е30 проект с м30б30

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30,е46,е60
Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
Детайли за колата: лимузинкa

Re: е30 проект с м30б30

Мнение от angelBMW » 04 Юли 2013, 13:52

KPETEH написа:Нема се смеете, човека е под пара и от вълнение му прескачат мислите...
Скивай, кво са оставили отпред, вместо маската дето ще я режеш за да се хванат многото големи радиатори... с кардана нема кой вече да ти помогне...

Видях колега,но както алекс е отбелязал това е неговия сетъп и както много още са го направили но с времето и аз сигурно ще стигна до там че да вмъквам мотора навътре но нека първо да видя как ще се държи колата от сегашните настроики пък после ще го мисля,варианти и време има много :mhihi:
Благодаря ти за подкрепата малко са хората като теб,взема да ми писва дори да давам информация докъде съм стигнал само от такива постове ¨ :mhihi: , :banghead: ¨
вместо да пълнят темата с излишни картинки би било добре да кажат некои думи а не да пишат колкото да се впишат че са казали нещо :kuku:
Спирам да пиша по темата, след като завърша колата ще си събера мненията и ще ги пусна на първа страница в първоначалния пост с снимки и подробна информация пречки и препоръки и всякакви други детайли.
Време е да добавим още една тема с м30б30 в е30 по подробна че гледам тая с м50/м52 в е30 е единствената а има много хора които биха желали да сложат м30 в коша си и наи вероятно да го направят хоум мейд че в днешно време на майстор доверие да нямаш !

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 04 Юли 2013, 15:42

не вярвам да са толкова много хората дето искат да сложат точно м30 в е30 ... :mhihi: нещо по-скоро б30 ...
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

Аватар
Кара: Фиат 126р
Мечтае да кара: Шкода Фабия

Мнение от zlatko_baretata » 04 Юли 2013, 16:00

bigmurzi написа:не вярвам да са толкова много хората дето искат да сложат точно м30 в е30 ... :mhihi: нещо по-скоро б30 ...

Тия 188 к.с. и 260 Нм или колкото са останали от тях (ако има и 2/3 пак добре), тотално се обезсмислят от тоя невероятен туч. Отделно, че както при М40, тоя чугун си иска тотална ревизия на главата, с нови кобилици и вал.

Обидения колега - да се беше поразчел малко, не е като да не е правена многократно трансплантация на М30 в Е30. Тука ти пускат линкове и информация, а после четем неадекватни ти коментари, та па и накрая се разсърди... :mhihi:

Тая наковалня, дето я нариваш с лопатата, трябва да се монтира максимално ниско и назад в коша, пък чак тогава й слагай кардана от Москвича. Че чак щял нашия да прави и тема-учебник за монтаж на М30... :mhihi:

Нема лошо да имаш много ентусиазъм, ама не става само с ядене. :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 04 Юли 2013, 16:09

:yes:
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от angelBMW » 04 Юли 2013, 16:40

zlatko_baretata написа:
bigmurzi написа:не вярвам да са толкова много хората дето искат да сложат точно м30 в е30 ... :mhihi: нещо по-скоро б30 ...

Тия 188 к.с. и 260 Нм или колкото са останали от тях (ако има и 2/3 пак добре), тотално се обезсмислят от тоя невероятен туч. Отделно, че както при М40, тоя чугун си иска тотална ревизия на главата, с нови кобилици и вал.

Обидения колега - да се беше поразчел малко, не е като да не е правена многократно трансплантация на М30 в Е30. Тука ти пускат линкове и информация, а после четем неадекватни ти коментари, та па и накрая се разсърди... :mhihi:

Тая наковалня, дето я нариваш с лопатата, трябва да се монтира максимално ниско и назад в коша, пък чак тогава й слагай кардана от Москвича. Че чак щял нашия да прави и тема-учебник за монтаж на М30... :mhihi:

Нема лошо да имаш много ентусиазъм, ама не става само с ядене. :winky:

Обиден ? :mhihi: ни наи малко просто ми става тъпо че аз се опитвам макар и с гадната обстановка и недостигащи средства да събера от нищото нещо, чел съм предостатъчно и знам какво е нужно и как е наи добре но просто самата ми обстановка не ми позволява да направя всичко това и реших да деиствам по начина които ми позволява и с средствата които имам,да бях направил подробни снимки да видите с колко труд и мъка и по какъв начин съм го вмъквал мотора та да видим тогава дали щеше да има тези безмислени разговори вместо да се дадат помагащи отговори и препоръки за напред отсега чувам ма ти кво знаиш налял си с лупатата там тоя чугун ма те хората едва ли мечтаят за б30 незнам си кви тъпотии хахха тва са просто вицове за мен...имал съм такива коли карал съм ги и съм доволен от двигателя и си казах че като си взема е30 това ще е мотора за мен,и в8 съм имал кеф е да но за там се искат финанси с които не разполагах.
наливане с лупата за мен е селската история пъхаш мотора слагаш` 2 тръби за лапи що горе заварени връзваш кабелите стърчащи и оголени жици колкот да запали, радиатор от 1.8 с неква умрела перка колкот да си мислиш че няма да прегрее режиш кардана и заваряш с електрожена колкот да имаш кво да ти върти колелетата караш с оригиналния диф докато блокират колелата дори не и сменяш ходовата част караш` с 4 цилиндрово окачване и барабани колкот да спираш и в крайна сметка еб... мамата на колата с извинение и после я продадеш на некъв ламер къдет незнае кво купува за 2000-3000 лева ама само и само за да си начеше крастата и тои докато не стане така че колата се разкрачи или пък се пребие някои или я зафърлят в неква морга за 400-500лв и се хвалиш` кво си напраил и кво си карал и па че си го продал за некви си там мизерни пари.НЕ НЕ СЪМ ОТ ТЯХ
Те това ти е наливане с лопатата,всеки си има начин на монтиране и свои начин на мислене за него си,никога не съм копирал или да съм ходил при познати или по сервизите да им гледам колите как са монтирани и да им копирвам работата винаги съм се оправял сам макар и понякога да трябва да правя работата по 2 пъти което не ми пречи нито ми е проблем.

Аватар

Мнение от zlatko_baretata » 04 Юли 2013, 17:23

Екзистенциалният подход към параметрите и начина на изпълнение на даден проект винаги води до компромиси, някои от които обезсмислят самия проект.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от angelBMW » 04 Юли 2013, 17:57

zlatko_baretata написа:Екзистенциалният подход към параметрите и начина на изпълнение на даден проект винаги води до компромиси, някои от които обезсмислят самия проект.

Напълно си прав и няма никъв спор по въпроса но всяка една загуба може да се компенсира по всяко време а и за пореден път повтарям че колата в първо време ще я ползвам евридейка така че не виждам нищо лошо и неправилно в начина на монтажа които съм направил :dunno:
Можех да сложа м20б25 и имах под ръка но знам че след 1г ще реша тотално колата да я карам само на писта и реших да взема направо б30 и да го монтирам стандартно за първо време и да му направя пълна ревизия ако мотора ми излезе сполучлив както и стана и като му доиде времето ще се вмъква навътре и ще се правят по добри ъпгрейди..

Аватар

Мнение от zlatko_baretata » 04 Юли 2013, 18:56

Деба мааму, не можа да стане скандала, много си културен... :mhihi:
Липсва ми стария Павар, с черпаците. :mhihi:

Ся да ти споделя моята гледна точка и те оставам да се развиваш.

Тоя туч обезсмисля целия т.нар. твой "проект", освен ако не решиш да го смениш с 3.5 литров туч, в което пак няма много смисъл, особено при наличието на М54B30. Липсата на разумен бюджет налага подобни компромиси, за това и споменах, че екзистенциалния подход към даден "проект" не е добър.

Като оставим настрана проектното финансиране, липсва ти ясна концепция какво точно трябва да се прави. Кардани, радиатори, ще има ли виско, няма ли да има, каква е позицията на мотора и защо, да не говорим като опреш до предавателно число на диференциала, че и там ще има едно чудене и маене, спирачки, окачване и т.н. Тоест, липсва ти цялостна и изчистена концепция какво точно искаш да правиш и затова работиш "на парче".

Не знам за какви "пари и усилия" говориш, аз дотук не виждам нито пари да са хвърлени, освен някакви възможно най-минимални суми, целящи да се набави все пак нещо (то затова и мотора е безсмислената наковалня М30B30), нито пък кой знае какви усилия.

Не ми се ще да приемаш мнението ми като заяждане (щото то си личи, когато се заяждам, вервай ми :mhihi: ), а да седнеш и да премислиш малко нещата. Разбирам, че ентусиазмът е нещо хубаво, но не води до нищо добро ако е гол и бос. В крайна сметка, не е от първостепенно значение да сглобиш някаква скрап набързо за 2-3 месеца, по-добре седни, премисли, информирай се, вникни детайлно в нещата и изкарай екзистенциалния подход извън "проекта", дори с цената на по-дълъг срок за завършването му, но го направи по правилния начин. А не да разправяш, че ще ходиш да разглабяш Москвича, та да му вземеш кардана. :mhihi:

Жив и здрав и успех с "проекта". :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: head turner и екзотики
Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

Мнение от Convertible » 04 Юли 2013, 19:08

м30 има "няма такъв звук", ма аз предпочитам м54 щом става дума за евридейка б30 :winky:
Изображение
"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от angelBMW » 04 Юли 2013, 19:28

zlatko_baretata написа:Деба мааму, не можа да стане скандала, много си културен... :mhihi:
Липсва ми стария Павар, с черпаците. :mhihi:

Ся да ти споделя моята гледна точка и те оставам да се развиваш.

Тоя туч обезсмисля целия т.нар. твой "проект", освен ако не решиш да го смениш с 3.5 литров туч, в което пак няма много смисъл, особено при наличието на М54B30. Липсата на разумен бюджет налага подобни компромиси, за това и споменах, че екзистенциалния подход към даден "проект" не е добър.

Като оставим настрана проектното финансиране, липсва ти ясна концепция какво точно трябва да се прави. Кардани, радиатори, ще има ли виско, няма ли да има, каква е позицията на мотора и защо, да не говорим като опреш до предавателно число на диференциала, че и там ще има едно чудене и маене, спирачки, окачване и т.н. Тоест, липсва ти цялостна и изчистена концепция какво точно искаш да правиш и затова работиш "на парче".

Не знам за какви "пари и усилия" говориш, аз дотук не виждам нито пари да са хвърлени, освен някакви възможно най-минимални суми, целящи да се набави все пак нещо (то затова и мотора е безсмислената наковалня М30B30), нито пък кой знае какви усилия.

Не ми се ще да приемаш мнението ми като заяждане (щото то си личи, когато се заяждам, вервай ми :mhihi: ), а да седнеш и да премислиш малко нещата. Разбирам, че ентусиазмът е нещо хубаво, но не води до нищо добро ако е гол и бос. В крайна сметка, не е от първостепенно значение да сглобиш някаква скрап набързо за 2-3 месеца, по-добре седни, премисли, информирай се, вникни детайлно в нещата и изкарай екзистенциалния подход извън "проекта", дори с цената на по-дълъг срок за завършването му, но го направи по правилния начин. А не да разправяш, че ще ходиш да разглабяш Москвича, та да му вземеш кардана. :mhihi:

Жив и здрав и успех с "проекта". :yes:

Скандал ли :mhihi: не съм тук за да правя такива работи а да се науча на нещо :winky:
Мисълта ти я схванах още от самото начало но след 1-2 месеца ще заминавам пак към испания и исках просто да имам мотора в коша да знам че работи и ще са му нужни само ъпгрейди и доработки по купето.Ако се бях хванал да режа купето да вкарвам мотора навътре щях да замина и да оставя нещата в нищото и като се върна след кои знае коя година ще се чудя кое къде и кво съм правил но това е друг въпрос вече..а и които не му харесва м30б30 си е друг въпрос има си хора които му се радват явно аз съм един от малкото :mhihi:
Мерси за отговорите и разбиранията...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от angelBMW » 04 Юли 2013, 21:59

като толкова не ви харесва б30 да го вадя и да слагам тва..
:dunno:

180843_144765585582948_7813252_n.jpg

:mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 05 Юли 2013, 10:02

Мани го тоя фотошоп - ако го имаше, щеше да си го сложил... :mhihi:
Няма човек с е30 който да те разбере защо тураш м30б30 при положение, че разполагаш с този мотор. Излагаш се... :confused:
П.С. Да не я бързаш колата за да я продадеш преди да заминеш?!
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от angelBMW » 05 Юли 2013, 14:19

KPETEH написа:Мани го тоя фотошоп - ако го имаше, щеше да си го сложил... :mhihi:
Няма човек с е30 който да те разбере защо тураш м30б30 при положение, че разполагаш с този мотор. Излагаш се... :confused:
П.С. Да не я бързаш колата за да я продадеш преди да заминеш?!

Фотошоп вика :mhihi: мина времето когато си мечтах колега сега е момента в които си осъществявам повечето от мечтите :mhihi: , не се излагам просто не ме познавате та да мислите така :mhihi:
Не съм го сложил с причина която догодина ще я осъществя с е30 купе или некъв кабриолет :winky:

И не не бързам за никъде нито да я продавам правя я по свои вкус,дори вчера от толкоз разговори взех накрая та се замислих да извадя мотора навънка и да учукам купето та да го прибера максимално навътре,и ще се наложат пак нови лапи и кардан,дори да тръгна да правя тази процедура първо ми е нужен кардан които все още нямам наличен :dunno:

http://postimg.org/gallery/1dy8yhdw/d489474d/ ето още 3 жокера :wave:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 05 Юли 2013, 14:54

Ти си некъв особен. Не че не ти вярвам, но просто не те разбирам, хем питаш, хем си правиш квот си знаеш. Няма смисъл... поствай смело. Успех

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от angelBMW » 05 Юли 2013, 15:04

KPETEH написа:Ти си некъв особен. Не че не ти вярвам, но просто не те разбирам, хем питаш, хем си правиш квот си знаеш. Няма смисъл... поствай смело. Успех

Не си първия които ми го казва :mhihi:
Неделя ще вадя мотора от коша за да му направя място в тунела да го прибера повече,ако мотора не ми изкачаше толкова напред за да се наложи да режа маската нямаше да го вадя но като се замисля колко работа ми отваря и просто няма смисъл,не ми е проблем да я изрежа ама като прочетох тази сутрин внимателно темата на алекс ми доиде акъла на местото :mhihi: ..беше ми нужно време да ми минат емоциите и да си събера мислите та да реша кво ще е.Благодаря на всички за съветите !

ПредишнаСледваща

Назад към E30