Тампони двигател?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: Тампони двигател?

Мнение от Gqbriel » 30 Юни 2013, 20:34

bioz написа:
Gqbriel написа:
bioz написа:Нормално ли е да замниат оригинални тампони за 2 години каране или 20к км, днес бях при майстора заради вибрации и каза, че единия левия е смачкан, другия не можа да го види но най-вероятно и той е аут...

чудя се изобщо има ли смисъл да давам пак 300 кинта за нови 2 оригинални или да зема ментаци?

От къде си ги купил?

Оставих колата в сервиз Найси кар(вивш сервиз на бмв) и им казах да сложат оргинални тампони, после им дадох 300 и нещо за тампоните и си я взех, нито съм видял кво са сложили нито кво са махнали, което повече никога няма да се повтори. Тази седмица ще ги свалим и ще ги видим в кво положение са за да съм сигурен дали са за смяна.

Аз не бих дал 300лв за нещо,което не мога да видя просто...някак си за 20 000км да се строшат има 2 вариянта - фалшиментос или са го сложили на обратно
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 03 Юли 2013, 14:23

Така ето развитето по моя случай, днес свалихме и 2та тампона един по един да видим в какво състояние са. И 2та изглеждаха здрави на пръв поглед, но това което ми направи впечатление е че левия имаше щампа на бмв, а десния нямане нито щампа нито номер, никакво обозначение. Това ме навежда на мисълта, че единия не е оригинален. Поради същатата причина и нямаше и как да разберем дали този тампон изобщо не десен и тн.

Мисля да ходя да се разправям въпреки, че са минали вече 2 години!!

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 03 Юли 2013, 17:30

Има как да се разбере дали е десен или ляв.

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 03 Юли 2013, 22:48

Dimitroff написа:Има как да се разбере дали е десен или ляв.

Вярвам ти, жалко че майстора при който бях не знаеше как.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: M6

Мнение от bochogogogo » 05 Юли 2013, 7:20

На мноого е46 ци слагат 2 десни!Пак си стават,но по бързо ще се скъса левия...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 05 Юли 2013, 10:14

ociata написа:Това което ми е интересно е каква е ролята на вакума? Питам от любопитство какъв е принципа и смисъла от него, понеже за първи път виждам?

Някой по това питане :help:

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 05 Юли 2013, 13:18

ociata написа:
ociata написа:Това което ми е интересно е каква е ролята на вакума? Питам от любопитство какъв е принципа и смисъла от него, понеже за първи път виждам?

Някой по това питане :help:

Прави ти тампона по-твърд и съответно по-мек.
Когато колата е на място или с ниска скорост (нисък товар на двигателя) тампоните стоят на мек режим. Тогава обикновено има повече вибрации и тампона обира по-добре вибрациите.
Когато товара на двигателя се увеличи, тогава превключват на твърд режим.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 16 Юли 2013, 14:19

аз направих глупостта да сменя единия тампон а не двата преди 3 години, сега ги гледах десния е клекнал направо, левия се държи горе долу, ще ги сменям няма как, но преди 3 години купих тампона за 90-95 лв, цената от преди малко за същите е 158лв :ranting: :ranting: :ranting: е как става така колата остарява частите поскъпват идея си нямам, но това са неоправдани цени според мен

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 12 Авг 2013, 10:15

Да ползвам темата. 320и. Викам профилактично да си сменя тампоните на маторя,но в реал оем ми излиза тая схема
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=22&fg=05
Обаче под номер 4 пише ended , при проверка в дару излиза
22116771361
Описание : GUMMILAGER SS.22116779970
Ед.цена (с ДДС) : 93.43 BGN
Няма наличност

Ся, това ли са ми тампоните и има ли ги изобщо оригинални.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Мнение от CTORH » 12 Авг 2013, 11:22

Има ги оригинални, само че не са тея, дето ги гледаш в сайта на дару за 90 кинта, двойна е цената вече. Виж мнението над твойто. И аз го ядох същия к.р миналата година. Обяснението от дару беше, че вече ги правела друга фирма и затова цената е такава. :ranting:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 520dA

Мнение от BMW_1914 » 09 Окт 2013, 20:50

Здравейте колеги,
имам следното питане - колата е 320 Д 136 к.с., има вибрации мотора, по сериозни като работи на място. Днес е гледана в сервиз и според майстора тампоните на мотора са си здрави ( десния е сменян преди малко повече от 2 години и малко над 20'000 км ), но левия ( шофьорския) е леко потънал и предлага да го сменим, но според него имало голяма вероятност обаче да тресе от разбит маховик, възможно ли е?

Какво ви е мнението за тампони Swag или Meyle които ми препоръчаха и смяна само на левия тампон би ли имало ефект?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: M6

Мнение от bochogogogo » 09 Окт 2013, 22:06

BMW_1914 написа:Здравейте колеги,
имам следното питане - колата е 320 Д 136 к.с., има вибрации мотора, по сериозни като работи на място. Днес е гледана в сервиз и според майстора тампоните на мотора са си здрави ( десния е сменян преди малко повече от 2 години и малко над 20'000 км ), но левия ( шофьорския) е леко потънал и предлага да го сменим, но според него имало голяма вероятност обаче да тресе от разбит маховик, възможно ли е?

Какво ви е мнението за тампони Swag или Meyle които ми препоръчаха и смяна само на левия тампон би ли имало ефект?

Колега и според мен си за маховик.Много хора се лъжат тампони чудесии.Маховика си е консуматив и това е.Аз сменях една камара тампони от оригинал до какъв ли не.Ами тресе си и си тресе най вее при палене и гаснене на мотора...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_1914 » 09 Окт 2013, 22:23

bochogogogo написа:
BMW_1914 написа:Здравейте колеги,

Колега и според мен си за маховик.Много хора се лъжат тампони чудесии.Маховика си е консуматив и това е.Аз сменях една камара тампони от оригинал до какъв ли не.Ами тресе си и си тресе най вее при палене и гаснене на мотора...

при палене и гасене нямам някакво особено тресене.
дори когато загрее се поуспокоява мотора.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Мнение от frizzante » 10 Окт 2013, 10:05

Аз съм с тампони на Мейле на същия мотор. Оплакване нямам. Имам лееееки вибрации на място, но все пак е дизел, нищо дразнещо. Смятам да пробвам при някой дето знае какво прави да ми вдигне малко оборотите на празен ход. Смятам, че ще намалеят вибрациите които пак казвам не са дразнещи, но може и по-добре. Смени си тампона и виж как е. Съвет - смени двата, 120 лв са общо. Ако още искаш подобрение може да направиш това за което говоря.

Sent from the moon
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_1914 » 12 Окт 2013, 21:23

След смяна днес на левия ( шофьорския ) тампон мотора заспа :yes:

тампона си беше здрав и не изглеждаше за смяна, но при свалянето се оказа, че е станал с годините доста твърд и след слагането на новия тампон вече има огромна разлика.

ПредишнаСледваща

Назад към E46