Светна ми лампата на акумулатора.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 530ДА 193к.с. 2001г. Комби

Re: Светна ми лампата на акумулатора.

Мнение от todorakis82 » 18 Юни 2013, 23:00

nightdriver написа:Бих направил следното:
1 -Ще се опитам да го демонтирам това динамо - следвай указанията по-горе и викни някой приятел за кураж !
2-Демонтираш реле-регулатора с четките (една цяла част) от динамото и след като се убедиш , че са износени си ги поръчваш от някой сайт или отиваш в автомагазин или от БМВ и сглобяваш обратно...
Вече ако има износени колектори или лагери в Пловдив ще го направят

Колега според теб, този италянски майстор дали ме лъже да вземе повече пари направо, като го смени с нов за по-удобно. Има ли варянт наистина да е счупен нацяло и да трябва нов алтернатор. Според него не бели четките целия комплект трябвало да се смени на цена 350 евро. Написах обява, че купувам алтернатор доста колеги ми писаха на лични за 100 лева има но по ВИН номер ли я купувам тази част или трябва някакъв код, доколкото знам трябва да видя моя дали е 120А или 150А. Ще кажа на някой приятел да купи алтернатор втора ръка и да ми го изпрати. Незнам, как ще докарам само колата от сервиза до вкъщи, че едвам е закарах акумолатора падна абе голям филм. Много долни хора са тва племе жабарите да знаете преди да се прибера за Пловдив ще пребия няколко тук да ми олекне ама това си е моя лична драма. :bang:
Поздрави!

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 18 Юни 2013, 23:48

Мисля , че майстора иска да бъде сигурен в резултата и затова сменя с ново ( рециклирано) , защото ако смени само четки , а се окаже че и колекторите са износени и лагерите имат луфт и това означава , че след два месеца ще го потърсиш пак...

Запалете я с кабели , прибери се у вас , демонтирай динамото , виж номера и амперите и действай за втора ръка
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от todorakis82 » 19 Юни 2013, 0:11

nightdriver написа:Мисля , че майстора иска да бъде сигурен в резултата и затова сменя с ново ( рециклирано) , защото ако смени само четки , а се окаже че и колекторите са износени и лагерите имат луфт и това означава , че след два месеца ще го потърсиш пак...

Запалете я с кабели , прибери се у вас , демонтирай динамото , виж номера и амперите и действай за втора ръка

Той също каза, че ще провери за втора ръка но тук са по 150-200 евро ще видя от БГ но ще мине седмица дори и повече докато престигне от бензин според теб ще стане ли за дизел. И този употребявания направо го слагам на мястото на моя и трябва да стане нали като сверя цифрите и амперите.
Много благодаря за съветите :bowdown:

ентусиаст
Аватар

Мнение от nightdriver » 19 Юни 2013, 3:23

Трябва да е за дизел , бензиновото няма този капацитет да зареди на 100% дизелов акумулатор...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Мнение от BABHOMED » 19 Юни 2013, 17:40

140-150А не е гомяла разлика !Има бензинови мотори с големи генератори,зависи какви екстри има колата .
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 19 Юни 2013, 21:43

Няма "бензинов" или "дизелов" акумулатор има 12V / ..65..72..100... и т.н. Ah т.е разликата е в капацитетите им. А до разликата в алтернаторите, бензиновия двигател работи в един диапазон обороти бензиновия в друг. От там и начина на управление на самия алтернатор за да се поддържа напрежението в определени граници в работния диапазон обороти. Има разлика в диаметрите на шайбите, захващането. Така че ако ще се търси втора употреба идеалния вариант е да се намери алтернатор от същия двигател, ако ще се търси за дизелов (М57) да си е от дизелов (М57) двигател и с по-голямата мощност (става въпрос за алтернатора) никога няма да е излишна.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от todorakis82 » 20 Юни 2013, 0:13

Колеги, днес бях при майстора да видя марката на моя алтернатор за да търся същия Валео 150А 2 248 296 втора ръка визуално на моя нищо му нямаше според мен можеше да се оправи, според майстора трябва друг. Разбрахме се колата да стои в сервиза разглобена десетина дни докато намеря в България и докато престигне тук при мен. Иска ми 100 евро за да ми сложе другия, като престигне но ми се видяха много, здърпахме се и склони но 80е. :banghead:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от todorakis82 » 20 Юни 2013, 23:05

Колеги сега, като сменя алтернатора трябва ли да се зареди акумулатора данеби да е изхабен, има ли начин да разбера дали е изтощен. Акумулаторът е 100 ампер часа Бош толкова ли трябва да е или повече часове.

ентусиаст
Аватар

Мнение от nightdriver » 20 Юни 2013, 23:32

Е нали по-горе беше казал че е изтощен , значи следва да се зареди !
Кажи на италианеца да го включи за 4-5 ч. в зарядното...
Акумулатора ти е перфектен - между 90 и 110ah трябва да е за дизела !
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от todorakis82 » 20 Юни 2013, 23:54

nightdriver написа:Е нали по-горе беше казал че е изтощен , значи следва да се зареди !
Кажи на италианеца да го включи за 4-5 ч. в зарядното...
Акумулатора ти е перфектен - между 90 и 110ah трябва да е за дизела !

Да колега беше паднал и ми даваха ток за да стигна до майстора но мислех, че като се смени алтернатора ще се зареди и акумулатора. Напрежението италянеца ми каза, че трябва да е над 14 волта за да зарежда батерията при мен беше 11,1/11,2в. но непременно ще му кажа да го включи в зарядното според теб дали ще трябва нов акумулатор след като този е паднал и така е карах до него, че чак светна АСЦ-то и АБС-а той каза, че няма достатъчно ток затова за светнали и системите като сложи кабелите и спряха да светят. Помислих си даже да не е заминал някой датчик или АБС модула.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 21 Юни 2013, 0:01

Италянеца те врътка бъди сигурен .По големи дяволи са от наште тука в БГ.При тия дизели нямаше ли някаква заигравка с демпферната шайба?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от todorakis82 » 21 Юни 2013, 0:46

Jordana написа:Италянеца те врътка бъди сигурен .По големи дяволи са от наште тука в БГ.При тия дизели нямаше ли някаква заигравка с демпферната шайба?

Незнам колега сигурен съм, че искаше да ми замени алтернатора за 350 евро сега поръчах от БГ втора ръка и за 80 евро ще го замени според мен можеше да оправи моя.
Българина е пич сега има изключения обаче тук е обратното единици са свестни иначе са пълни боклуци във всяко едно отношение.
Колега, какво имаш впредвид с демпферната шайба и тя за какво е.

ентусиаст
Аватар

Мнение от nightdriver » 21 Юни 2013, 3:25

Спокойно , нищо му няма на акумулатора , даже разреждането му е добре дошло...
Колкото до демпферната шайба , ако имаше проблеми с нея , нямаше да имаш и хидравлика , така че споко ...
А по горе ти обясних , защо майстора ти не иска да се занимава с твоето динамо .
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от todorakis82 » 21 Юни 2013, 16:10

nightdriver написа:Спокойно , нищо му няма на акумулатора , даже разреждането му е добре дошло...
Колкото до демпферната шайба , ако имаше проблеми с нея , нямаше да имаш и хидравлика , така че споко ...
А по горе ти обясних , защо майстора ти не иска да се занимава с твоето динамо .

Благодаря за съветите колега, и аз мисля, че майстора гледа да си върже кончето да няма проблеми занапред пак с динамото.
Когато оправя проблема ще пиша Благодаря на всички!

Потребител
Аватар
Кара: Bmw e39 525 tds

Мнение от Iwelin Welikow » 23 Юни 2013, 10:42

имах такъв проблем смени четките и виш дали не ти се е откачила трабата за охлаждане на динамото

ПредишнаСледваща

Назад към E39