Парктроник
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
Парктроник
Искам да си сложа афтърмаркет парктроник на е46 комби след фейслифта (ако има значение). Искам датчиците да са на задната лайстна, а не на самата броня.Има и малко по-скъпи, електромагнитни, които имат предимството че работят на 360 градуса и няма нужда от пробиване на бронята. Дайте идея какъв, откъде мога да купя и да ми го монтират читаво и кой модел е хубав този с едно заоблено дисплейче, което слага някъде или с централното огледало.
Благодаря на всички
Благодаря на всички

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Парктроник
ka4i написа:Искам да си сложа афтърмаркет парктроник на е46 комби след фейслифта (ако има значение). Искам датчиците да са на задната лайстна, а не на самата броня.Има и малко по-скъпи, електромагнитни, които имат предимството че работят на 360 градуса и няма нужда от пробиване на бронята. Дайте идея какъв, откъде мога да купя и да ми го монтират читаво и кой модел е хубав този с едно заоблено дисплейче, което слага някъде или с централното огледало.
Благодаря на всички
Имаше тема,в която vassil_bk + мен показваха монтаж на оригинален при купе и афтър маркет за 40лв при комби..
второто е елементарно - купих си лайстната фабрично при комби дали преди или след фейс е на лайстната - ако няма М пак...кабелите минават през отвор(има тапи при акумулатора),връзваш на крушката за задна и воала - с парктроник - цялата операция макс 1 час,бавно и спокойно монтиране.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Gqbriel написа:ka4i написа:Искам да си сложа афтърмаркет парктроник на е46 комби след фейслифта (ако има значение). Искам датчиците да са на задната лайстна, а не на самата броня.Има и малко по-скъпи, електромагнитни, които имат предимството че работят на 360 градуса и няма нужда от пробиване на бронята. Дайте идея какъв, откъде мога да купя и да ми го монтират читаво и кой модел е хубав този с едно заоблено дисплейче, което слага някъде или с централното огледало.
Благодаря на всички
Имаше тема,в която vassil_bk + мен показваха монтаж на оригинален при купе и афтър маркет за 40лв при комби..
второто е елементарно - купих си лайстната фабрично при комби дали преди или след фейс е на лайстната - ако няма М пак...кабелите минават през отвор(има тапи при акумулатора),връзваш на крушката за задна и воала - с парктроник - цялата операция макс 1 час,бавно и спокойно монтиране.
А бе чак 1 час е малко пресилено. Ако я набуташ набързо може, но ако искаш всички кабели да са ти подредени, успоредни, да си сложиш кабелна обувка на минуса, а не да я връзваш по цигански някъде (съвсем примерно) и т.н., то 1 час е малко според мен.
Но да, не става кой знае колко бавно. И това, което колегата иска е най-добре.
Просто взима една лайсна от комби и си бута датчиците там.
Потърси, има и тема точно как става.
И един съвет - вземи си от най-евтиния парктроник, без дисплей, без нищо. Пискането е достатъчно.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- landolin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535ix, 2012
[/quote]И един съвет - вземи си от най-евтиния парктроник, без дисплей, без нищо. Пискането е достатъчно.[/quote]
Е колко по евтино колега, има със всички екстри за по 12-15$ с доставката
- http://www.ebay.com/itm/Car-Parking-Rev ... 16&vxp=mtr
Досега съм купил два от тези и мога да кажа, че вършат перфектна работа - два защото на първия датчиците хванаха крака заедно с лайстната (дано са стигнали поне за една доза на наркоманчето, макар че силно се съмнявам).
Поздрави.
Е колко по евтино колега, има със всички екстри за по 12-15$ с доставката

Досега съм купил два от тези и мога да кажа, че вършат перфектна работа - два защото на първия датчиците хванаха крака заедно с лайстната (дано са стигнали поне за една доза на наркоманчето, макар че силно се съмнявам).
Поздрави.
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Знаете, че всеки си има мнение- за мен е хубаво да е с дисплей, защото показва сантиметрите до 30 см, а при софийското паркиране всеки см е важен. Аз го сложих направо на оригиналната лайсна- тя се сваля с дърпане, пробих отворите с приложената бургия, датчиците се уплътняват с черен силикон, кабелите се прекарват през готов отвор на бронята и готово. Апропо, дисплеят ми е wireless, така че няма кабели през купето, сложих го в жабката за очила под климатроника. Струваше 50-60 лв., слага се за 1-2 часа без канал, а върши неоценима работа!
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
При комбитаа без М пакет не се пробива нищо..тоя дисплей е ненужен на оригиналния парктроник няма и пак може да се спре до см-ри 

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Аз купих нова лаисна с дупки за парктроник (за coupe - моя случай). Афтърмаркет ceнзорите паснаха перфектно в отворите. И според мен с дисплей е по удобно, защото освен разстояние получаваш представа и за посока на препядствието. Дисплея го залепих отзад над задното стъкло. Показанията му се виждат в огледалото за обратно виждане и не стои грозно.
NikVanov написа:Знаете, че всеки си има мнение- за мен е хубаво да е с дисплей, защото показва сантиметрите до 30 см, а при софийското паркиране всеки см е важен. Аз го сложих направо на оригиналната лайсна- тя се сваля с дърпане, пробих отворите с приложената бургия, датчиците се уплътняват с черен силикон, кабелите се прекарват през готов отвор на бронята и готово. Апропо, дисплеят ми е wireless, така че няма кабели през купето, сложих го в жабката за очила под климатроника. Струваше 50-60 лв., слага се за 1-2 часа без канал, а върши неоценима работа!
Да, ама не.
Дисплея е вързан заедно с пибиткането на говорителчето. Когато започне да пибитка на умряло, тогава дисплея показва 0.4 или 0.3 метра и след това показва 0 метра.
Хайде паркирай ми на 2 сантиметра, защото имаш дисплей, разбираш ли.

Просто този дисплей е супер ненужен, за да го мислиш къде да го сложиш и да се занимаваш да му прекараш кабелът.
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
и на мен ми предлагаха с дисплей ама казах твърдо НЕ. наистина е излишно според мен. като изпищи на умряло остават 30-40см и си правиш сметката. даже гонга го забих под кората на говорителите откъм багажника и стана супер.
може би е въпрос на вкус, но при положение, че имам до огледалото за обратно виждане радар и камера, щеше да ми дойде в повече още един дисплей
може би е въпрос на вкус, но при положение, че имам до огледалото за обратно виждане радар и камера, щеше да ми дойде в повече още един дисплей

"Чемодан, вокзал, Москва"
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
JTD написа:Gqbriel написа:ka4i написа:Искам да си сложа афтърмаркет парктроник на е46 комби след фейслифта (ако има значение). Искам датчиците да са на задната лайстна, а не на самата броня.Има и малко по-скъпи, електромагнитни, които имат предимството че работят на 360 градуса и няма нужда от пробиване на бронята. Дайте идея какъв, откъде мога да купя и да ми го монтират читаво и кой модел е хубав този с едно заоблено дисплейче, което слага някъде или с централното огледало.
Благодаря на всички
А бе чак 1 час е малко пресилено. Ако я набуташ набързо може, но ако искаш всички кабели да са ти подредени, успоредни, да си сложиш кабелна обувка на минуса, а не да я връзваш по цигански някъде (съвсем примерно) и т.н., то 1 час е малко според мен.
И един съвет - вземи си от най-евтиния парктроник, без дисплей, без нищо. Пискането е достатъчно.
Колега можеш ако искаш да ми засичаш под 1 час по твоя начин го връзвам с подреждане на кабели и кабелни обувки.
Времето го постигам не от претупкване а от опит

То това връзване е елементарно даже и с монтажа и дупчене и каквото се сетиш
oci написа:JTD написа:Gqbriel написа:ka4i написа:Искам да си сложа афтърмаркет парктроник на е46 комби след фейслифта (ако има значение). Искам датчиците да са на задната лайстна, а не на самата броня.Има и малко по-скъпи, електромагнитни, които имат предимството че работят на 360 градуса и няма нужда от пробиване на бронята. Дайте идея какъв, откъде мога да купя и да ми го монтират читаво и кой модел е хубав този с едно заоблено дисплейче, което слага някъде или с централното огледало.
Благодаря на всички
Колега можеш ако искаш да ми засичаш под 1 час по твоя начин го връзвам с подреждане на кабели и кабелни обувки.
Времето го постигам не от претупкване а от опит![]()
То това връзване е елементарно даже и с монтажа и дупчене и каквото се сетиш
Ако е на чужда кола всеки ще го сложи за под час.
На мен лично ми отне бая време докато мажех със силикон отворчетата между кабелите и тапата, които се получават. Не за друго, ама трябваше и малко огледалце да намеря, за да мога да оглеждам абсолютно всяко отворче дали е запълнено със силикон.
Ако е на чужда кола мислиш ли, че щях да търся огледалце и да се завирам като ненормален да потвърдя със сигурност дали няма нещо останало, което да не е запълнено.

- B.Alexandrov
- Потребител
-
- Кара: E46 330d
- Мечтае да кара: E30-ка, настрани у завоите
Здравейте колеги,
И аз съм се насочил към поставянето на афтърмаркет парктроник и съм пред известна дилема. Бях се насочил към електромагните, но намирам доста противоречиви мнения във форумите и реших да сложа такъв със сензори. Съответно смятам да купя лайсна с дупки за сензори, но големият въпрос е какъв парктроник да взема?
Отказах се от модела с дисплей, че само има да се чудя къде да му намеря място. За момента съм се спрял на следния модел -> http://www.autopower.bg/%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD-bmw-3-sedan-e46-fk-fkps01017-g93c175-ix18375.html, но се чудя има ли смисъл да давам 150 лева за него и с какво той е по-добър от някой за 30-40 долара в ebay? Ако знаете някой колега, който извършва алъш-вериш с такива устройства, бих се радвал да ме насочите към него.
Ще се радвам на съвет
Поздрави!
И аз съм се насочил към поставянето на афтърмаркет парктроник и съм пред известна дилема. Бях се насочил към електромагните, но намирам доста противоречиви мнения във форумите и реших да сложа такъв със сензори. Съответно смятам да купя лайсна с дупки за сензори, но големият въпрос е какъв парктроник да взема?
Отказах се от модела с дисплей, че само има да се чудя къде да му намеря място. За момента съм се спрял на следния модел -> http://www.autopower.bg/%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD-bmw-3-sedan-e46-fk-fkps01017-g93c175-ix18375.html, но се чудя има ли смисъл да давам 150 лева за него и с какво той е по-добър от някой за 30-40 долара в ebay? Ако знаете някой колега, който извършва алъш-вериш с такива устройства, бих се радвал да ме насочите към него.
Ще се радвам на съвет

Поздрави!
- bgpavlp
- младши ентусиаст
-
За тези пари ще си вземеш ОЕМ, макар и втора ръка, пак ще е по добре от афтермаркет. А и ще можеш да си го диагностицираш.

Ако нема у глава, има у Google.
Просто по централката си личи, че това си е система от 15лв.
Вземи си една за 15лв от ибей и не се занимавай с глупости и набутване на излишни пари.
Вземи си една за 15лв от ибей и не се занимавай с глупости и набутване на излишни пари.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
само да кажа,които си взима парктроник,да си купи по-скъп и по качествен,тея от 30-40 лева са имитация на китаики.На старата си смених лаисната с такава с дупки и си взех такъв за 35 лева.е първите 3-4 месеца бива,после като пекна скънце датчиците се нагряха и свири постоянно

36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3