Препоръчайте генерация за е46 320d
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- narkk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320d '02 // 8TA 3.0TDIQ '11
- Мечтае да кара: със служебна нафта
Препоръчайте генерация за е46 320d
Здравейте, колата е е46 320д фейслифт, обмислям смяна на цялата генерация, понеже е нагнила на доста места и вече няколко пъти я заварях, но държи по няколко месеца и пак се къса. Бихте ли ми дали съвети за марка към която да се ориентирам. Със или без катализатори ? (предполагам разликата в цената ще е доста осезаема). И дали изобщо е добра идея да я сменям цялата или само отделни части от нея и до колко е надеждно това ?
Поздрави
Поздрави

Drive Fast, but Friendly and Safe!!!
- DiGital
- младши ентусиаст
-
- Кара: на пълна газ
- Мечтае да кара: MB SLS AMG
Re: Препоръчайте генерация за е46 320d
Аз съм мислил от 330д да слагам, би трябвало да стане.
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
narkk написа:Здравейте, колата е е46 320д фейслифт, обмислям смяна на цялата генерация, понеже е нагнила на доста места и вече няколко пъти я заварях, но държи по няколко месеца и пак се къса. Бихте ли ми дали съвети за марка към която да се ориентирам. Със или без катализатори ? (предполагам разликата в цената ще е доста осезаема). И дали изобщо е добра идея да я сменям цялата или само отделни части от нея и до колко е надеждно това ?
Поздрави
Най-добре си вземи от кола която се продава на части и си запази твоите катализатори.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- IVЕ
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530D + ремап
- Мечтае да кара: нещо М.....
темата за катализаторите е обсъждана доста пъти....от личен опит за този двигател мога да споделя,че разликата в положителна посока без катализатор е в пъти!
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
IVЕ написа:темата за катализаторите е обсъждана доста пъти....от личен опит за този двигател мога да споделя,че разликата в положителна посока без катализатор е в пъти!
Я сега като е в пъти - кажи защо точно...че аз бих казал обратното - то и ЕГР не ти трябва,нито актуатор като цяло май много неща не трябват..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
За едни е добре, за други зле. Нека всеки сам да си преценява кое ще сваля, кое ще маха. Карайте по темата.
- IVЕ
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530D + ремап
- Мечтае да кара: нещо М.....
Gqbriel написа:IVЕ написа:темата за катализаторите е обсъждана доста пъти....от личен опит за този двигател мога да споделя,че разликата в положителна посока без катализатор е в пъти!
Я сега като е в пъти - кажи защо точно...че аз бих казал обратното - то и ЕГР не ти трябва,нито актуатор като цяло май много неща не трябват..
смятям,че за всеки който се занимава с автомобили му ясно в какво състояние е един катализатор на 15 години, когато го свалиш на твоята ще усетиш веднага колко по-адекватно реагира педала на газта и колко рестриктивно е работел по отношение на изгорелите газове! а за ЕГР-А ако функционира е по-добре да си работи, но всеки сам си решава в крайна сметка....
7 мнения
• Страница 1 от 1