Светна ми лампата на акумулатора.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320i e36 coupe M50B20
Мечтае да кара: M6

Re: Светна ми лампата на акумулатора.

Мнение от another90sm » 23 Юни 2013, 17:22

Колега, алтернатора можеш да му смениш всичко, което може да се развали , има и резервни части , това ти го казвам от пресен опит, преди няколко часа свалих моя сега го отворих и аз ще сменям статор(изгорял е ). Също така можеш да смениш и четки, реле регулатор, двата лагера, диодна плочка абе общо взето всичко където може да се развали. Тази тема от раздел е36 ще ти бъде много полезна viewtopic.php?f=8&t=242876 и мисля , че е по-добре да си направиш една пълна профилактика, отколкото 2-ра употреба същия алтернатор може би като твоя.
Успех

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 530ДА 193к.с. 2001г. Комби

Мнение от todorakis82 » 23 Юни 2013, 19:08

another90sm написа:Колега, алтернатора можеш да му смениш всичко, което може да се развали , има и резервни части , това ти го казвам от пресен опит, преди няколко часа свалих моя сега го отворих и аз ще сменям статор(изгорял е ). Също така можеш да смениш и четки, реле регулатор, двата лагера, диодна плочка абе общо взето всичко където може да се развали. Тази тема от раздел е36 ще ти бъде много полезна viewtopic.php?f=8&t=242876 и мисля , че е по-добре да си направиш една пълна профилактика, отколкото 2-ра употреба същия алтернатор може би като твоя.
Успех

По принцип колега бях сигурен, че всичко се сменя и се поправя само, че тук в Италия няма кой да ми го направи направо искаха да ми слагат нов затова намерих втора ръка от БГ. Сега на този алтернатор, които го взех ще му направят една профилактика дали всичко е наред да няма също и износени четки, които ще се сменят и тогова ще ми го изпратят да не ми каже примерно жабара, че и тоя алтернатор нестава и тогава наистина ще ми писне абе голям филм сега колата ми стои разглобена в сервиза и чакам частта да дойде.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от another90sm » 24 Юни 2013, 1:04

Няма ли кой там само да ти го замери дали не са диоди или ротор и статор, а от там нататък трябваше да си поръчаш според мен направо резервни части от БГ , като така или иначе си поръчвал втора ръка и да си ги смениш сам.
Идеята ми е такава , че за парите , които си дал за втора ръка алтернатор , щеше да смениш всичко на стария с нови части и да не го мислиш повече.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 530ДА 193к.с. 2001г. Комби

Мнение от todorakis82 » 24 Юни 2013, 1:43

another90sm написа:Няма ли кой там само да ти го замери дали не са диоди или ротор и статор, а от там нататък трябваше да си поръчаш според мен направо резервни части от БГ , като така или иначе си поръчвал втора ръка и да си ги смениш сам.
Идеята ми е такава , че за парите , които си дал за втора ръка алтернатор , щеше да смениш всичко на стария с нови части и да не го мислиш повече.

Вече съм го купил колега, и то от колега от форума, които каза, че е работил преди това сега е в мои приятел в БГ и съм му казал да го закара на някой майстор в Пловдив да му направят една профилактика нали може да се провери алтернатора, като не е на колата дали е наред там да се замери да е на 14 или над 14 волта напрежението и съм му казал ако остановят, че има нещо за смяна да го сменят. По-добре така от колкото тук направо за нов ми обявиха 350 евро и казаха, че не могат да оправят моя.
Доколкото да си оправя лично аз, алтернатора ме е страх, защото не разбирам и нямам необходимите инструменти, а тук точно в района в, които се намирам няма голям избар на сервизи има такива, които аз разбирам повече от тях той незнае от, къде да отвори предния къпак на колата тръгнал алтернатор да ми оправя там, където съм оставил колата е голям сервиз на Бош попринцип и от тях не съм доволен и други работи правеха преди по колата за парите, които взеха можеха повече да се напънат а не след това да ходя няколко пъти да си дооправят но това е дълга история. Само се моля всичко да е наред с алтернатора и тея тук да го сложат и да проверя напрежението трябва да е над 14 волта нали.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от another90sm » 24 Юни 2013, 11:06

Колега, така е прав си . Кажи на твоя човек в БГ да потърси някъде стенд за алтернатори, закачват ги на мотор и ремък и проверяват с уред дали зареждат до необходимите стойности и също така да проверят четките , колекторите и лагерите и ще си спокоен. :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39

Мнение от Mitaka85 » 24 Юни 2013, 17:17

алтернатор

Предишна

Назад към E39