Кормилна рейка
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
35 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: Кормилна рейка
dimo_atanasov написа:Здравейте, моята я ремонтираха общо /труд+рециклиране/ за 320 лв. В Пловдив в Автосервиз Христов на Карловско шосе. Усещането на волана е перфектно, колата се държи чудесно, но въпреки това на паваж или по неравности има съвсем леко глухо потропване. Собственика на сервиза /който ми е приятел/ ме успокоява че това е нормално при рециклирането и да карам и да не се притеснявам щом ме е пуснал на пътя, но все пак се замислям за нова рейка.
здр.колега!и аз имам проблем с рейката и ако можеш да ми дадеш някакъв тел и име на монтъора и да ми кажеш колко време вече я караш и дали имаш проблеми....мерси предварително

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
dimo_atanasov написа:Здравейте, моята я ремонтираха общо /труд+рециклиране/ за 320 лв. В Пловдив в Автосервиз Христов на Карловско шосе. Усещането на волана е перфектно, колата се държи чудесно, но въпреки това на паваж или по неравности има съвсем леко глухо потропване. Собственика на сервиза /който ми е приятел/ ме успокоява че това е нормално при рециклирането и да карам и да не се притеснявам щом ме е пуснал на пътя, но все пак се замислям за нова рейка.
Здравей.
НЕ Е нормално!
Ако рейката е изрядна - прегледайте тампоните на стабилизиращата щанга и карето на кормилният прът.
Щом има почукване - има причина !
Здравейте колеги,питането ми е за кормилна рейка на 320д 136к.с. Протече ми от лявата страна,днес легнах да видя какво е положението и като свалих маншона видях че движещото се бутало със зъбите малко по ръждясало, после видях че маншона на едно място се е скъсал и от там е раждата.Та въпросчето ми е мога ли от някъде да си поръчам нови семеринчета и гумички и да си ги сменя аз.
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Помогнах на един колега с е39 рейката му течеше като вода от маншона който бе скъсан... свалихме рейката като свалихме доста по окачването на колата (без канал се справихме) след това щяхме да отваряме рейката и с ремонтен комплект оригинален около 70 евро да и смениме семерингите вътре...,а по принцип работя в сферата на хидравлични елементи и знам как се процедира в такива случай.. шлайфа се рейката после се донапластяват няколко микрона хром отгоре на ново и става като нова... + нови семеринги и всичко заспива ... но в сервиз сливен я дадахме рециклираха я момчетата за 170 лева + 1 година гаранция.. за 2 дена ни я върнаха.. и обраха леко луфта ,че имало потропване и сега рейката е монтирана на колата без никакви проблеми... та според мен ако ще носиш колата на ремонт ще ти вземат повече пари за труд от колкото за рециклиране на рейка
ако има шанс да си я свалиш сам само нея да занесеш ще си с едни 250 на пред..

- lub4081
- Потребител
-
- Кара: BMW 320 d 2002 Kombi
Аз също имах проблем с рейката- течеше, но по-големия проблем беше, че имаше явно луфт, защото се чуваше тропане отпред. Предницата ми е перфектна и единствения вариант беше рейката. Много се интересувах за рециклиране или рейка втора употреба. Накрая си купих рейка от Е 36- същата е, единствената разлика е в маншоните- два нови маншона и вече трети месец карам без течове, луфтове и никакви проблеми. Цялата операция ми струваше- 50 лв. рейка от Е 36 и 30 лв. за монтаж и разбира се ново масло- сложиха ми някакво зелено, което казаха, че било много добро.
35 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3