BMW 318I E46 с газов инжексион - теч на антифриз
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- elian_83
- Потребител
-
BMW 318I E46 с газов инжексион - теч на антифриз
Здравейте момчета и евентуално някои заблудени момичета като мен! Извинявам се предварително, ако съм направила нещо нередно -съществуваща тема или т.н. Имам голям проблем. Колата ми започна да губи вода. Да кажа само, че съм В Англия ! Препоръчаха ми Прешър тест който беше отрицателен. Казаха,че не могат да намерят теч. Продължих да карам така доливайки вода. При второто посещение пак казват няма теч. Накрая сама установих , че радиатора в горната ми част е студен и че маркуча е мн твърд. Каза се , че е радиатор и термостат. Смених ги, но всяка сутрин в областта на лявата гума има локва от вода.( колата е с десен волан). Колата изкапва след около 3-4 от както е спряла. Климатик не ползвам, тъй като оправданието на тукашните майстори е , че е от климатика.Вчера пак я закарах платих си за проверка, която ми казва , че са неспособни да открият теч и куп други абсурди като двигателят ти умира скоро , а след 2 мин , че я е карал и колата си работи много добре.Че като и отворел капачка масло колата загасвала, което не е така.просто си променя оборотите, което мисля го правят всички БМВ и някои други марки коли.Имам и теч на масло, които казаха е от Pistal rings( предполагат), но ремонта бил много сложен и не искат да се занимават. Казват, че колата изгаря маслото, а на въпроса ми , че е видимо има теч, защото двигателя е мармалад, не е ли логично първо да се отстрани теча и после да говорим за изгаряне, казват , че имам право!За съжаление трябва да се занимавам с тези малоумници и май май трябва да стигна сама до проблема за да го решат.В областта на теча от ляво е Изпарителя. Някакви съвети, мнение , препоръки??? Благодаря Ви!
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Re: BMW 318I E46 с газов инжексион - теч на антифриз
Провери си - опипай тройника зад мотора - под кората за филтър купе е...дали не е овлажнен-мокър.
На мен беше нарад. Не течеше тройника. По-късно се оказа теч на уплътнение около долната част на мотора. Намерих майстор който разглоби доста неща докато го стигне и взе за труд малко пари.
При мен не падат оборите като се отвори капачката за моторното масло. Не духа и въздух от там. Не знам кой те излъга че е нормално да мени обороти.
И аз съм с газов инжекцион Е46 318и.
На мен беше нарад. Не течеше тройника. По-късно се оказа теч на уплътнение около долната част на мотора. Намерих майстор който разглоби доста неща докато го стигне и взе за труд малко пари.
При мен не падат оборите като се отвори капачката за моторното масло. Не духа и въздух от там. Не знам кой те излъга че е нормално да мени обороти.
И аз съм с газов инжекцион Е46 318и.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
С кой двигател си? Климатика няма отношение с антифриза. Това да тече локва, незнам какъв трябва да си, че да не го хванеш.
Може да ти тече от маркучите на газовото. Обикновено ги свързват с пластмасови тройници към системата на колата. И често трониците се предават. Най добре е, колата да се качи на канал напълно загряла и да се гледа за този теч. Щом ти мени оборотите от капачката на маслото е хубаво да се смени клапана на картерните газове. 

- elian_83
- Потребител
-
Двигателя е N42 . Най- вероятно е нещо свързано с газта. Вчера карах на бензин цял ден и тази сутрин нямаше нищо под колата. Намерих сервиз , където УЖ разбират от газ и в четвъртък ще я закарам. Дано се навият да погледнат и маслото от къде тече, а не само да гадаят!
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
elian_83 написа:Двигателя е N42 . Най- вероятно е нещо свързано с газта. Вчера карах на бензин цял ден и тази сутрин нямаше нищо под колата. Намерих сервиз , където УЖ разбират от газ и в четвъртък ще я закарам. Дано се навият да погледнат и маслото от къде тече, а не само да гадаят!
В кой град на Англия си?
Ако ти е наблизко пробвай този сервиз http://www.cragoautorepairs.co.uk/default.html

- elian_83
- Потребител
-
Закарах колата в сервиз на 100 км в едната посока.Стоя там 2 дни . Платих си 100 паунда и резултата е лист хартия на който пише'' Attend to water leak on LPG, diagnose falts with vehicle, found wiring faults, aux belt breaking up, diagnostic code for MAF sensor. SUSPECT cylinder head gasket or cracked head.'' Казах им , че не съм съгласна и си попитах, защо в такъв случай щеката на маслото и капачката на маслото ми са чисти- не е пресечено.Имах кола със същия проблем и положението при маслото са сополи и то големи.Отговора им беше, че тя не смесва , вкарва вода в двигаеля и я изгаря и аз така губя водата.Попитах тогава не бивали колата пуши бяло и те казаха - да имаш! Запалих колата и нямаше никакъв бял пушак. Казаха , че сутринта с първото палене е имало, а сега не знаят защо няма!Показах им снимка на която ясно се вижда от ляво на колата локва вода и им казах, че бих се съгласила , че колата изгаря водата, ако не виждам теч на земята.Оставих я още един ден подлагаха салфетки и на другия ден ми казаха няма теч!Иди и си дай колата на скрап ярд за 150 паунда! Ок , вместо да направя това вечерта си работих с колата и изминах 200 км спрях я в 10,30 ч вечерта. След 30 мин си проверих водата - мах. Увих трите маркуча , които влизат в изпарителя с салфетка и си легнах. на сутринта в 9,00 ч салфетките бяха сухи, нивота на водата на мах. И в момента с които ставах от под колата една капчица ми капна на челото. - Изпарителя . До като направих няколко снимки капките набраха сила и след един час нивото на водата падна. Запалих колата и теча спря след 10 мин.Открих проблема и съм хепи! Остава ми да намеря някои кадърен за да го рзреши!Относно сервиза в дарфорт на 90 мили в едната посока ми е, но ако не намеря нещо по на близо ще отида и до там !Благодаря , момчета!
6 мнения
• Страница 1 от 1