Светна ми лампата на акумулатора.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- todorakis82
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 530ДА 193к.с. 2001г. Комби
Светна ми лампата на акумулатора.
Здравейте колеги, пак съм в филма вчера ми светна лампата за акумулатора. Четох из форума за бушони 15 и 16 сигурно тези, които са в жабката ако един от двата е изгорял значи датчика в картера за нивото но маслото е заминал, и свети индикацията за акумулатора но при мен тези бушони са здрави може да ви прозвучи смешно но не съм много наясно с бушоните, как се проверяват има една жичка, ако не е прекъсната да разбирам, че бушона е здрав.
Казаха ми,че може да е динамото или четките. Въпросът ми е, много ли е работата и трудно ли се достига до динамото и четките, и колко ще струва ремонта много ми е важно за цифрите, защото тук в Италея дерат здраво и трябва да съм подготвен.
Казаха ми,че може да е динамото или четките. Въпросът ми е, много ли е работата и трудно ли се достига до динамото и четките, и колко ще струва ремонта много ми е важно за цифрите, защото тук в Италея дерат здраво и трябва да съм подготвен.

- e 46 maniq
- royal jester
-
- Кара: ше Е46 на дизел
- Мечтае да кара: X5 (E70) M 4.4 (555Hp)
- Детайли за колата: " Колкото по- проходим джип караш, толкова по-далеч ходиш за трактор. "
Re: Светна ми лампата на акумулатора.
Аз съм за алтернатор на 90%,нека и други колеги дадът мнение
Тук в Бг не е солено,наи често заминават четките, нооо докъто не се свали да се види може само да се гадае!!!
Дано съм ти полезен

Тук в Бг не е солено,наи често заминават четките, нооо докъто не се свали да се види може само да се гадае!!!
Дано съм ти полезен

!!! ВНИМАНИЕ !!! 
Коню ми е шашав! Рита апе и налата на бой !!!

Коню ми е шашав! Рита апе и налата на бой !!!
todorakis82 написа:, и колко ще струва ремонта много ми е важно за цифрите, защото тук в Италея дерат здраво и трябва да съм подготвен.
И как да кажем колко ще ти струва ремонта в Италия колега ? Ако това ще те успокои , 2-ра употреба алтернатор тук е към 40-60лв. Смяната на четките е елементарна , но първо трябва да се свали
- todorakis82
- младши ентусиаст
-
ivoo написа:todorakis82 написа:, и колко ще струва ремонта много ми е важно за цифрите, защото тук в Италея дерат здраво и трябва да съм подготвен.
И как да кажем колко ще ти струва ремонта в Италия колега ? Ако това ще те успокои , 2-ра употреба алтернатор тук е към 40-60лв. Смяната на четките е елементарна , но първо трябва да се свали
Нямам предвид за цените в Италия много ясно за България става въпрос ако някой е имал такъв проблем дали е скъп ремонта тук цените горе долу са като в България само, че в евро. Този алтернатор и тези четки на трудно достъпно място ли се намират. Сега реално не ми се зарежда акумулатора. Колега за бушона дали е здрав се гледа жичката да не е прекъсната или се лъжа.
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
100 % за динамо колега , ремонта е от 30 до 60 лв. , като основната сума е за труд , четките не струват пари .
- todorakis82
- младши ентусиаст
-
Значи варянтите са:
-динамо
-алтернатор
-четки
има ли нещо друго от, което може да е или само това са варянтите, като да разбирам най-скъп ще е ремонта на алтернатора или той не се ремонтира а се купува нов или втора ръка, после динамото, и най-добрия варянт са четките. С моя късмет сигорно ще е най-скъпото.
-динамо
-алтернатор
-четки
има ли нещо друго от, което може да е или само това са варянтите, като да разбирам най-скъп ще е ремонта на алтернатора или той не се ремонтира а се купува нов или втора ръка, после динамото, и най-добрия варянт са четките. С моя късмет сигорно ще е най-скъпото.

- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
todorakis82 написа:Значи варянтите са:
-динамо
-алтернатор
-четки
Динамо и алтернатор са ЕДНА И СЪЩА част !!! Повредата по тази част е най-често износването на четките , които се сменят с нови и продължаваш ...
ако жичката , която виждаш в бушона е прекъсната ,значи трябва да се смени с нов !
със светеща лампа за динамото не трябва да караш , защото много бързо ще изтощиш акумулатора майна !!!
- todorakis82
- младши ентусиаст
-
nightdriver написа:todorakis82 написа:Значи варянтите са:
-динамо
-алтернатор
-четки
Динамо и алтернатор са ЕДНА И СЪЩА част !!! Повредата по тази част е най-често износването на четките , които се сменят с нови и продължаваш ...
ако жичката , която виждаш в бушона е прекъсната ,значи трябва да се смени с нов !
със светеща лампа за динамото не трябва да караш , защото много бързо ще изтощиш акумулатора майна !!!
Е благодаря майна нали знаеш човек се учи докато е жив.

- nightdriver
- ентусиаст
-
todorakis82 написа:nightdriver написа:todorakis82 написа:Значи варянтите са:
-динамо
-алтернатор
-четки
Е благодаря майна нали знаеш човек се учи докато е жив.
форума е хубаво нещо , много работи се научават за колите ни и продължаваме да научаваме

- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Преди около месец сам си ревизирах напълно генератора.Нови четки заедно с регулатора на направежението (те са едно цяло) нов колектор нови лагери 2 броя .Целия ремонт ми излезна 60 лв части с отстъпката като труда беше от мен .
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- todorakis82
- младши ентусиаст
-
BABHOMED написа:Преди около месец сам си ревизирах напълно генератора.Нови четки заедно с регулатора на направежението (те са едно цяло) нов колектор нови лагери 2 броя .Целия ремонт ми излезна 60 лв части с отстъпката като труда беше от мен .
На трудно достъпно място ли е алтернатора, там където са ролките ли е? Какво се разглобява да се стигне до него колега, ти си го правил ще може ли да обясниш ,как става всичко. Ще съм ти благодарен

- nightdriver
- ентусиаст
-
- todorakis82
- младши ентусиаст
-
nightdriver написа:http://www.auto-technique.fr/fiche-technique/electricite-auto-alternateur-bmw-530-p1-185.html
тука е добре показано...
Мале май сам няма да мога да се справя. Много благодаря колега за инфото.
- todorakis82
- младши ентусиаст
-
Колеги тук в Италия ми искат 350 евро за нов алтернатор, не били четки а трябва да се смени целия. Около мен никаде няма автоморги да проверя за втора ръка. Според вас възможно ли е да е за смяна целия алтернатор. Направо незнам какво да правя.
- nightdriver
- ентусиаст
-
Бих направил следното:
1 -Ще се опитам да го демонтирам това динамо - следвай указанията по-горе и викни някой приятел за кураж !
2-Демонтираш реле-регулатора с четките (една цяла част) от динамото и след като се убедиш , че са износени си ги поръчваш от някой сайт или отиваш в автомагазин или от БМВ и сглобяваш обратно...
Вече ако има износени колектори или лагери в Пловдив ще го направят
1 -Ще се опитам да го демонтирам това динамо - следвай указанията по-горе и викни някой приятел за кураж !
2-Демонтираш реле-регулатора с четките (една цяла част) от динамото и след като се убедиш , че са износени си ги поръчваш от някой сайт или отиваш в автомагазин или от БМВ и сглобяваш обратно...
Вече ако има износени колектори или лагери в Пловдив ще го направят
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3