Препоръчайте генерация за е46 320d

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d '02 // 8TA 3.0TDIQ '11
Мечтае да кара: със служебна нафта

Препоръчайте генерация за е46 320d

Мнение от narkk » 13 Юни 2013, 16:14

Здравейте, колата е е46 320д фейслифт, обмислям смяна на цялата генерация, понеже е нагнила на доста места и вече няколко пъти я заварях, но държи по няколко месеца и пак се къса. Бихте ли ми дали съвети за марка към която да се ориентирам. Със или без катализатори ? (предполагам разликата в цената ще е доста осезаема). И дали изобщо е добра идея да я сменям цялата или само отделни части от нея и до колко е надеждно това ?

Поздрави :bchug:
Drive Fast, but Friendly and Safe!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на пълна газ
Мечтае да кара: MB SLS AMG

Re: Препоръчайте генерация за е46 320d

Мнение от DiGital » 13 Юни 2013, 16:37

Аз съм мислил от 330д да слагам, би трябвало да стане.
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 14 Юни 2013, 9:51

narkk написа:Здравейте, колата е е46 320д фейслифт, обмислям смяна на цялата генерация, понеже е нагнила на доста места и вече няколко пъти я заварях, но държи по няколко месеца и пак се къса. Бихте ли ми дали съвети за марка към която да се ориентирам. Със или без катализатори ? (предполагам разликата в цената ще е доста осезаема). И дали изобщо е добра идея да я сменям цялата или само отделни части от нея и до колко е надеждно това ?

Поздрави :bchug:

Най-добре си вземи от кола която се продава на части и си запази твоите катализатори.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530D + ремап
Мечтае да кара: нещо М.....

Мнение от IVЕ » 14 Юни 2013, 17:56

темата за катализаторите е обсъждана доста пъти....от личен опит за този двигател мога да споделя,че разликата в положителна посока без катализатор е в пъти!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 14 Юни 2013, 23:02

IVЕ написа:темата за катализаторите е обсъждана доста пъти....от личен опит за този двигател мога да споделя,че разликата в положителна посока без катализатор е в пъти!

Я сега като е в пъти - кажи защо точно...че аз бих казал обратното - то и ЕГР не ти трябва,нито актуатор като цяло май много неща не трябват..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 15 Юни 2013, 2:04

За едни е добре, за други зле. Нека всеки сам да си преценява кое ще сваля, кое ще маха. Карайте по темата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530D + ремап
Мечтае да кара: нещо М.....

Мнение от IVЕ » 15 Юни 2013, 9:18

Gqbriel написа:
IVЕ написа:темата за катализаторите е обсъждана доста пъти....от личен опит за този двигател мога да споделя,че разликата в положителна посока без катализатор е в пъти!

Я сега като е в пъти - кажи защо точно...че аз бих казал обратното - то и ЕГР не ти трябва,нито актуатор като цяло май много неща не трябват..

смятям,че за всеки който се занимава с автомобили му ясно в какво състояние е един катализатор на 15 години, когато го свалиш на твоята ще усетиш веднага колко по-адекватно реагира педала на газта и колко рестриктивно е работел по отношение на изгорелите газове! а за ЕГР-А ако функционира е по-добре да си работи, но всеки сам си решава в крайна сметка....

Назад към E46