BMW Business CD RDS няма никакъв звук
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
BMW Business CD RDS няма никакъв звук
--- Здравейте колеги. Нов съм при Е39-ките затова имам питане. Вчера се сдобих с ново возило. Обаче се оказа че въпросната озвучителна система няма никакъв звук. Борда си работи, хваща си станций, дисплейте всичко е в нормално състояние. Може и да има тема пусната с този проблем но търсачката нещо не ме отрази.Прилагам и снимка за по голяма яснота. Ще съм благодарен за съвет или линк на който да намеря решение. Благодаря.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
Re: BMW Business CD RDS няма никакъв звук
veso VTK написа:--- Здравейте колеги. Нов съм при Е39-ките затова имам питане. Вчера се сдобих с ново возило. Обаче се оказа че въпросната озвучителна система няма никакъв звук. Борда си работи, хваща си станций, дисплейте всичко е в нормално състояние. Може и да има тема пусната с този проблем но търсачката нещо не ме отрази.Прилагам и снимка за по голяма яснота. Ще съм благодарен за съвет или линк на който да намеря решение. Благодаря.
ако няма никакъв звук :
-при радио с кръгли пинове - няма 12в на пин16
-при радио с плоски пинове - няма 12в на пин13
това е т.н. "antenna + amplifier switching signal".
Предполагам си с някакъв кофти преходник зад музиката и в него няма всичките сигнали (кабелчета)
Не си губи времето да търсиш нещо интересно в багажника ))
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
- mavro1978
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
- Детайли за колата: E39 3.0d Touring 07.2001
veso VTK написа:--- Здравейте колеги. Нов съм при Е39-ките затова имам питане. Вчера се сдобих с ново возило. Обаче се оказа че въпросната озвучителна система няма никакъв звук. Борда си работи, хваща си станций, дисплейте всичко е в нормално състояние. Може и да има тема пусната с този проблем но търсачката нещо не ме отрази.Прилагам и снимка за по голяма яснота. Ще съм благодарен за съвет или линк на който да намеря решение. Благодаря.
И при мен нямаше никакъв звук когато купих колата и се оказаха изгорели интеграли Иначе всичко си светеше работи но гробна тишина

---В багажника отляво видях че има някакво фабрично крайно стъпало а от дясно има бас каса. Няма откачени букси от корпуса за който писа колегата niki81vd.
---Колега Георгиев. Трябва да сваля целия модул с радиото,CD-то и борда ли за да видя въпросните пинове? От къде се губят тези 12 волта? Някакъв предпазител ли е изгорял? Трябва да има причина. А как се сваля без да направя някоя хубава пакост? Благодаря.
Прави ми впечатление че врътката за усилване на звука не реагира по никакъв начин. Също няма реакция и усилването от волана.
---Колега Георгиев. Трябва да сваля целия модул с радиото,CD-то и борда ли за да видя въпросните пинове? От къде се губят тези 12 волта? Някакъв предпазител ли е изгорял? Трябва да има причина. А как се сваля без да направя някоя хубава пакост? Благодаря.

Прави ми впечатление че врътката за усилване на звука не реагира по никакъв начин. Също няма реакция и усилването от волана.
---Колеги. Моля за други идеи. Нищо от горепосоченото не помогна. 

- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
veso VTK написа:---Никой ли не се е сблъсквал с този проблем?
Кво значи този проблем ? От къде да знаем какво е правено в твоята кочина от предишния собственик ?
Пусни повече информация , дали нещо е преправяно и т.н. Свали ли МИД-а да видиш отзад как е и дали не е ръчкано нещо и т.н. и т.н. ?
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Щом в дясно има бас каса значи твойта 39-ка е комби. Също от наличието на тази бас каса следва че фабричния усилвател в ляво е DSP. Дай някакви актуални снимки че така с тази информация дето се казава "на час по лъжичка" само ще си мачкаме бутоните на клавиатурите
В тази тема още на първата страница има как се маха мид-а.

- omegaart
- ентусиаст
-
gentata написа:Щом в дясно има бас каса значи твойта 39-ка е комби. Също от наличието на тази бас каса следва че фабричния усилвател в ляво е DSP. Дай някакви актуални снимки че така с тази информация дето се казава "на час по лъжичка" само ще си мачкаме бутоните на клавиатуритеВ тази тема още на първата страница има как се маха мид-а.
Не съм запознат , но ако е с ДСП не трябва ли МИД-а да има бутон ДСП също ?
- gentata
- старши ентусиаст
-
Ами би трябвало да има бутон DSP на мид-а ако наистина е с DSP. Снимката която е сложена не се знае дали е от на колегата колата или просто някаква
Така че да сложи някакви актуални снимки.

gentata написа:Ами би трябвало да има бутон DSP на мид-а ако наистина е с DSP. Снимката която е сложена не се знае дали е от на колегата колата или просто някакваТака че да сложи някакви актуални снимки.
---Снимката е актуална. Проблема е открит благодарение на Николай. Изгоряло крайно стъпало.
- mavro1978
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
- Детайли за колата: E39 3.0d Touring 07.2001
veso VTK написа:gentata написа:Ами би трябвало да има бутон DSP на мид-а ако наистина е с DSP. Снимката която е сложена не се знае дали е от на колегата колата или просто някакваТака че да сложи някакви актуални снимки.
---Снимката е актуална. Проблема е открит благодарение на Николай. Изгоряло крайно стъпало.
Аз бях писал по горе но кой да ме послуша

- gentata
- старши ентусиаст
-
Нещо се е приводнил изглежда 

- omegaart
- ентусиаст
-
gentata написа:Нещо се е приводнил изглежда
Е то на е39-ките си им е стандартно отзад езеро ...

14 мнения
• Страница 1 от 1