проблем вибрации

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

проблем вибрации

Мнение от shefa » 14 Сеп 2006, 9:51

Проблема: при по ниски обороти особено под 2000 като подам газ и цялата кола отдолу вибрира страшно много. Отзад направо не може да се седи. Същото се получава и при смяна на скоростите. Ходих в камор казаха каре на кардана. Смених го пак същата работа. Сменил съм и съединитела. Тампона на диференциала ми е тръгнал, може ли да е от него? Вече се чуда какво да права. Утре съм говорил с Явор от Туринг да я види, дано се разбере какво е че ми вибрира така от как съм я купил и немога да я оправа. Някой да е имал подобен проблем.
палим, гасим и газим ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 550d xdrive

Мнение от petio » 14 Сеп 2006, 15:03

Моята го прави когато задържа на полусъединител при критично ниски обороти. Мислех, че е от съединителя. Обаче щом си го сменил, остава този тампон на задния мост. Пиши дали е станало и колко пари е!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stoyan7777 » 14 Сеп 2006, 15:51

Отвори капака и виж дали тресе двигателя + слушай дали има свищене от него пак.все едно засмуква въздух през тръба, която има дупка. а бе не знам как да ти го обесня шума ама просто слушай

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shefa » 18 Сеп 2006, 12:56

абе тресе двигателя .. мислех че е от тампоните на двигателя .. смених ги и двата .. единия беше скъсан .. сега тресе по малко .. има такова свистене ама аз си мисля че е от турбото .. като подам рязко газ се чува ..

иначе от тия вибрации беше отпрала купето отдолу .. закърпиха я и провериха кардана .. не е от него .. тази седмица ще пробвам с друг диференциал .. ако не е и от диференциала остават скоростите
палим, гасим и газим ...

кандидат ентусиаст
Аватар

е

Мнение от sstani » 18 Сеп 2006, 18:50

Вдигни си колата на крик или на някой канал и виж дали отзат в ляво и в дясно на задният мост кадето се хващат тампоните на моста за купето дали несе е откъснала ламарината .Това е една от най големите издъ
нки на BMW и го има като сервизна информация в сервизите .
:)
Последна промяна sstani на 20 Сеп 2006, 8:21, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shefa » 19 Сеп 2006, 8:38

тази ламарина току що ми я закърпиха .. вчера си взех колата .. и найстина вибрациите намаляха доста но пак ги има при 1500 об .. а преди бяха от 1000 до 2000 .. сега само се появяват при 1500 и малко надолу най-вече като подам газ или като пусна газта .. а преди се появяваха даже и при смяна на скорости .. сега ще пробвам с друг диференциал .. дано изчезнат напълно че е много неприятно
палим, гасим и газим ...

Назад към E46