Малко помощ...

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW X3 E83 3.0D
Мечтае да кара: M3 E92

Малко помощ...

Мнение от musicmaniac » 01 Юни 2013, 13:36

Здравейте! Имам нужда от малко помощ! От скоро карам 320Ci 1999г. (150к.с.). Много съм доволен от колата! Това ми е първото БМВ и все още разучавам колата. :) Имам няколко проблема, които искам да споделя и да помоля за вашата помощ! Тъсих навсякъде в интернет информация и нещата, които останаха неясни за мен са следните:

1. Не можах да си намеря "Owner's manual" точно за този модел и година. Някой има ли или знае ли от къде да си намеря!
Интересуват ме първо функциите на фабричната аларма. От това, което прочетох всичко беше за моделите с по-"новия" ключ, който е с емблемата в средата и две копчета от горе и от долу. Аз съм с по-стария. Няма емблема. Има едно голямо копче и две малки едно до друго. Как мога да тествам дали работи алармата? Да чуя как свири. Пробвах функциите с натискане на отключващия бутон 2 пъти. Би трябвало да отключи само шофьорската врата, но не става. Някой има информация за функциите на точно този ключ?
2. На мястото за фенерче в жабката имам една капачка, която пробвах да махна, но явно е свързана с някакви кабели. Явно нямам самото фенерче, но бих искал да си купя такова и да го инсталирам. За какво е тази капачка и защо е свързана с кабели?
3. Най големия проблем ми остана неясен относно сензора за дъжд. Имам такъв, но явно не работи. До колкото разбрах се активира по следния начин: Ключа в позиция 1 или 2, лостчето за чистачките се включва на 1ва степен и така се оставя. След това връща ли се ключа на 0 или се стартира двигателя? После самия сензор се активира като се пръсне течност или се завърти средното копче на лостчето. Така ли е? При мен, след като включа лостчето на 1, чистачките започват да се движат на интервал (при всички случаи). Каква може да е причината, сензора да не работи?
3. От къде мога да си намеря гумените уплътнения за вратите и задните прозорци? Препоръчайте някоя морга за БМВ? Искам да сменя и двете странични огледала.
4. Как мога да си "освежа" ключа? Намерих гумените копчета в и-бей. Някъде тук продават ли се и как мога да ги сменя? Моите са доста изтъркани. А има ли начин да се смени цялата кутийка на ключа?
5. Мога ли да сменя само копчетата на волана? Как и от къде?
6. Къде се продават аксесоари за БМВ. Например ми трябва чантичка за аптечка, триъгълник и пожарогасител, която се закача в багажника?

Това е за сега. :) Предварително ви благодаря за помощта!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e46 318i
Мечтае да кара: BMW E46 330i kompressor

Re: Малко помощ...

Мнение от embasi » 01 Юни 2013, 14:23

4. Как мога да си "освежа" ключа? Намерих гумените копчета в и-бей. Някъде тук продават ли се и как мога да ги сменя? Моите са доста изтъркани. А има ли начин да се смени цялата кутийка на ключа?
колега можеш да смениш само гумичките те са 7 лв и смяната не е трудна , а може и цялата кутийка да смениш само сваляш твоя чип и го слагаш на новата не е кой знае колко трудно ама по добре си купи само кумички иначе кутйката е 35 лв това е

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bgpavlp » 01 Юни 2013, 16:36

musicmaniac написа:2. На мястото за фенерче в жабката имам една капачка, която пробвах да махна, но явно е свързана с някакви кабели. Явно нямам самото фенерче, но бих искал да си купя такова и да го инсталирам. За какво е тази капачка и защо е свързана с кабели?

Трябва ти освен фенерчето и една букса.Играе роля на нещо като преходник.

Едно от местата където може да намериш доста неща е: viewforum.php?f=134
Изображение

Ако нема у глава, има у Google.

Слави
Аватар

Мнение от © » 01 Юни 2013, 19:37

3. Най големия проблем ми остана неясен относно сензора за дъжд. Имам такъв, но явно не работи. До колкото разбрах се активира по следния начин: Ключа в позиция 1 или 2, лостчето за чистачките се включва на 1ва степен и така се оставя. След това връща ли се ключа на 0 или се стартира двигателя? После самия сензор се активира като се пръсне течност или се завърти средното копче на лостчето. Така ли е? При мен, след като включа лостчето на 1, чистачките започват да се движат на интервал (при всички случаи). Каква може да е причината, сензора да не работи?

Работи точно така както си го описал. Освен положение на сензор трябва да имаш още две положения - на интервал и постоянно. Ако ги нямаш, може би неща са правили преди теб. Ако не работи сензора по-скоро чистачките въобще няма да се движат когато са на сензор т.е. ще тръгнат веднъж в началото и после въобще няма да има интервал. След началното стартиране на чистачките се намесва сензора според водата, която има на стъклото. А като загасиш двигателя трябва да мръднеш копчето за да се активира действието на сензора отново.

Потребител
Аватар

Мнение от musicmaniac » 01 Юни 2013, 20:51

Мерси за бързите отговори! Това за ключа много ми помогна!!! ;)
Относно сензора: Да, на лостчето имам три позиции нагоре: нетутрална (чистачките не работят), 1 (на интервал, който се регулира от въртящото се кл'че), 2 постоянно,3 бързо. Знам, че на 1 би трябвало да работи сензора, а вместо това чистачките работят на интервал. Явно сензора не работи. Някой твърдеше, че ако сензора не работи, то тогава чистачките започват да функционират, като нормални чистачки. Тоест на позиция 1, си работят на интервал, който се регулира от въртящия се бутон (както е при мен). Възможно ли е да е бушон???

Потребител
Аватар

Мнение от musicmaniac » 07 Юни 2013, 10:15

Отново за сензора за дъжд... Проверих бушоните и се оказа,че #15, който би трябвало да е за сензора - липсва. Веднага намерих такъв бушон (5А) и го сложих. Промяна - никаква! Като включа на контакт и мръдна лостчето една позиция нагоре, чистачките не минават веднъж (както би трябвало), а си работят на интервала, който е зададен от въртящия се бутон в средата на лостчето. Дори и след като запаля и "активирам" сензора, като пръсна течност или завъртя средния бутон - същата работа! Някакви идеи какво друго може да е? Къде мога да отида при някого, който разбира от тези неща. Така се надявах да е само от бушона... Сензор със сигурност имам! Вижда се зад огледалото. И при проверка на ВИН-а изкарва, че има сензор за дъжд, т.е. не е слаган допълнително (фабричен си е)! Благодаря предварително!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11 M550D LCI
Детайли за колата: Champagner quarz metallic

Мнение от Burnar » 07 Юни 2013, 14:19

musicmaniac написа:Отново за сензора за дъжд... Проверих бушоните и се оказа,че #15, който би трябвало да е за сензора - липсва. Веднага намерих такъв бушон (5А) и го сложих. Промяна - никаква! Като включа на контакт и мръдна лостчето една позиция нагоре, чистачките не минават веднъж (както би трябвало), а си работят на интервала, който е зададен от въртящия се бутон в средата на лостчето. Дори и след като запаля и "активирам" сензора, като пръсна течност или завъртя средния бутон - същата работа! Някакви идеи какво друго може да е? Къде мога да отида при някого, който разбира от тези неща. Така се надявах да е само от бушона... Сензор със сигурност имам! Вижда се зад огледалото. И при проверка на ВИН-а изкарва, че има сензор за дъжд, т.е. не е слаган допълнително (фабричен си е)! Благодаря предварително!

Гледам, че си от София, иди до @oci и му обясни за какво става въпрос.

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 07 Юни 2013, 14:59

musicmaniac написа:Отново за сензора за дъжд... Проверих бушоните и се оказа,че #15, който би трябвало да е за сензора - липсва. Веднага намерих такъв бушон (5А) и го сложих. Промяна - никаква! Като включа на контакт и мръдна лостчето една позиция нагоре, чистачките не минават веднъж (както би трябвало), а си работят на интервала, който е зададен от въртящия се бутон в средата на лостчето. Дори и след като запаля и "активирам" сензора, като пръсна течност или завъртя средния бутон - същата работа! Някакви идеи какво друго може да е? Къде мога да отида при някого, който разбира от тези неща. Така се надявах да е само от бушона... Сензор със сигурност имам! Вижда се зад огледалото. И при проверка на ВИН-а изкарва, че има сензор за дъжд, т.е. не е слаган допълнително (фабричен си е)! Благодаря предварително!

Само сензор за дъжд или и светлинен сензор ? Пробвай да му отвориш капачето и виж дали е закачен сензора.. другото вече да я закачите на диагностика, сигурно ще покаже дали има грешка в сензора и дали отчита нещо. Но на мене повече ми изглежда, че сензора изобщо не е закачен или не е инициализиран.

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 08 Юни 2013, 9:27

Колеги и аз да използвам мястото да пиша значи имам на огледалото ето това.
Изображение
Мислех ,че е датчик за дъжд ,но нямам лупата отпред на стъклото освен да е Фоторезистор. както този отпред на стъклото... за какво е този на гърба на огледалото малко тъп въпрос но :)
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koziak » 08 Юни 2013, 9:37

Това е датчика на огледалото за затъмняване.

Потребител
Аватар

Мнение от musicmaniac » 09 Юни 2013, 9:15

[/quote]Гледам, че си от София, иди до @oci и му обясни за какво става въпрос.[/quote]

Колега, къде да отида? Къде се намира @oci?

Потребител
Аватар

Мнение от musicmaniac » 11 Юни 2013, 7:26

dido0o``` написа: Само сензор за дъжд или и светлинен сензор ? Пробвай да му отвориш капачето и виж дали е закачен сензора.. другото вече да я закачите на диагностика, сигурно ще покаже дали има грешка в сензора и дали отчита нещо. Но на мене повече ми изглежда, че сензора изобщо не е закачен или не е инициализиран.

Какъв е този светлинен сензор? Пробвах да отворя капачето само с ръце ама не става. Страх ме е да натисна силно - да не го счупя. Да не е залепено? Има ли си някакъв специален начин за отваряне?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11 M550D LCI
Детайли за колата: Champagner quarz metallic

Мнение от Burnar » 11 Юни 2013, 17:55

Това е колегата :) пиши му, ако може да ти помогне ще свърши работа -> memberlist.php?mode=viewprofile&u=20573

Потребител
Аватар

Мнение от musicmaniac » 11 Юни 2013, 21:08

Burnar написа:Това е колегата :) пиши му, ако може да ти помогне ще свърши работа -> memberlist.php?mode=viewprofile&u=20573

Мерси! :D

Потребител
Аватар

Мнение от musicmaniac » 26 Юни 2013, 21:52

Днес се занимавах да отворя това капаче на мястото където трябва да е фенерчето в жабката. Капачето беше захванато за букса, която е в свободно положение. На снимките се вижда с капачето и след като го махнах. Трябва ли ми нещо друго за да монтирам фенерчето, което още не съм взел, но и това предстои? :)

Flashlight2.JPG

Flashlight6.JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Следваща

Назад към E46