Диагноза Дебитомер???(Живи данни)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Диагноза Дебитомер???(Живи данни)
Здравейте,
Колеги имам малък яд с колата
мотор м52 кола купе 2000г модел 328. Та Проблема ми какъв е колата я имам от година и миналото лято когато я карах разхода ми по борд на ръчка показваше най много 11.6 + климатик... и този разход постоянно се менеше до 11.4 11.2 а когато изляза дори за 5 км по прав участък стигах до 8.4л/.. Какво е положението сега.. постоянно ми стой този разход..и тази средна скорост от 19км...

Изкарах колата на прав път около 25 километра само в едната посока и карах със средна скорос 120.. Този разход от 12.8 не мръдна и това е при изкл. климатроник ако го вкл. стигам 13... а средната ми скорос се вдигна едва на 19.5км/ч
Така.. да върна още малко събитията на заде когато взе да застудява времето разхода взе да се вдига до тази стойност която сега се вижда това е така от зимата.. викам като се стопли ще се оправи..(Колата загрява нормално) като беше по хладно оборотите взеха да играят когато колата е на празен ход.. типично спадат до към 500 и пак ги вдигне докато загрее.. Викам си дебитомера май умира.. след седмица колата започна да се тресе цялата показа ми грешки за богата смес на ламбда сондите и 2 те.. грешка на камшафта на издодящият вал.. това + мененето на оборотите..
Взех от един колега неговият дебитомер..още е при мен. сложих го и колата спря да мени обороти.. докато загрее. купих въпросният датчик от колега който е сигурен ,че работи.. смених всички маркучи на клапана за изгорелите газове + самият клапан.. намерих пукнат маркуч.. Колата спря да тресе успокой се видимо. грешките изчезнаха..
това е темата в която сменях въпросният клапан. с маркучите.
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=339037&hilit=%D1%81%D0%BC%D1%8F%D0%BD%D0%B0+%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%BD+%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B8+%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%B5
стъпковият е чистен ,дросела свалян и чистен проблем с паразитен въздух нямам маншоните са здрави филтъра е нов.. Дисата е чистена няма луфт.. работи много стегнато..
Но въпросният разход от 12.8 не ще и не ще да спада...каквото и да правя.. само да уточня ,че най силна е след 3000 оборота колата. а и да си призная преди мотора беше по тих сега звучи съвсем леко като дизел..
Вчера вкл. колата на инпата в движение, и ето какво стана.

Отново грешка за камшафта... Вече почвам да се чудя ,че вануса ще му се сменят О-ринговете.. Не е шумен няма вибрации там..,че се отпушва колата най-много след 3000рпм е правилно..
Ето малко живи данни и в движение :

От тук на сетне започват аномалиите с total Air consumption... Според мен това май не е нормално ама вие ще кажите..

Според вас колеги на какво може да се дължи това да не ми се променя моментният разход дори на дълъг път не спада.. а този камшафт сензор е 2 ра ръка уригинален.. като го сложих нямах тази грешка сега я има явно е заминал.. ще се копува нов оригинален май... Незнам найстина незнам защо така се държи колата... одарете едно рамо...
Колеги имам малък яд с колата

Изкарах колата на прав път около 25 километра само в едната посока и карах със средна скорос 120.. Този разход от 12.8 не мръдна и това е при изкл. климатроник ако го вкл. стигам 13... а средната ми скорос се вдигна едва на 19.5км/ч
Така.. да върна още малко събитията на заде когато взе да застудява времето разхода взе да се вдига до тази стойност която сега се вижда това е така от зимата.. викам като се стопли ще се оправи..(Колата загрява нормално) като беше по хладно оборотите взеха да играят когато колата е на празен ход.. типично спадат до към 500 и пак ги вдигне докато загрее.. Викам си дебитомера май умира.. след седмица колата започна да се тресе цялата показа ми грешки за богата смес на ламбда сондите и 2 те.. грешка на камшафта на издодящият вал.. това + мененето на оборотите..
Взех от един колега неговият дебитомер..още е при мен. сложих го и колата спря да мени обороти.. докато загрее. купих въпросният датчик от колега който е сигурен ,че работи.. смених всички маркучи на клапана за изгорелите газове + самият клапан.. намерих пукнат маркуч.. Колата спря да тресе успокой се видимо. грешките изчезнаха..
това е темата в която сменях въпросният клапан. с маркучите.
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=339037&hilit=%D1%81%D0%BC%D1%8F%D0%BD%D0%B0+%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%BD+%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B8+%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%B5
стъпковият е чистен ,дросела свалян и чистен проблем с паразитен въздух нямам маншоните са здрави филтъра е нов.. Дисата е чистена няма луфт.. работи много стегнато..
Но въпросният разход от 12.8 не ще и не ще да спада...каквото и да правя.. само да уточня ,че най силна е след 3000 оборота колата. а и да си призная преди мотора беше по тих сега звучи съвсем леко като дизел..
Вчера вкл. колата на инпата в движение, и ето какво стана.

Отново грешка за камшафта... Вече почвам да се чудя ,че вануса ще му се сменят О-ринговете.. Не е шумен няма вибрации там..,че се отпушва колата най-много след 3000рпм е правилно..
Ето малко живи данни и в движение :

От тук на сетне започват аномалиите с total Air consumption... Според мен това май не е нормално ама вие ще кажите..

Според вас колеги на какво може да се дължи това да не ми се променя моментният разход дори на дълъг път не спада.. а този камшафт сензор е 2 ра ръка уригинален.. като го сложих нямах тази грешка сега я има явно е заминал.. ще се копува нов оригинален май... Незнам найстина незнам защо така се държи колата... одарете едно рамо...

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Re: Диагноза Дебитомер???(Живи данни)
"по хладно оборотите взеха да играят когато колата е на празен ход.. типично спадат до към 500 и пак ги вдигне докато загрее"= О-пръстени Ванос
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
dr.peshev написа:"по хладно оборотите взеха да играят когато колата е на празен ход.. типично спадат до към 500 и пак ги вдигне докато загрее"= О-пръстени Ванос
И аз вече почвам да си мисля ,че май ваноса ми прави бели ,но се успокойх когато смених дебитомера и това лашкане на оборотите спря..
Относно разхода, като си взел колата, малко преди това е бил занулен средния разход и за това се е менил толкова. А само едно питане: Ти засичал ли си колата по колонка колко харчи?
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
dr.peshev написа:"по хладно оборотите взеха да играят когато колата е на празен ход.. типично спадат до към 500 и пак ги вдигне докато загрее"= О-пръстени Ванос
И аз съм на същото мнение. Колегата може да погледне клипове в интернет има доста информация.
Относно разхода наистина зависи колко често го зануляваш борда. В началото като си взех колата борда показваше ~12.1-12.5 като стойностите се меняха в зависимост колко я натоварвам. Сега ако го зануля и мина 100км и то основно на климатик и в задръствания, няма да се учудя ако показва 14-15

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
Колеги не съм занулявал нищо... не съм знаел за това просто до сега
значи е нормално ако не е занулен да не се променя изобщо този разход нито на дълъг път нито на къси разстояния преди реагираше и показваше много точно всяко по рязко натискане на педала ми се отчиташе хихихи
по колонка не съм я засичал просто я карам винаги с 98 и не съм я пълнел никога до горе май ще трябва да го направя
но ме дразни така като не работи нещо по колата малко съм перфекционист..
П.П как да го нулирам ?

П.П как да го нулирам ?
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
hacker4eto1 написа:Колеги не съм занулявал нищо... не съм знаел за това просто до сегазначи е нормално ако не е занулен да не се променя изобщо този разход нито на дълъг път нито на къси разстояния преди реагираше и показваше много точно всяко по рязко натискане на педала ми се отчиташе хихихи
по колонка не съм я засичал просто я карам винаги с 98 и не съм я пълнел никога до горе май ще трябва да го направя
но ме дразни така като не работи нещо по колата малко съм перфекционист..
П.П как да го нулирам ?
Когато на борда ти се показва разхода, задържаш копчето на бордовия компютър (BC). Можеш да нулираш така и средната скорост.
7 мнения
• Страница 1 от 1