е30 проект с м30б30
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30,е46,е60
- Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
- Детайли за колата: лимузинкa
Re: е30 проект с м30б30
бонго написа:Човек след този ти коментар направо. Ако там не намираш необходимото инфо значи ползваш само локален нет питай доставчика за вносния да ти пусне.
Мисля че нещо такова се получи щото много страници тоест линкове които искам да отворя не ми ги отваря ще говоря с доставчика да видя какво се случва
GEORGIEV написа:angelBMW написа:Цяла вечер съм го преглеждал сайта нищо не открих
сериозен ли си
сериозен съм колега явно наистина съм с локален нет щом да не ми отваря повечето линкове

Иначе днес вмъкнах мотора в коша

- angelBMW
- младши ентусиаст
-
ето малко снимков материял 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
искам да отбележа че не ми позволява самия мотор да го разглобя и обслужа поради причината че е маркиран навсякаде от собственика на моргата и просто няма как да тръгна да разглабям че после ако излезе така че мотора куца ходи връщаи....стискам палци да излезе сполучлив та после да видите какви обслужвания следват
приемам всякакви критики и наи вече препоръки

приемам всякакви критики и наи вече препоръки

- angelBMW
- младши ентусиаст
-
колеги чувал съм че кардан за м30б30 имало и готови парчета от е36 ама нз точно кои трябва да търся..също така и незнам колко да вярвам на казаното
иначе днес центрирах мотора закачих скоростната кутия и си подготвих материял за лапите които ще ги почвам в събота поне така се уговорих с човека които ще ги прави,ще направя и снимков матерял и ще постна тук
През тези дни ще закача инсталацията и по възможност ако има готово парче кардан ще го взема да го монтирам ако не ще се наложи да търся къде да го пращам за рязане и баланс..и остана да монтирам бенз помпа от 2.5,2.8ца километражно табло и място на радиатора и като гледам маи ще си режа предницата колкото и да не ми се иска

През тези дни ще закача инсталацията и по възможност ако има готово парче кардан ще го взема да го монтирам ако не ще се наложи да търся къде да го пращам за рязане и баланс..и остана да монтирам бенз помпа от 2.5,2.8ца километражно табло и място на радиатора и като гледам маи ще си режа предницата колкото и да не ми се иска

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Ако първо направиш лапите, без модел, намиране на точно предно парче кардан е доста трудно.
- kok4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 m54b25,e30 m30b35 turbo
- Мечтае да кара: MMMMMMM
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
Lenco написа:Ако първо направиш лапите, без модел, намиране на точно предно парче кардан е доста трудно.
Няма от къде модел колега,затова единствения начин е направи си сам...събота ще пусна подробни снимки до къде се стигна с лапите и ще критикуваме заедно

kok4o написа:Предно парче от е30 тд
ще проверя какво предлага моргата

Колеги намира ми се радиатор от е34 520и м50 ако сложа него с ел перка и датчик които включва перката като стигне 80 градуса ?какво мислите по въпроса..
Колега най-евтиния и добър вариант ти е радиатор от е30 тд или е36 тдс с отделен разширителен съд пасват добре и няма да режеш нищо
Аз съм с ел. перка и имах проблем с греенето като почна да карам на полигони и ми казаха как да се отърва от този си проблем
Слагаш си термостат на по-ниски градуси в моя случай от тдс и проблема ми се реши
Ел, перката ми може да се включва принодително което аз правя преди да почна да давам газ или с датчик който се включва на 95 градуса и излючва на 90
Мерих от е34 радиатор мисля ,че няма да влезе без рязане та не беше вариант за мен 

[00:00:25] Boris Dimitrov каза: мое мнение е че голфа е много по бърза и мощна кола от бмв
http://i47.photobucket.com/albums/f169/ ... jtte3o.gif
http://i47.photobucket.com/albums/f169/ ... jtte3o.gif
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
от е30 2.4тд маи ще доиде перфектен че гледам на е36 2.5 тдс охладителната система е 9.0-9.5 а на м30б30 е 12.0
а на е30 2.4тд е 12.5 тоест това е моят радиатор 

- Maverik
- младши ентусиаст
-
- Кара: нахилен
- Мечтае да кара: Е30 кабрио
Ако си от София пиши имам из двора разни кардани,може и да ти свършат някаква работа
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
седя си и гледам мотора и бях започнал да мечтая как е запалил вече ама нещо както си го гледах забелязах че седи самия мотор по диагонал...лапите не са сложени утре ще ги правим та си седя и си мисля дали е щото не е на лапите си и опира в сервото и затова седи така по диагонал или нещо аз си фантазирам...също така ми се струва че мотора трябва да мръдне още мъничко назад но не съм сигурен ето няколко снимки не са първо качество но се вижда,ако някои колега може да пусне снимки на мотора как му седи да придобия лека фантазия 

- Vasko_BP
- ентусиаст
-
- Кара: 92' E30 M40 cabrio
- Мечтае да кара: E30 M3
Щом ще си правиш сам лапите не трябва ли вече да си навързал кардан за да видиш колко назад трябва да иде тоя мотор? Как иначе ще направиш кардана? От какво мислиш да слагаш кардан, предна част от ТД ли както са те посъветвали тук?

- angelBMW
- младши ентусиаст
-
Vasko_BP написа:Щом ще си правиш сам лапите не трябва ли вече да си навързал кардан за да видиш колко назад трябва да иде тоя мотор? Как иначе ще направиш кардана? От какво мислиш да слагаш кардан, предна част от ТД ли както са те посъветвали тук?
кардан от 24тд

колеги преди по малко от час бях долу с мисълта да почна лапите но преждевременно подготвях си местото за да взимам мерки и т.н и случаино реших да проверя тва масло пак дали си мирише на бенз и маслото на нивото е доста над максимума тоест излиза че има сигурно с 1-1.5литри над максимума и мирише обилно на бензин и като изкарах щеката си капеше направо на бензин просто оцветен с масло което хич не ми хареса

значи мотора го превъртях още при взимането на ръка и компресия се усеща странични звуци няма макар и да не може да се чуе перфектно но знам че има ли крив клапан или тропащ повдигач при превъртане на ръка ще се чуе пробвал съм го и преди с стари двигатели

та прибрах се бързо и седнах да търся информация за бензина в маслото да видя какво решение ще има и какво да очаквам

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 2&start=15 попаднах на ето тази тема и гледам че колегата е имал проблем с дюзите а има същото покачване на нивото в маслото като при мен..тоест да се надявам да са дюзите.
Маслото което има в момента ако запаля с него пробвах умаслява но си има и бензин ако запаля така може ли да стане нещо освен да почнат да тракат повдигачите или е по добре да му сложа ново масло при паленето..и ако да какво масло да му сложа като за изчистване нещо за 1000-2000км евтинко за да видя и дали ще ми налива още бензин в маслото..
- ivaylo ignatov
- Потребител
-
- Кара: на задна гума
- Мечтае да кара: 900+
Роговете на 30ката отварят в предния край
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Вероятно има спекли сегменти, най-добре е да промиеш мотора с газ за горене. Източваш маслото, оставяш картера отворен, тураш леген и наливаш през свещите газта. Вземи си поне 7-8 литра. Като изтекат първите 3-4 литра ги изхвърли, а после с другите - по чисти можеш да наливаш това което ще изтече. Наливаш докато спре да изтича отдолу, като превърташ и коляновия вал от време на време. Така сегментите може и да се поотпуснат и да почнат да уплътняват, до колкото могат, защото вероятно са за смяна! Идеята е газта да почне да се задържа в цилиндрите. Стане ли това, го оставяш да изтече 1-2 дни, после нови свещи и масло и караш. Първо ще пуши, но после ще изчисти. Това го направи след като наредиш мотора и си сигурен, че ще запали.
Провери си и дюзите, почисти ги, кръстиш се и продължаваш.
П.С.
Аз процедурата съм я правил на моя мотор и нищо лошо не му се е случило - само по-малко масло почна да гори
Провери си и дюзите, почисти ги, кръстиш се и продължаваш.
П.С.
Аз процедурата съм я правил на моя мотор и нищо лошо не му се е случило - само по-малко масло почна да гори

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."