Въпрос за два индикатора на таблото за 530д
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
Re: Въпрос за два индекатора на таблото.
todorakis82 написа:Колеги някой знае ли за какво е индикатора с стрелката на горе а под нея има кръгче, по горе колегата каза, че не е за нивомата и примерно при проблем с нивомата няма да светне, а ще ми изпише аз, съм с големия бордови комп. трябва да изпише ако има проблем нали.
Към колегите с комби, колко ви е вдигната задницата примерно от гумата до калника при мен разтоянието е горе-долу три пръста по-малко от 10 см.
с гуми 16/60 като сложа ключа с металната част към гумата калника покрива копчетата за отключване

- todorakis82
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 530ДА 193к.с. 2001г. Комби
Колеги, имали някакви стандартни размери от завода примерно, колко трябва да е вдигната задницата на комби или при всеки е различно.
За индекатора със стрелката на горе и под него кръгче никой ли не знае за какво е, щом не е за нивомата.
За индекатора със стрелката на горе и под него кръгче никой ли не знае за какво е, щом не е за нивомата.
- todorakis82
- младши ентусиаст
-
niki81vd написа:Мери се от долния ръб на джантата, през центъра, до ръба на калника.
Зависи от окачването, но до колкото ми е известно на моята със 15 цолови джанти трябва да е около 560 мм.
Имаше +/- 5мм ако не се лъжа. Има и тема някъде из форума.
Даже я открих![]()
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=35&t=322889#p3560904
Колега, мойто окачване е "Sport suspension+lowered+ride-height" разбирам само, че е спортно обаче незнам и дали за преден и заден мост е с спортно окачване или само за преден, отзад е с нивомат с 16 цолови джанти съм, ако е спортно трябва да е 545 мм. но тъй като съм с нивомат мисля, че разстоянието трябва да е 575 мм. Измервам от центъра на джантата от долната страна където е гумата до средата на калника правилно ли е така:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Не е ли за нивомата, за което пита и колегата в началото на темата?

- stas
- Потребител
-
- Кара: BMW 318d; E46;
- Мечтае да кара: Mercedes
Здравейте колеги, наскоро си взех Е46 2002г. Ще използвам темата за един въпрос: Някой може ли да каже, какви са тия трите гадини тук над огледалото за обратно виждане? Благодаря предварително.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- todorakis82
- младши ентусиаст
-
stas написа:Здравейте колеги, наскоро си взех Е46 2002г. Ще използвам темата за един въпрос: Някой може ли да каже, какви са тия трите гадини тук над огледалото за обратно виждане? Благодаря предварително.
Колега и аз, ги имам но без това квадратното мисля, че са сензори за алармата но нека по компетентните колеги да кажат.
- todorakis82
- младши ентусиаст
-
niki81vd написа:Колеги, някой знае ли за какво е индикатора в червения кръг![]()
Хайде колеги някой знае ли за, какво е тази индикация.
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Re: Въпрос за два индикатора на таблото за 530д
Никъде няма конкретна информация за тази лампа или поне аз не мога да намеря. Единственото предположение, което намерих е че тази лампа е за да покаже че е необходимо да се превключи на по-голяма предавка (Upshift) за моделите с ръчна скоростна кутия. Но тази опция е активирана само за нокои от страните в които са се предлагали Е39/38

- todorakis82
- младши ентусиаст
-
niki81vd написа:Сега като го спомена се сетих, същата лампа я има на някои от тойотите и на форд фокус Ц-макс съм я виждал. На тойота е когато трябва да преминеш на слеваща за по икономично каране, а при форда е като влезе в мармалада и е червена
Значи изключваме със сигурност да е за нивомата ако има проблем с него трябва да ми изпише на бордовия.
Колега а дали при нас ще е активна тази индикация ако е, като на Тойотата или на Форда, защото имам индикация за круйз контрол обаче не е активен. Не можаха да си сложат като при повечето модели колата със стрелката и, като има проблем с нивомата да светне а така не е сигурно ще ми изпише ли при проблем.

- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i 04, G30 540i
Пусни си теста на таблото от скритите менюта и виж дали въобще ще светне лампата на нивомата и тогава ще разбереш дали можеш да очакваш хякога да индикира нещо
- todorakis82
- младши ентусиаст
-
hrpopov217 написа:Пусни си теста на таблото от скритите менюта и виж дали въобще ще светне лампата на нивомата и тогава ще разбереш дали можеш да очакваш хякога да индикира нещо
Пуснах теста на таблото тази индикация "стрелката и под нея кръгчето" не свети значи да разбирам, че не е активна. Нямам лампа за нивомата а имам нивомат.
При проблем с нивомата със сигурност ли ще ми изпише на борда щом нямам индикация "кола със стрелка".
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
- todorakis82
- младши ентусиаст
-
nightdriver написа:Ще ти го изпише със сигурност !
Благодаря колега за отговора то по-принцип ще е хубаво да не го изписва

- MPOWERfan
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61/530XD
- Мечтае да кара: на по-евтино гориво.
Колеги,кажете нещо повече за тази вентилация аз съм с мид пак ли се отключва таймер или ?
E36/E39/E39/E46/E39/E61/E87/61
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2