е30 проект с м30б30

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: е30 проект с м30б30

Мнение от Jordana » 15 Юни 2013, 12:39

значи мотора го превъртях още при взимането на ръка и компресия се усеща странични звуци няма макар и да не може да се чуе перфектно но знам че има ли крив клапан или тропащ повдигач при превъртане на ръка ще се чуе пробвал съм го и преди с стари двигатели

Какви са тия тропащи повдигачи ? Тоя мотор не е с хидравлични повдигачи та да има тракане като превърташ. Ако е бил каран мотора с толкова бензин в маслото 1-1.5 литра както описваш спокойно можеш да го разпориш за основен ремонт със шлайф на вала .С толкова бензин вътра няма как да запекат сегменти.Поне му свали картера да видиш какво става вътре .То хубаво запечатан ама тая хамалогия по сваляне качване да не е с тренировъчна цел ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30,е46,е60
Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
Детайли за колата: лимузинкa

Мнение от angelBMW » 15 Юни 2013, 15:31

Jordana написа:
значи мотора го превъртях още при взимането на ръка и компресия се усеща странични звуци няма макар и да не може да се чуе перфектно но знам че има ли крив клапан или тропащ повдигач при превъртане на ръка ще се чуе пробвал съм го и преди с стари двигатели

Какви са тия тропащи повдигачи ? Тоя мотор не е с хидравлични повдигачи та да има тракане като превърташ. Ако е бил каран мотора с толкова бензин в маслото 1-1.5 литра както описваш спокойно можеш да го разпориш за основен ремонт със шлайф на вала .С толкова бензин вътра няма как да запекат сегменти.Поне му свали картера да видиш какво става вътре .То хубаво запечатан ама тая хамалогия по сваляне качване да не е с тренировъчна цел ?

уфф..с тези м50 и м52ки просто изключих за някои подробности с старите мотори :mhihi: а иначе човека каза да го запаля защото тои самия гарантирал че мотора е перфектен и няма да има проблеми,искаше ми се да го отворя да видя кво става вътре ама да не стане така да го отворя и после да запаля да има некви проблеми и да каже да ама ти ся си го обрал кво ти тряа и ми връщаш остатъците...наскоро четох една тема на 2ма колеги за един шпер и не искам при мен да стане същата история :mhihi: за това нека си седи така да се запали и пробва(дано да излезе сполучлив както човека потвърди) апък след това ще му мисля ревизиите...а и не вярвам да маркира мотора само еи така колкото да не го разглобя то ако му е през оная му работа с извинение няма да маркира мотора а ще ми го даде както си е,то това ми е гаранцията че ако има нещо маркировката като не е пипана няма да се спори а директно ми дава друг или ще ми върне парите..единствените мотори които имаше бяха м20б25 и м30б30 останалите са 25ци 28ци от е46 и некви м60б40-м62
днес направихме лапата от шофъорската страна оставих я да я заварят с двустранни шевове че преди за в8-цата ми беха дали малко калпави макар и да ми свършиха работа,и утре се монтирва и се продължава с другата
Днес с тоя мирис на бензин ми доиде едно странно чувство че мотора ще куца жестоко дано да не съм прав :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 15 Юни 2013, 16:57

Направо го върни и вземай 25 цата от е46 :lol:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от angelBMW » 15 Юни 2013, 17:24

Jordana написа:Направо го върни и вземай 25 цата от е46 :lol:

дано не се налага такова нещо :nono: а и почти е завършено остана дясна лапа,връзване на електрониката и врумммм
ако запаля мотора с километражното табло от 4 цилиндъра ще има ли дефекти освен че няма да показва верни километри и обороти?температурата точна ли ще е ?става въпрос за първите дни докато се настроят нещата и наи вече изпробва мотора...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от angelBMW » 16 Юни 2013, 16:21

ето и лявата лапа готова :oops:
сетих се за нещо с бензина в маслото значи гледах теми че като няма сонда или не работи правилно пак се получавало нещо такова а мотора е бил без сонда тоест буксата му седи ама сондата си му я няма доста отдавна :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от angelBMW » 17 Юни 2013, 16:04

малко инфо по темата:
взех радиатор от 530 е34 малко е голям но като доиде момента да запали поне да има какво да го охлажда търсих за кардан нямах този късмет така че ще търся от някои колега тук из форума,сега случаино като оглеждах мотора видях нещо което не ми хареса... :banghead:

някои да знае за какво служи този датчик ? явно онзи ден като намествах мотора и съм го затиснал с ремъка без да обърна внимание :evil:
за какво служи и колко ще струва нов ?съвместим ли е от м30б35?
възможно ли е да е датчик на маслото ?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от angelBMW » 17 Юни 2013, 23:29

предното парче на кардана от 325тдс 93г. съвместимо ли е с моя

325 тдс
http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=CC31&mospid=47446&btnr=26_0063&hg=26&fg=05

а този е моя м10б18 по документи м10б16
http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=1331&mospid=47271&btnr=26_0243&hg=26&fg=05

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 18 Юни 2013, 11:02

Имам некво чувство, че се бъзикаш от време на време :winky: Тия неща по картинка няма как да ги сравниш.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от angelBMW » 18 Юни 2013, 11:46

KPETEH написа:Имам некво чувство, че се бъзикаш от време на време :winky: Тия неща по картинка няма как да ги сравниш.

бъзик е тежко казано :mhihi: повечето хора правили такъв суап си имат напредстава само като ги видят на картинка затова попитах,не ми е останало време да я вдигна да го премеря колко е моя и колко ми е нужен затова питам информативно,остана ми единствено кардана връзване на инсталацията и дясната лапа която ще е готова в края на седмицата и бруммм но ми се искаше да си намеря кардан да мога и да тествам :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 18 Юни 2013, 14:01

Не трябваше ли първо да събереш кардан, да видиш мотора как ще дойде и по това да правиш лапите :conf:

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 18 Юни 2013, 14:16

че заварат един :mhihi:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

Ох, на баба!
Аватар
Кара: селскостопанска машина
Мечтае да кара: 4етириосен самосвал

Мнение от bavareca_86 » 18 Юни 2013, 18:37

:conf:
БМВ фен с Е30-ска и малко акъл си е неочаквано добра комбинация
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Аватар
Кара: Фиат 126р
Мечтае да кара: Шкода Фабия

Мнение от zlatko_baretata » 18 Юни 2013, 19:36

M10 написа:Не трябваше ли първо да събереш кардан, да видиш мотора как ще дойде и по това да правиш лапите :conf:

Точно по обратния ред се прави - първо слагаш мотора да е най-назад и най-ниско, правиш лапите и чак след това събираш кардан. :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от angelBMW » 18 Юни 2013, 19:57

zlatko_baretata написа:
M10 написа:Не трябваше ли първо да събереш кардан, да видиш мотора как ще дойде и по това да правиш лапите :conf:

Точно по обратния ред се прави - първо слагаш мотора да е най-назад и най-ниско, правиш лапите и чак след това събираш кардан. :winky:

на мен ми се стори по удобно затова така съм деиствал и след като бях свършил попаднах на сайта 335.де и забелязах че по същия ред се прави :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от angelBMW » 19 Юни 2013, 22:24

колеги къде мога да пратя да ми одрежат и балансират кардана и какво ще струва цялата операция :dunno:
утре пристига дебитомера и радиатор от е30 2.4тд и до края на седмицата другата лапа ще е готова и ако всичко е наред дано запали :mhihi:
намерих няколко схеми в интернет за е34 и е30 за инсталацията ще видя утре на светло дали ми съвпада всичко че онзи ден като включихме електрожена в гаража и падна бушона иначе още тази вечер ще я вържа :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към E30