Червената лампа за маслото НЕ свети!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- svetozar94
- Потребител
-
- Кара: BMW X3 E83 LCI 3.0D
- Мечтае да кара: самолет
Червената лампа за маслото НЕ свети!
Здравейте колеги! Нов съм тук, така че ще ме извините за грешките които правя...
Та сега започвам.. От 2 месеца съм собственик на е46 318и, преди месец започнаха да изкачат най-различни проблеми
Когато я взех джамбазите от автосалона бяха връщали километража и бяха счупили моторчето на скоростомера, ходих при едно момче което се занимава с такива работи да ми го оправи и когато го отвори изкочи още нещо, някой беше вързал принудително червената лампа на маслото и дефакто ако има проблем тя няма да светне и я изключи! Тоя ми каза че най-вероятно трябва да сменям компа при което изтрещях
ходих на диагностика там ми засякоха че всички данни влизат в таблото и че няма проблем, но днес в движение ми светна за около 10сек. и жълтата лампа.... Моля ПОМАГАЙТЕ!

- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
Re: Червената лампа за маслото НЕ свети!
проблема ти е най-вероятно в датчика за маслото
ето ти една от многобройните теми...
viewtopic.php?f=34&t=175774&hilit=%D0%B4%D0%B0%D1%82%D1%87%D0%B8%D0%BA+%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE
ето ти една от многобройните теми...
viewtopic.php?f=34&t=175774&hilit=%D0%B4%D0%B0%D1%82%D1%87%D0%B8%D0%BA+%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
На мен ми е заминал датчика за нивото на маслото и си изключих софтуерно жълтата лампа, за да не ме дразни. Не знам дали софта позволява да се направи това и с червената (защото е доста по опасно).
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Колега, направи една качествена диагностика на колата. Това за изключване на червената лампа не бива и на майтап да се споменава!
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Аз карам е36, но на контакт и на мен не ми свети лампата за маслото. Предполагам когато се развали датчика се прекъсва изцяло масата към лампата на таблото.
- svetozar94
- Потребител
-
Предложете ми сервиз в който мога да си направя качествена диагностика в Пловдив! Когато отворих таблото червената лампа беше свързана принудително.. Ходих при един "майстор" който ми каза че проблема ми е в компа без дори да погледне колата 

когато свети жалто озна4ава 4е в момента компа прави диагностика нее проблем и на мен ми е така и сам питал нее проблем 10- сек, свети и гасне . караи и никви компютри никви глупости.
- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
Жълтата лампа означава ниско ниво на маслото. Доста често дефектира датчика обаче и свети за секунди след запалване. До колегата горе - това което казваш ми се струва, че не е вярно. Най-вероятно ти е заминал датчика.
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
petar-83 написа:когато свети жалто озна4ава 4е в момента компа прави диагностика нее проблем и на мен ми е така и сам питал нее проблем 10- сек, свети и гасне . караи и никви компютри никви глупости.

"В момента компа прави диагностика." ...Божееее....
След запалване - ако жълтата лампа за маслото светне след няколко секунди и остане светнала 10-тина секунди, а след това загасне = 100% прецакан датчик на картера! (често срещан проблем при Е46)
- svetozar94
- Потребител
-
А червената лампа какво да я правя? 

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
1-да си купиш работещ датчик за маслото на картера , по възможност нов
2-да й сложиш Пернишки тунинг- изолирбанд на лампата, за да не СВЕТИ и да не те дразни(половината форум карат така, а другата не го знае)
и често да си следиш нивото на маслото с щеката
3-в Е39 се вади бушон 14 , тук не помня кой беше
p.s. пуснете един тест на таблото и ако нещо не свети , вземи едно табло на старо и си го кодирай към твоето ЕКУ
2-да й сложиш Пернишки тунинг- изолирбанд на лампата, за да не СВЕТИ и да не те дразни(половината форум карат така, а другата не го знае)

p.s. пуснете един тест на таблото и ако нещо не свети , вземи едно табло на старо и си го кодирай към твоето ЕКУ
- NikVanov
- ентусиаст
-
Имам чувството, че нещо объркахме нещата. За жълтата лампа няма какво да говорим, мисля, че там всичко е ясно- или даваш 200 лв за датчик или по ,,пернишки''. svetozar94 обаче пита за червената лампа, а с нея шега не бива, ако не иска да сменя двигателя. Колега, направи диагностика на двигателя и после, ако има нещо за питане- питай.
- svetozar94
- Потребител
-
Моля кажете ми сервиз в който мога да направя качествена диагностика в Пловдив!
- NikVanov
- ентусиаст
-
Колега, минавай на вариант Б-
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3&t=300742
Но преди да тръгнеш си виж пръчката за маслото!
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3&t=300742
Но преди да тръгнеш си виж пръчката за маслото!
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
dr.peshev написа:1-да си купиш работещ датчик за маслото на картера , по възможност нов
2-да й сложиш Пернишки тунинг- изолирбанд на лампата, за да не СВЕТИ и да не те дразни(половината форум карат така, а другата не го знае)![]()
Айде да не се обиждаме на Перничани

иначе мога да помагам ако наложи по Пернишки

Бъзик сега по същество тази лампа също има опция да се спре софтуерно както жълтата за ниво на масло, така и червената, но щом е презапоявано там явно колата е имала проблем с жълтата лампа и са опитали да шунтират светлодиода, а този диод е двоен т.е с две светлини жълта и червена.
Според мен трябва да се разглоби таблото да се оправи диода и след това де се види по грешката дали проблема е в датчика на картера или на друго място.
Нагледал съм се на мизерии по тези табла, дъвки, изолизблант, парцали в отворите на диодите и не на последно място направо счупени диоди поне да ги отпояват да не съсипват таблото но с отвертката е по-бързо и по-лесно.
Затова съм се заредил с дузина табла за части.
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2