Проблем форсиране
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Shamanek
- младши ентусиаст
-
- Кара: f01 740xd LCI
Проблем форсиране
Имам следния проблем - когато колата добре загряла, като сменям скоростите точно като натисна съединителя да превключвам на горна предавка, оборотите се форсират сами леко нагоре за около секунда, две. Някой знае ли на какво може да се дължи това
Не съм проверявал турбото как е, възможно ли е да е от него? Колата припушва като я натисна до долу.
Става дума за 320д 150кс

Става дума за 320д 150кс
- dokt0ra
- Потребител
-
- Кара: s16b20,m50b20
- Мечтае да кара: с книжка
Re: Проблем форсиране
пълна загадка..случва се да се форсира сама при много масло в клулера от турбото,но се получава при яко форсиране на колата и засмучи масло.При нормално шофирене не ми се е случвало на дизелова кола и то съвсем леко да задържа обороти само...хм интересно,може би проблем с потенциометъра на педала
бяло бяло ,защо не си червено....
- dechooo
- Потребител
-
- Кара: BMW 320d
- Мечтае да кара: BMW M3
Колега , моята е 136-то кс и като загрее го прави абсолютно същото , при изфорсиране на празен ход до кам 3000об. задържа оборотите за около 1-2 сек...Надявам се някой да помогне.. Аз не можах да открия проблема..
"Максималната скорост с която можеш да излезеш от завой,е много близка до тази с която не можеш..."
Колеги колата ми в движение не може да качи повече от 4500 оборота , а на място стига до 5000 . От какво може да е от това ? Възможно ли е да от инспекцията -121484 ?
Двигателя почва да трепери
- Edifice
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46d 150hp
Това с задържането и леко мененето на обороти е нормално. Леко имам предвид от около 950 оборота мърда до около 1050об. един двапъти, след това задържа пак на около 950об. и се закротва на 830.
Колега много е възможно да са ти задръстени катализаторите, но все пак кажи каква ти е колата!
онзи написа:Колеги колата ми в движение не може да качи повече от 4500 оборота , а на място стига до 5000 . От какво може да е от това ? Възможно ли е да от инспекцията -121484 ?
Колега много е възможно да са ти задръстени катализаторите, но все пак кажи каква ти е колата!
онзи написа:онзи написа:330 хд 2002г. 184 к.с.
автоматик
Това и на ръчния варинат ли? Щото на D е нормално, на S според зависи, но на ръчни би трябвало всичко да е наред и като задържиш достатъчно в обороти да си превключи сама нагоре.
Sent from my GT-N5100 using Tapatalk 2
онзи написа:онзи написа:330 хд 2002г. 184 к.с.
автоматик
Това и на ръчния варинат ли? Щото на D е нормално, на S според зависи, но на ръчни би трябвало всичко да е наред и като задържиш достатъчно в обороти да си превключи сама нагоре.
Kris написа:онзи написа:онзи написа:330 хд 2002г. 184 к.с.
автоматик
Да колега и на ръчни също. На по високите обороти много бавно превключва на по горна предавка на D и S . На ниски обороти всичко е нормално. При изпреварване това си е проблем . На кикдауна пак забавя . От какво можи да е това или е нормално ? Благодаря !
Последно избутване онзи от 06 Сеп 2013, 0:19
10 мнения
• Страница 1 от 1