Проблем с вървежа на е46 купе 170к. и гаснене
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с вървежа на е46 купе 170к. и гаснене
колеги толкова слушах за такива подобни проблеми ето го и моя - когато е студена сутринта примерно - пали и върви по добреот всякога... след като е загряла или нз като се кара за 2-3-4 път същия ден прави мурафети - гасне на бензин на газ и на двете съм пробвал..ускорението няма нищо общо като запушена е сигурно пада поне с 70 коня :Д чак след 3500-4 почва да ускорява малко по добре но не както трябва.... взех от един авер и направихме диагностика и ето какво показа
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- DoesNot
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Ci
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire
Re: Проблем с вървежа на е46 купе 170к. и гаснене
Датчик разпределителен вал. Сменя се само с оригинален 

ясно .... а сега като поразпитах чух че 1-во можело да се пробва с температурен датчик които е 20-30 лв ..понеже бил давал грешна информация на компютъра и затова ставало така... и при положение че тази грешка е излязла след 70 75 градуса пак има логика че може и с температурата да е проблема ??? 

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
почти винаги излиза ,че датчика е виновника
и както казаха колегите само нов приготви около 150 лева
с това не се прави компромис за да не стане накрая така че да минеш 200 лева и пак да си купиш оригиналдъ...

Ясно ... Ами вторник отивам да го сменям и ще видим дали ще забравя за този проблем
Същия проблем го имаше и при мен. Вчера взех датчик от морга и го сложих - колата се оправи и си върви вече и топла и студена (досега се държеше добре само студена, а като загрее умираха една камара коне).
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
това е проблема да ! и аз го смених баче с оригинална част на слаг...150 лв... сега искат да късат 170те коня :Д
- Dakelinhio
- Потребител
-
- Кара: e46
Същото нещо и при мен. Колата сега работи повече от добре 

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
cecnqta написа:това е проблема да ! и аз го смених баче с оригинална част на слаг...150 лв... сега искат да късат 170те коня :Д
И аз имах същия проблем като тебе - сложих менте ... не е работа , само оригинал

- Evkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D
- Мечтае да кара: S62B50
Колеги има ли вероятност този датчик да не излиза като грешка, но и да не работи както трябва и да не върви както си му е реда ? Защото имам някакви съмнения. Благодаря! 

- k-hristov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Compact M40B18 M-tech
Evkata написа:Колеги има ли вероятност този датчик да не излиза като грешка, но и да не работи както трябва и да не върви както си му е реда ? Благодаря!
Да, но е по-възможно в момента в който колата загрее с изгуби мощност, на диагностиката да покаже веднага записана грешка в синхронизацията на датчиците.
cecnqta написа:ясно .... а сега като поразпитах чух че 1-во можело да се пробва с температурен датчик които е 20-30 лв ..понеже бил давал грешна информация на компютъра и затова ставало така... и при положение че тази грешка е излязла след 70 75 градуса пак има логика че може и с температурата да е проблема ???
Това за темп. датчик някои от софтуерите не го четат. При мене го видях същото.
Аутоком и още една програма показваха, че е на -48 градуса, а инпа, дис, бмв скенер (дори и карсофт) показват актуални и
реални стойности. Отделно като го разкачиш и му закачиш някакво съпротивления /независимо колко ома/ аутокома и
другите софтуер пак не го отчитат а реално си работи.
Мой съвет за датчик разпределителен вал или втора ръка много евтин (40-50 лв. таван) или нов, но ориг. нов.
На Е36 м52 съм виждал как едва на третия датчик разопакован от магазина грешката изчезна
и колата се оправи. Не си спомням за марка, но не беше ориг.
Успех !
12 мнения
• Страница 1 от 1