми, а е кола за типа от 30г. хора...

Вариант 2. Bmw e46 318ci 143 к.с. ръчка 5 скорости, спортен автомобил със хубав 4 цилиндров двигател със ускорение от 0 до 100 за 8-9 секунди. Мисля като я купя да и сложа газов инжекцион и точно заради това се спрях на този двигател защото е 4 цилиндров със 143 коня и е купе, може също така заедно със ГИ да ми излезне 8 хиляди лева. Мисля че ще ми подхожда макар и вече да е старичка, защото вече има два наследника (е90, F30)...

Вариант 3. Opel Astra GTC 1.9 CDTI 150 к.с. ръчка 6 скорости, тази ми харесва най-много произвежда се от 2004 до 2010 година (даже варианта със 4 врати все още се произвежда), има нисък разход на гориво и има опция за фабричен чип 200 к.с., само цената не ме удовлетворява, защото е над 9 хиляди лева, но пък за сметка на това е доста по нова от другите 2.

Бюджет 8 хиляди лева. Давайте мнения и коментари, коя би подхождала на един млад мъж най-много. Или дайте мнения за коли, които са ми в бюджета и ще ми отиват...

Та,така.Аз от човек,който не му сече брадвата не едно място инфо и съвет за сериозен автомобил като Е60 не мога да очаквам.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от AgeraR » 07 Юли 2013, 21:15

Винаги се намират такива хора, като теб които дори не мога да нарека колега, защото нищо друго не знаете освен да завиждате... Много добре помня какво съм казал, без да ми цитираш... Няма да коментирам повече по темата щом колата не е на мое име макар, че да съм имал дни в, които сам съм минавам над 600 километра...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 07 Юли 2013, 21:30

AgeraR написа:Винаги се намират такива хора, като теб които дори не мога да нарека колега, защото нищо друго не знаете освен да завиждате... Много добре помня какво съм казал, без да ми цитираш... Няма да коментирам повече по темата щом колата не е на мое име макар, че да съм имал дни в, които сам съм минавам над 600 километра...

Колега не искам да те упреквам, ти може да караш и Бентли 600км, но това нищо не означава!!! Като си купиш такава кола ( е60 ) тогава можеш да даваш мнения за разход на гориво и др., защото разхода на една кола е много относителен всеки един път когато пътуваш до някъде въз основа на трафик, наклон, климатик, горива и т.н. !!!
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd / Ex. e61 535d

Мнение от _Maranello_ » 07 Юли 2013, 21:59

Моята последния път ми изгори 5 литра, ама сериозно...на 50 км. :) Ама пък бързо се прибрах. Между другото живна тази тема. Тръгнахте колеги на път. Така, че приятно шофиране и безаварийно :)

Sent from my iPad using Tapatalk
Здраве, безаварийно и безпроблемно!

Потребител
Аватар

Мнение от mt1 » 07 Юли 2013, 22:46

netmurder написа:Колега не искам да те упреквам, ти може да караш и Бентли 600км, но това нищо не означава!!! Като си купиш такава кола ( е60 ) тогава можеш да даваш мнения за разход на гориво и др., защото разхода на една кола е много относителен всеки един път когато пътуваш до някъде въз основа на трафик, наклон, климатик, горива и т.н. !!!

И като спомена климатик, заблуждавам ли се или няма промяна в разхода при включен и при изключен?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от AgeraR » 08 Юли 2013, 1:54

netmurder написа:
AgeraR написа:Винаги се намират такива хора, като теб които дори не мога да нарека колега, защото нищо друго не знаете освен да завиждате... Много добре помня какво съм казал, без да ми цитираш... Няма да коментирам повече по темата щом колата не е на мое име макар, че да съм имал дни в, които сам съм минавам над 600 километра...

Колега не искам да те упреквам, ти може да караш и Бентли 600км, но това нищо не означава!!! Като си купиш такава кола ( е60 ) тогава можеш да даваш мнения за разход на гориво и др., защото разхода на една кола е много относителен всеки един път когато пътуваш до някъде въз основа на трафик, наклон, климатик, горива и т.н. !!!

Какъв е смисъла от мнението ти? Мислиш си, че се кефя, че карам 10 годишно бмв ли?
Аз ясно и точно написах по какъв начин съм постигнал този разход, на колко хиляди е колата и т.н. Но пак се изпуснах по-горе бях споменал да не пиша, но се случват грешки :X

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 08 Юли 2013, 9:56

:OT: Преди админа да поизчисти темата,на мен ми се струва,че Агера Р е истински духовен брат на другият форумен трол -курти999! :D
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 61 530d

Мнение от miroleskov » 08 Юли 2013, 10:46

Не мога да разбера какви са тези разходи 6 литра на 3-3.5 литрови дизелови 10 годишни коли.Ако карате като бабички мога да го разбера ама инъче абсурд.И за да съм по темата и аз да се включа с разход каране тип чичо скрудж нарочно и без магистрала борд 6.0 реално 6.5 и много скъсани нерви.Нормално каране 7.0-8.0 по борд повечето пъти твърдо 8 по колонка.В града 10.5-12 по борд ,а реално 11 лято 12 зима.колата е Е61 530д автомат на няколко милиона километра
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a1n » 09 Юли 2013, 10:54

mt1 написа:
netmurder написа:Колега не искам да те упреквам, ти може да караш и Бентли 600км, но това нищо не означава!!! Като си купиш такава кола ( е60 ) тогава можеш да даваш мнения за разход на гориво и др., защото разхода на една кола е много относителен всеки един път когато пътуваш до някъде въз основа на трафик, наклон, климатик, горива и т.н. !!!

И като спомена климатик, заблуждавам ли се или няма промяна в разхода при включен и при изключен?

Никаква, или най-точно минимална разлика намирам колега. При мен цяла седмица дъждове и по-хладно време без климатик 9.0 само градско в София около 300км. С климатик вмомента тази седмица 9.1 градско в София към момента 200 км. Логично е да харчи повече с климатик, все пак си е агрегат който консумира и тази енергия трябва да дойде от някъде, но 100 грама на 100км не се забелязва.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 61 530d

Мнение от miroleskov » 09 Юли 2013, 13:49

Разликата от климатика може да се види в скритото меню в разхода на място на час. мисля че беше около 200гр.нафта на час ако седиш на място.В движение сигурно ще е поне 0.5 до 1 литър на 100 км.(предполагам)
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 10 Юли 2013, 11:33

Не виждам какво го бърка климатика дали си на място или в движение за разхода. :dunno:
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 10 Юли 2013, 13:22

Като си на място няма струя която да обдишва радиатора на климатика,съответно перката работи повече,напича те повече слънцето,ефикасността на климатика намаля и той работи в по-натоварен режим.
Като се движиш ии самата кола не се напича толкова,и охлаждането на климатичната система е по-добро.Да не говорим че и самия настъпващ въздух във въздухопроводите е една идея по-охладен.
Аз съм забелязал че градско климатроника вдига с едни 0,5-0,6 литра разхода,а извънградско двойно по-малко.
Аз имам друго може би внушение,струва ли ви се 5-10 к.с. по-мудна колата с включен климатик,или вече толкова съм и свикнал че чак пък да усещам и този консуматор като отнемане на мощността.........?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a1n » 10 Юли 2013, 14:10

jordanpar написа:Аз имам друго може би внушение,струва ли ви се 5-10 к.с. по-мудна колата с включен климатик,или вече толкова съм и свикнал че чак пък да усещам и този консуматор като отнемане на мощността.........?

:yes: Със сигурност има разлика и се усеща и при мен, особенно градско като спираш и тръгваш от място често. Все пак е е60 и освен човек запознат с колата друг едва ли би забалязал, качи се на Опел 1.4 бензинка, и с пуснат климатик трябва да слизаш да буташ на баирите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 XD

Мнение от bordo_77 » 10 Юли 2013, 17:31

Не усещам разлика в мощността при работещ климатик. Извън града разхода ми не мърда, в града може би е около 200-300г.,на 100км.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61