Проблем при палене с резервен ключ

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем при палене с резервен ключ

Мнение от kopcho » 09 Юни 2013, 1:11

Привет на всички, потърсих из форума нещо за моя проблем, но не намерих нищо, затова отварям нова тема. Проблема ми е следния - когато се опитам да запаля колата с резервния ми ключ, не се получава. Всичко по ключа е ОК. Копчетата за отключване и заключване и багажник си работят. Като сложа ключа и завъртя на контакт също всичко е наред и лампичките светват, но като завъртя още една степен за да запали, дори не се опитва... Колата е Е46 купе 2004 година. Странното е, че със сервизното ключе (пластмасовото) си пали без проблем :-) другото интересно е, че след като колата е работила и веднага след нейното изгасяне опитам да запаля с проблемния ключ, количката си пали без никакви проблеми! Ключа си е обучен. Моля за съвети.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: Проблем при палене с резервен ключ

Мнение от oci » 10 Юни 2013, 7:31

kopcho написа:Привет на всички, потърсих из форума нещо за моя проблем, но не намерих нищо, затова отварям нова тема. Проблема ми е следния - когато се опитам да запаля колата с резервния ми ключ, не се получава. Всичко по ключа е ОК. Копчетата за отключване и заключване и багажник си работят. Като сложа ключа и завъртя на контакт също всичко е наред и лампичките светват, но като завъртя още една степен за да запали, дори не се опитва... Колата е Е46 купе 2004 година. Странното е, че със сервизното ключе (пластмасовото) си пали без проблем :-) другото интересно е, че след като колата е работила и веднага след нейното изгасяне опитам да запаля с проблемния ключ, количката си пали без никакви проблеми! Ключа си е обучен. Моля за съвети.

Просто колата си и загубила ключа, явно или пък е станало нещо с чипа, а това че пали веднага с него е нормално то с който и ключ да запалиш и при работеща кола можеш да извадиш само чипа и тя пак ще рабати познала си веднъж ключа и запалила за да го изключи пак трябва след като загасиш да изчакаш поне 10-15 секунди.
Направи го същото но този път преди да запалиш с проблемния ключ изчакай повече и ще видиш, че няма да запалиш.

Потребител
Аватар
Кара: Каквото му падне :)
Детайли за колата: e46 330хi Mtech1

Мнение от Icancho » 23 Юни 2013, 9:25

Здравейте и от мен аз имам същи проблем като колегата, какво се прави в този случай като :| колата си забрави ключа?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bgpavlp » 23 Юни 2013, 19:01

Предполагам че трябва да го обучиш на ново.
Изображение

Ако нема у глава, има у Google.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 23 Юни 2013, 19:45

Icancho написа:Здравейте и от мен аз имам същи проблем като колегата, какво се прави в този случай като :| колата си забрави ключа?

bgpavlp написа:Предполагам че трябва да го обучиш на ново.

няма да стане с обучаването нали си отключва и заключва с инициализацията точно това се постига да се обучи към централното докато за паленето си трябва да се запише чип наново.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 323ci M52tuB25
Мечтае да кара: ///M3 e30

Мнение от luizov » 30 Ное 2013, 22:34

Колеги ще ползвам темата.
И аз имам подобен проблем. Колата е 318ци 2002г. с ромбоидния ключ. Единият ми ключ му работи дистанционното за централното и с него си карам колата, но понякога не иска да запали с него (изобщо не завърта), в този случай паля с другия ключ на който обаче дистанционното не работи (опитах с обучение, но не става). Карам си така със неработещия ключ и следващия път пак ми пали с работещия. Така мога да си карам с работещия ключ месеци наред и в един прекрасен момент просто решава да не пали. На какво може да се дължи това?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 01 Дек 2013, 0:29

luizov написа:Колеги ще ползвам темата.
И аз имам подобен проблем. Колата е 318ци 2002г. с ромбоидния ключ. Единият ми ключ му работи дистанционното за централното и с него си карам колата, но понякога не иска да запали с него (изобщо не завърта), в този случай паля с другия ключ на който обаче дистанционното не работи (опитах с обучение, но не става). Карам си така със неработещия ключ и следващия път пак ми пали с работещия. Така мога да си карам с работещия ключ месеци наред и в един прекрасен момент просто решава да не пали. На какво може да се дължи това?

или чипа на ключа се бъзика или евс-а.
миналата седмица правиш ключа на един колега така със същите симптоми и се наложи да му записвам друг чип, вкарах го в ромбоидния ключ и всичко се оправи, а за този ключ с който не можеш да отключваш сигурно му е заминала батерията или има проблем в платката.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530i 04, G30 540i

Мнение от hrpopov217 » 01 Дек 2013, 13:14

При тези които с с ромбоиден ключ с акумулаторната батерийка, препоръчвам през 3-4 месеца да си сменяте различните ключове, за да няма паднали батерийки. Прявя го това и вече сумати години не съм имал проблем с никой от трите ключа.

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Мнение от NikVanov » 01 Дек 2013, 14:08

+1

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 02 Дек 2013, 0:19

hrpopov217 написа:При тези които с с ромбоиден ключ с акумулаторната батерийка, препоръчвам през 3-4 месеца да си сменяте различните ключове, за да няма паднали батерийки. Прявя го това и вече сумати години не съм имал проблем с никой от трите ключа.

прав си но това е само за отключване и заключването, докато колегите имат проблеми и с паленето, тогава и да въртиш ключа и да му смениш батерията пак няма да се оправи проблема.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 Sedan 136 Hp
Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела

Мнение от bobi_81xx » 26 Яну 2014, 12:56

hrpopov217 написа:При тези които с с ромбоиден ключ с акумулаторната батерийка, препоръчвам през 3-4 месеца да си сменяте различните ключове, за да няма паднали батерийки. Прявя го това и вече сумати години не съм имал проблем с никой от трите ключа.

Колеги,аз имам два ромбовидни ключа,и с двата паля няма проблеми с паленето,но на единият му е изтощена батерията доста и не иска да отключва дистанционно.Ключът си е оригиналният и не ми се занимава с разглабане защото вече става"циганска работа".Мисълта ми е може ли да се зареди батерията ако започна да карам автомобила с въпросният ключ и колко време му е необходимо?А също има ли някаква друга възможност да се зареди батерията на въпросният ключ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от xm_net » 26 Яну 2014, 23:22

Колега, ако след около 30 минути на положение "контакт" (или просто каране на колата със съответния ключ) няма подобрение, значи батерията си е "заминала". И околосветско пътешествие да направиш с този ключ е все тая - решението е нова батерия!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_81xx » 27 Яну 2014, 8:03

xm_net написа:Колега, ако след около 30 минути на положение "контакт" (или просто каране на колата със съответния ключ) няма подобрение, значи батерията си е "заминала". И околосветско пътешествие да направиш с този ключ е все тая - решението е нова батерия!

Ясно,Колега благодаря ти за информацията.Значи 100% е заминала батерията и няма съживяване.карал съм колата с ключа и повече от 30 мин. няма ефект.Единственото което ми хрумна е да отида да ми замерят все пак пуска ли някакъв сигнал да не би да не е обучен или изгубил настройките :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Мнение от NikVanov » 27 Яну 2014, 8:59

,,Единственото което ми хрумна е да отида да ми замерят все пак пуска ли някакъв сигнал да не би да не е обучен или изгубил настройките ''
Много разумна идея. Или направо направи едно обучение, но имай предвид, че не винаги става от първи път.
Последна промяна NikVanov на 27 Яну 2014, 9:35, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_81xx » 27 Яну 2014, 9:09

Колега,идеята ми е да не ровичкам много-много,а да видя излъчва ли изобщо някакъв сигнал,ако излъчва тогава е ясно ще се обучава.Най-вероятно се е изтощила батерията както каза колегата от по-горният пост.Ако е така хич няма да се занимавам с него.по-важното е ,че паля с него.

Следваща

Назад към E46