Видео с Бенгал

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 11 Сеп 2006, 8:18

колега ... говорим си за авангарден дизайн, за стил, за формите на живота .. изчакай поне малко с елементарния коментар .. :help: :confused:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 11 Сеп 2006, 11:36

Turturelo написа:
Leon написа:Верно,че 318-та не беше добра идея, обаче все пак имаше М-пакет :winky:

обременения .. гледай я пак, че си изтървал нещо .. не 318i-то беше с //MTech

Абе аз ше гледам, ама обременеността ми идва от кьопави монтажисти и безобразни режисьори като тия дето са сътворили репортажа от Женева, та ми се струва, че грешно ти е насочен сарказма ;)
Never mistake motion for action...

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 11 Сеп 2006, 14:07

tell me about it .. :winky: ти гледаш дайректъра и монтажистина .. аз какво показват .. отначало E46цата е 318i и е с нормални джанти и без //М package .. после става друга кола .. :D

пс. и не беше сарказъм, а шега .. сам се нарече обременен ..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 11 Сеп 2006, 14:44

Turturelo написа:tell me about it .. :winky: ти гледаш дайректъра и монтажистина .. аз какво показват .. отначало E46цата е 318i и е с нормални джанти и без //М package .. после става друга кола .. :D

пс. и не беше сарказъм, а шега .. сам се нарече обременен ..

да, затова обясних що съм се нарекъл обременен... а и аз говоря за видеото с Бенгъл, дето е репортаж от Женева... към монтажистина ;) на рекламата забележки ня'ам :winky:

п.с. Наистина са две различни коли, посипвам си главата с пепел
Never mistake motion for action...

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 11 Сеп 2006, 20:11

аз те разбрах .. одавна :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nuzzo » 12 Сеп 2006, 16:13

тук ще прочетете нещо интересно.
Изображение
NUZZO

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 13 Сеп 2006, 8:24

чел съм го преди доста време .. помня беше ми го пратил, но не помня да си го пускал .. май дойде прекалено много .. инглиш + адванст дизайн + олд скуул майндс :mhihi:

Вече кара БМВ
Вече кара БМВ
Аватар
Кара: Миксер. BMW i4 M50

Мнение от Един » 13 Сеп 2006, 10:58

nuzzo написа:тук ще прочетете нещо интересно.

Наистина интересно.
Прави мо впечатление едно нещо, което е общо за почти всички нови модели - че не са много фотогенични. Имам предвид че на сники не изглеждат толкова добре колкото на живо.
Преди да монтирате нещо "спортно" на автомобила си, поинтересувайте се поне за какъв спорт е.

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 13 Сеп 2006, 12:05

Turturelo написа:чел съм го преди доста време .. помня беше ми го пратил, но не помня да си го пускал .. май дойде прекалено много .. инглиш + адванст дизайн + олд скуул майндс :mhihi:

На кой по-точно му е дошло ту мач,ка'йш? Или трябва да го разбираме като тънък намек,закачка с не толкова адвасет феновете?
А какво ще кажеш за дизайна на новата Алфа,особено съпоставен с този на БМВ?
Респект за Марчело Гандини вижте какви коли е направил,Крис не е на това ниво просто...
http://en.wikipedia.org/wiki/Marcello_Gandini

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nuzzo » 13 Сеп 2006, 18:41

смятам че сравнението е неуместно.
Изображение
NUZZO

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 14 Сеп 2006, 11:06

шъ каа, че направи абсолютно неадекватно сравнение, но няма значение .. Да сравняваш Марчело Гандини с Крис Бенгъл не само, че е безсмислено ами е и глупаво честно казано. Според теб Моцарт или Вивалди? Рахманин или Чайковски?

Закачката беше за всички къде се бяха разписали и след като nuzzo пусна една интересна статия и всички се омълчаха .. но ти като адванст юзър ми обясни какво е общото м/у дизайна на Alfa Romeo с този на BMW? Защото според мен .. нищо?!
Това е в стил кокошката или яйцето са се появили първи или Mercedes или BMW е по-добрата марка.. И BMW и Alfa имат тотално различна философия и нямат допирни точки, освен, че и двете се стараят да докоснат сърцето на потребителите си по специфичен за тях начин. До там общите неща спират ..

8C Competizione е невероятен автомобил .. да. Безумно красив, както е и Brera .. и какво от това? Почти всяка италианска кола покрива дизайн параметри и в техническо отношение страда. Повечето италиански коли са направени с много сърце и малко старание в техническо отношение. Всяка 8ма от 10 продадени Alfa Romeo се връща след 2 седмици в сервиза. Лично карах Brera на 5км и климатика и се включи и изключи около 80 пъти за 5 часа докато колата беше в мен. Напълних и резервоара до горе, след 5 мин показваше наполовина пълен, след 10 празен на резерва и след още 5 мин беше пак пълен. Февруари карах Alfa 159 .. не и работеха половината електрики вътре, преди по-малко от месец карах Quattroporte и на два пъти Cambiocorsa-та изтърва 3та .. но и Brera, Quattroporte и 8C Competizione мога да стоя и да ги гледам с часове въздишайки и ако ще и 10 голи манекенки да минат покрай мен няма да им обърна грам внимание, същото обаче бих направил и с Z4 и 6Series да кажем .. е и?

бай печатар
Аватар

Мнение от NeoPrint » 14 Сеп 2006, 16:43

Да,но тук говорим за дизайн,а не за техническо изпълнение,нали така?
А Алфа и БМВ са с доста близка пазарна насоченост,да не кажа еднаква.Просто ти дадох пример колко по-добър дизайн се прави от този на Крис.А Марчело колко по-велики автомобили е правил?
Скоро в Ауто Мотор Спорт имаше директно сравнение на 3-та серия и Алфата и коментара беше нещо от сорта "добре е за БМВ,че това не е конкурс за дизайн,защото няма никакви шансове"
Още един пример Астон Мартин DB9 ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nuzzo » 14 Сеп 2006, 17:02

Само ще спомена че въпросния астън, проектиран от Хенрик Фискер(Фишер) не занм как се изговаря, та същия е правил Z8(Z07)Работил е с нашия човек, той също е поклонник на Неоретро влянието от 90 години.
Изображение
NUZZO

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 14 Сеп 2006, 17:03

Alfa Romeo и BMW близки като пазарна насоченост?? Веерно? Кое точно те накара да мислиш, че BMW имайки се за primium brand е в един пазарен сегмент с автомобили чиито пазарно обезценяване по-голямо от разхода им на гориво... Чак не знам на това какво да ти отговоря .. Няма как да ти извадя маркетинг насочеността на моделите на BMW и истинските им конкуренти, защото информацията е вътрешна, затова ще се наложи да ми се довериш .. единствено Alfa 147 се смята донякъде конкурент на 1Series, но заключението ще ти го цитирам "The decision to purchase an Alfa 147 is made by the heart, not the mind."

В Auto Bild сравняваха BMW 6Series и Mercedes Benz CLS и дадоха повече точки на CLS, защото било купе, но имало повече място отзад .. като CLS е всичко друго, но не и купе, по простата причина, че има 4 врати. Mercedes могат да му викат, че е пикап със същата успеваемост, но не е .. Също в Auto Bild бяха писали, че V6 320i на Е46 бил класически двигател и то в немското издание! Трябва да вярваме на списанията ли? Аз като пиша статии и ги издадат и натреса някоя тъпотия е вездесъща, неуспорима и 100% истина? Не мисля .. Alfa Romeo имат чудесен дизайн, но пак с риск да се повторя нямат нищо общо с дизайна на BMW по простата причина, че нямат еднаква философия и е абсурдно да сравняваш дизайна на две фирми! Дадох ти достатъчно ясен (според мен) пример колко несравними са тези неща .. явно не останах разбран?!

Сам повдигна темата за Aston Martin DB9 .. да знаеш какво е общото м/у него и Z8?

бай печатар
Аватар

Мнение от NeoPrint » 14 Сеп 2006, 17:03

Както и да е. Приемам,че не съм прав,заради пазарния успех на БМВ,който е факт.
Това което не мога да приема е загубата на извитото към водача табло,блях :evil:

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум