Светят ми късите на 12-13 метра...
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Светят ми късите на 12-13 метра...
Въртях във всички посоки уребрената врътка за фаровете под гредата и нищо не се мърда.
Със стандартни крушки Bosch H7 halogeen съм във фаровете - оригинални. Просто светят ужасно късо. Нови фарове да купувам е ужасия -300лв.
Гледам има промоция на Osram Night braker за 24 лв. комплект две крушки, чудя се ще има ли ефект, дават ги уж светят по-далеч до 80% от стандартните халогенни крушки?
Със стандартни крушки Bosch H7 halogeen съм във фаровете - оригинални. Просто светят ужасно късо. Нови фарове да купувам е ужасия -300лв.
Гледам има промоция на Osram Night braker за 24 лв. комплект две крушки, чудя се ще има ли ефект, дават ги уж светят по-далеч до 80% от стандартните халогенни крушки?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- SlipX
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ШЕ 330d (manual)
- Мечтае да кара: bmw f10 m5
- Детайли за колата: M-packet Mtech 1
Re: Светят ми късите на 12-13 метра...
Отиди някъде си полирай фаровете и ги почисти. Има най-различни пасти, препарати и шкурки за тази цел. Из youtube има доста клипове. Ето ти едно за пример http://www.youtube.com/watch?v=ggO4G0iEcnk
- Демирев
- ентусиаст
-
Нямам пожълтяване на стъклата на фаровете. Тука там само шупли от камъчки има. Ще има ли смисъл от полиране?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Вграждай лупи, и гледай !
На Е46 фаровете са си като на колело
На Е46 фаровете са си като на колело

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
Имаш ли автоматично регулиране с преден и заден датчик на десните носачи?
- armagedon01
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07
Пробвай някой да светне фаровете и ти да видиш дали вътре машинката работи и нивото се регулира автоматично. Ако не се движат изкарай буксата отзад, тя е малка на самия корпус на фара, пръсни ги с контактен спрей .....
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
Този проблем винаги ли си го имал? Да не би колата да е блъскана и фаровете да не са наместени като хората.
- Демирев
- ентусиаст
-
armagedon01 написа:Пробвай някой да светне фаровете и ти да видиш дали вътре машинката работи и нивото се регулира автоматично.
Мърда се светлината на единия фар с 1 см. нагоре

- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
Прочети лайт модула за грешки.
Един "простичък въпрос", сигурен ли си че са регулирани? Ама не "на око" сещу стената.
- Демирев
- ентусиаст
-
Именно де - не са регулирани и не могат да се регулират..въртя колкото мога врътките на фара под гредата - но освен още повече да се забиват нищо друго не става.
И както вече писах от купето ел.регулирането мърда само единия фар от пасажерската страна с 1 см. и няма кой знае каква промяна.
Общо взето извън града нощем трябва само на дълги - защото на къси с тея 10-12 метра трябва да карам макс с 45-50 км в час че да виждам пътя.
И както вече писах от купето ел.регулирането мърда само единия фар от пасажерската страна с 1 см. и няма кой знае каква промяна.
Общо взето извън града нощем трябва само на дълги - защото на къси с тея 10-12 метра трябва да карам макс с 45-50 км в час че да виждам пътя.
Еми значи проблема ти там. Пробвай и отзад да ги врътнеш, може да прескача зъбното колелце. А това че регулирането от купето не работи е друго. Ако не можеш сам да провериш, бегай при некой колега да ти каже има ли лек за теб.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Реглажът на фарове в официален сервиз на БМВ е 20 лв. Ако има нещо за смяна ще ти кажат и няма да го правят, ако ти е скъпо. Не мисля, че трябва да се пести от такива неща...
Never mistake motion for action...
- dzvonko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46, 320д, 136к.с.
Демирев написа:Въртях във всички посоки уребрената врътка за фаровете под гредата и нищо не се мърда.
Вариантите са няколко:
1. Грешно сложени крушки - ако не сложиш крушката по правилния начин (примерно са ти счупени всички пъпчици, където я слагаш, ще свети много ниско (пробвано е

2. Прецакани ел.моторчета за повдигане на фаровете. Но странно как и двете ще са дали фира. Може да не са вързани - провери за висящи кабели и празни букси по фаровете.
3. Може "врътките" за реглаж да са изпуснали ако някой ги е пренатегнал и да са счупени. Те са едни зъбни колелца, които са много крехки.
Най-добре е да разглобиш единия фар и да видиш какъв е проблема. Ако е в частите ("врътки" или моторчета) си купи някъв счупен от колега от форума и си го оправи. Аз единия фар така го оправих (за "врътки" или моторчета няма значение ляв или десен е). Не е голяма философия с разглабянето, а ако ти трябва помощ - ще ти обясня по-подробно.
14 мнения
• Страница 1 от 1