Проблем с предна ходова част

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е34 - Сребриста стрела
Мечтае да кара: BMW Е34

Проблем с предна ходова част

Мнение от krustev » 16 Юни 2013, 22:45

Здравейте колеги
Преди месец смених тампоните на кривите носачи с такива от 740 ил, смених кормилните накрайници с нови, рециклирах при кадърен майстор всеки един шарнир по предницата,основния проблем който имах тресенето на предницата след 80 км/ч спря. Но пак не съм доволен от резултата. Мислех че сега няма вече какво да лопа,тропа,чука и вие и там още какво, но не!
Предницата стана наистина стегната, като карам бавно няма проблеми но малко по бързо като мина през някой дупка и пак се чува едно глухо тропане веднъж само, мисля си че амортисьорите също са за смяна, бях купил едни, но се оказа че няма да станат.... та въпроса ми е ... след като смених тампоните,рециклирах шарнирите,смених кормилните накрайници и биеалетките с нови, възможно ли е описаното глухо тропане да е признак за изпуснали амортисьори!? Защото аз си мисля, че когато кола влезе в дупка,амортисьора поема удара и се "вкоченява" ако е наред, а ако не е ще се чуе въпросния шум!?

Някой може ли да каже орентировачна цена на амортисьори, читава марка разбира се!?
BMW, не е марка или бранд, ТОВА Е НАЧИН НА ЖИВОТ!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Проблем с предна ходова част

Мнение от Jordana » 16 Юни 2013, 23:03

Да възможно е.Получава едно прехлопване при неравности .Не много силно но дразнещо.
Зависи с кой мотор си .Ако е със м20 нямаш голям избор .Ако е с М50 имаш доста варианти.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е34 - Сребриста стрела
Мечтае да кара: BMW Е34

Мнение от krustev » 17 Юни 2013, 6:18

М50Б20 е мотора,но купето е 88 година и ме съмнява,даже съм почти сигурен, че мотора преди е бил друг.
Така, че трябва да гледам за М20 ли!? Какви са разликите!?
BMW, не е марка или бранд, ТОВА Е НАЧИН НА ЖИВОТ!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 17 Юни 2013, 7:27

Амортисьорите са усилени и ги дават по различни от купе с М50
Мойте като сменях мисля че бяха 160-170лв бройката и имаше само закс.Незнам дали могат да се сложат от такива след 92г
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 17 Юни 2013, 8:09

Ако е тръгнал амортисьор в завой, като влезе колелото в дупка волана ще ти откъсне ръцете. Я провери и лагерите на тампоните на предните амортисьори.

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Мнение от alchohol » 17 Юни 2013, 20:51

Ми то, ако амортисьорите са заминали отдавна, има голяма вероятност и тампоните да са фирясали. Амортисьорите ги тествай с лашкане, ако съскат значи са добре.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

Назад към E34