Акцизи на големите двигатели след влизането в ЕС...
Модератор: Общи модератори
69 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- acrimonious
- кандидат ентусиаст
-
Акцизи на големите двигатели след влизането в ЕС...
Здравейте! До вчера карах Е36 320, но я продадох (на приятел на потребител от форума
)... Та с две думи- в момента съм пешеходец. Бях си харесал Е39-ка 520, но сега почвам да се замислям за малко по-старичка Е38 (транспортера- просто за мен това е Колата). Проблемът обаче е, че не искам 725тдс, защото 143коня на тва огромно купе са нищо, за това си мислех да си докарам 728и примерно или 730и от Германия. Проблемът обаче е, че на 728- 193 коня, на граница трябва да оставя 9441 лв. ддс + акциз, а за кола, която ще намеря за 6, 6 и нещо евро просто няма как да стане.
Та- първо, интересува ме, сигурно ли е падането на акцизите на големите двигатели след влизането в Европейския съюз (все пак 3474лв само ДДС са доста по приемливи). Мислех си за варианта да я вкарам временен внос и след 1-ви януари да я регистрирам. Тук е и вторият ми въпрос- в случай че не влезем на 1-ви 2007 година, как стоят нещата с тоя временен внос- казаха ми, че на 6 месеца трябва да излизам от страната. Този срок сигурен ли е? Неограничен брой пъти ли мога да го правя? Има ли проблем, че ще я карам с немски номера? Благодаря предварително!

Та- първо, интересува ме, сигурно ли е падането на акцизите на големите двигатели след влизането в Европейския съюз (все пак 3474лв само ДДС са доста по приемливи). Мислех си за варианта да я вкарам временен внос и след 1-ви януари да я регистрирам. Тук е и вторият ми въпрос- в случай че не влезем на 1-ви 2007 година, как стоят нещата с тоя временен внос- казаха ми, че на 6 месеца трябва да излизам от страната. Този срок сигурен ли е? Неограничен брой пъти ли мога да го правя? Има ли проблем, че ще я карам с немски номера? Благодаря предварително!
- sikar
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 LCI 530 xd MT
Гледай тази вечер след новините по Канал 1 предаването -въпроси и отговори за ЕС, рекламираха че ще коментират условита за вноса на коли от 1 януари 2007г.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Ако нещо ще пада като влезем в ЕС, то ще е ддс-то. Но ще намерят начин да го компенсират, споко
Или по-висок акциз или ще свалят границата без акциз на 90-100 к.с. или еко-такса базирана на конска сила... абе варианти много 

Never mistake motion for action...
аз слушах новините по БТВ
аз слушах новините по БТВ преди месец казаха че ще отпадне ДДСто на всички стари коли но нищо не казаха за акциза ...
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
grnka написа:един прост въпрос да ти задам: за 6 евро означава че ще вземеш Е38 за 6.000 евра??защото ако е така акциза ти е най-малкия проблем при тия коли
направи кратка справка с мобилето и виж, че има от 5-7к евра, сякви е38ци, от 728i до 750iL (за 5500 евро и то в супер състояние), не е фейслифта ама е е38

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
WilliamsF1Team написа:Няма кой да ни остави да караме от 2.5 нагоре...
Те ако ни оставят от 1.8 нагоре да караме пак ще е добре...

Never mistake motion for action...
- acrimonious
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря на всички ви! Везната окончателно натежа за Е39 520..
Седмицата ще почака (20-30 години :-((( ). Иначе на въпроса на grnka- за тези пари можеш да вземеш страшна е38 с ТВ+ Нави, само че, както каза vicho, без фейслифт- примерно 96-та...

- tin
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 328i
- Детайли за колата: Estoril blue Convertible - the best e36 :)
И ДДС-то ще отпадне и Акциза .
дали ще си купиш кола от Баба Пена от Панагурище или от Хелага от Лаипциг ще еднакво .
Тия приказки дето ги дрънкат Горублянци че щяло да има ограничение до 5.г. или на конете са измишльотини.
Чехия се опита да наложи такова ограничение ( с цел да запази конкорентноспособноста на Шкода на родния пазар) но веднага получиха санкции и до 1 г. грешката на правителството се поправи , а им излезе и доста слоено.
Друг е въпроса вече дали ще ни приемат 1.1.2007 или 1.1.2008 ... тука може да се спори . Иначе за акциза и ДДС-то няма нищо офицялно още защото станишеф чака решението от евро комисията.
Но то е пределно ясно че ние ще сме по модела на другите източно европейки ...
дали ще си купиш кола от Баба Пена от Панагурище или от Хелага от Лаипциг ще еднакво .
Тия приказки дето ги дрънкат Горублянци че щяло да има ограничение до 5.г. или на конете са измишльотини.
Чехия се опита да наложи такова ограничение ( с цел да запази конкорентноспособноста на Шкода на родния пазар) но веднага получиха санкции и до 1 г. грешката на правителството се поправи , а им излезе и доста слоено.
Друг е въпроса вече дали ще ни приемат 1.1.2007 или 1.1.2008 ... тука може да се спори . Иначе за акциза и ДДС-то няма нищо офицялно още защото станишеф чака решението от евро комисията.
Но то е пределно ясно че ние ще сме по модела на другите източно европейки ...

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Добре как са нещата при другите източно европейки?
Що тогава никой словенец или унгарец или поляк не купува стара кола? Поне по мое наблюдение купуват предимно нови коли до 5г. макс. Истина е че купуват и коли 7-9г. но не масово като при нас?
Що тогава никой словенец или унгарец или поляк не купува стара кола? Поне по мое наблюдение купуват предимно нови коли до 5г. макс. Истина е че купуват и коли 7-9г. но не масово като при нас?
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- tin
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 328i
- Детайли за колата: Estoril blue Convertible - the best e36 :)
преди 01.01.2004 г. цените на колите в герания и италия баха еднакви .
След тази дата (приемането на Полша, Чехия и т.н.), цените на колите втора ръка в западна Европа се вдигнаха със 500-1000 Еur за разлика от Италия. От тази дата в Полша, Унгария и т.н отпадат ДДС, Акциз и всякакви митнически данаци. Таксата за регистрация на МПС-тата се дига със средно 150-200 Eur. Въвежда се по строг контрол за изправността на автомобилите и отделянето на вредни газове ( Равно на немския TUV). До колкото си спомняма имаше промени и при данаците на колите (годишните).
Извод: Очаква се лек спад на цените на автомобилите , и леко покачване на годишните такси. Което което от своя страна стимулира за обновяване на автопарка на България.
След тази дата (приемането на Полша, Чехия и т.н.), цените на колите втора ръка в западна Европа се вдигнаха със 500-1000 Еur за разлика от Италия. От тази дата в Полша, Унгария и т.н отпадат ДДС, Акциз и всякакви митнически данаци. Таксата за регистрация на МПС-тата се дига със средно 150-200 Eur. Въвежда се по строг контрол за изправността на автомобилите и отделянето на вредни газове ( Равно на немския TUV). До колкото си спомняма имаше промени и при данаците на колите (годишните).
Извод: Очаква се лек спад на цените на автомобилите , и леко покачване на годишните такси. Което което от своя страна стимулира за обновяване на автопарка на България.

69 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5