BMW Е46 320и 170ph 2001g
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- Kalafara
- Потребител
-
- Кара: E46 320i
- Мечтае да кара: M3
BMW Е46 320и 170ph 2001g
Здравейте колеги , не съм много на ясно с е46 и реших да пусна тема (може и глупава да е) но на мен ще ми е от помощ.
Купих си колата преди 6 месеца минах около 5000 км. но от месец насам ми се случва нещо странно, ходих по майстори на диагностика и 'всичко си е ок уж' обаче когато шофирам на по-кратки разстояния и гася колата примерно след 5 мин пак я паля и тръгвам подавам газ а тя се мъчи и не може да ускори, даже и ми гасне , някои път като я усетя подавам газ до края не гасне но не ускорява все едно не подавам газ, върви тромаво и някъде след 3000 оборота започва да ускорява но пак не както трябва, и самия шум на мотора го чувам някак по-глухо, интересното е че това не ми се е случвало когато колата е била дълго време загасена примерно 2-3 часа паля я тръгвам всичко е ок , но ако се наложи някъде да спра да загася мотора и след няколко минути пак го запаля и тръгна е 50 на 50 дали колата ще си върви нормално или ще се мъчи, ако проблема се активира не знайно от какво няма оправия ,колкото и газ да давам все се мъчи понякога и все едно муцуна забива,гася паля, тръгвам пак същото, освен ако не изчакам няколко часа и тогава тръгва ок все едно и няма нищо, игра в оборотите няма освен когато се случи проблема и я изпусна и загасне.
Ще се радвам ако някой ми помогне.
Забравих да кажа че до сега не съм имал никакви проблеми, до преди месец обаче.
също един майстор прави проба като ми изключи дебитомера , разлика няма а и чека не ми светва...
Купих си колата преди 6 месеца минах около 5000 км. но от месец насам ми се случва нещо странно, ходих по майстори на диагностика и 'всичко си е ок уж' обаче когато шофирам на по-кратки разстояния и гася колата примерно след 5 мин пак я паля и тръгвам подавам газ а тя се мъчи и не може да ускори, даже и ми гасне , някои път като я усетя подавам газ до края не гасне но не ускорява все едно не подавам газ, върви тромаво и някъде след 3000 оборота започва да ускорява но пак не както трябва, и самия шум на мотора го чувам някак по-глухо, интересното е че това не ми се е случвало когато колата е била дълго време загасена примерно 2-3 часа паля я тръгвам всичко е ок , но ако се наложи някъде да спра да загася мотора и след няколко минути пак го запаля и тръгна е 50 на 50 дали колата ще си върви нормално или ще се мъчи, ако проблема се активира не знайно от какво няма оправия ,колкото и газ да давам все се мъчи понякога и все едно муцуна забива,гася паля, тръгвам пак същото, освен ако не изчакам няколко часа и тогава тръгва ок все едно и няма нищо, игра в оборотите няма освен когато се случи проблема и я изпусна и загасне.
Ще се радвам ако някой ми помогне.
Забравих да кажа че до сега не съм имал никакви проблеми, до преди месец обаче.
също един майстор прави проба като ми изключи дебитомера , разлика няма а и чека не ми светва...
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Re: BMW Е46 320и 170ph 2001g
Първо добре дошъл.
Откъде си? Колата обслужена ли е: свещи, филтри? Диагностика правена ли е, т.е. от хора, разбиращи от БМВ?
Откъде си? Колата обслужена ли е: свещи, филтри? Диагностика правена ли е, т.е. от хора, разбиращи от БМВ?

На мен ми намирисва на бубина/и. Но това би трябвало да се хване на диагностика.
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
Ако симптомите са, че като я палиш загряла пали трудно и няма мощност (особено в ниските) най-вероятно е датчик на разпределителния вал (всмукателен). Би трябвало да се хване на диагностика като грешка. 

Здравей,
Имах подобен проблем на моята 320I, 150 к.с. и се оказа датчик разпределителен вал всмукателен. На диагностика ще ти го покаже и ако е той слагай някой хубав, че иначе ще го сменяш пак.
Имах подобен проблем на моята 320I, 150 к.с. и се оказа датчик разпределителен вал всмукателен. На диагностика ще ти го покаже и ако е той слагай някой хубав, че иначе ще го сменяш пак.
- Kalafara
- Потребител
-
barty написа:Първо добре дошъл.
от София съм, колата е обслужена сменено е маслото филтрите, сервиза в който я обслужиха е в надежда казва се Корект горе долу зад Била се пада, там я обслужих казаха че ремъците са ОК не са за смяна ролките също, закачаха я на диагностика казаха че нищо и няма, няма грешки всичко си е ОК, обаче нали ви казвам проблема хем го има хем го няма, те даже се качваха да я карат и всичко си беше ок, просто не се случи този проблем и беше малко неловко защото докато колата ми беше в сервиза всичко си беше ок, след като си я взех от сервиза след 2-дена пак започна да прави същото, искам да кажа че когато вдигна предния капак и подам рязко газ на свободна обаче рязко подавам и веднага отпускам се чува едно силно смукане на въздух, все едно от торбина, не знам това дали е нормално, преди седмица си сложих газов инжекцион и проблема продължава да се появява от време на време, въпросния газаджия който ми слага ГИ, му се е случило точно това да не иска колата да отлепи, да му гасне и всичко което обясних тва още преди да сложи ГИ, каза човека веднага я закарах на диагностика и там показа че е дебитомер и някакъв сензор на газта, не знам какво да правя, сега мисля да отида да си почистя дебитомера и да видим кво ще стане, моля ако някой може да ми помогне ще съм му много благодарен и ще почерпя ей

- barty
- старши ентусиаст
-
dido0o``` написа:Ако симптомите са, че като я палиш загряла пали трудно и няма мощност (особено в ниските) най-вероятно е датчик на разпределителния вал (всмукателен). Би трябвало да се хване на диагностика като грешка.
darsov написа:Здравей,
Това питам и аз: дали диагностиката е правена от човек, разбиращ от БМВ-та, защото според мен е нещо, което лесно се лови

- barty
- старши ентусиаст
-
От Надежда ли си? Ако да, се сещам за поне трима, които ще ти помогнат: Али, в Надежда 4, Хари в уличката с/у ШЕЛ-а и Мици в Обеля.

- Kalafara
- Потребител
-
Мога да дойда до надежда, не ми е проблем само трябва може би телефони да разменим и да си направим среща моя тел номер е 0899072479
сега да ви разкажа какво стана, преди 2 часа ходих до костинброд и пак започна колата да ми губи мощност и т.н. както обеснявах до сега, сетих се да звънна на един приятел от волуяк да го питам дали познава някой диагностик
отидохме във волуяк при някакъв човек с сервиза му беше един обикновен гараж, човека ми закачи колата към един лап топ прегледа доста неща, караше ме да подавам газ да задържам на 3000 оборота, гасих, палих и излезна като грешка ЧЕТЕЦА НА РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИЯ ВАЛ (СМУКАТЕЛЕН ВАЛ) ТОВА МИ КАЗА, даже напълни едно шише с вода и го изсипа върху този четец за да го охлади и наистина се осети разлика в работата на мотора и после като тръгнах проблема го нямаше, той е сигурен (диагностика) че трябва да си сменя този четец и всичко щяло да е супер и колата вече нямала да има никакви проблеми, за други грешки не спомена и чак се учуди че на други места не са го видя ли като грешка, програмата на която гиагностираше колата май беше DIS или нещо такова. Проверих вече за този четец при един приятел в ауто + и той ми каза че имал ВЕМО ДАТЧИК струва 97лв. иначе другия вариант бил БМВ датчик ама той струва 184лв и се поръчва и идва чак след 10 дни (работни), каза че имал и по евтини датчици но не ми ги препоръчва
Все още обаче не съм предприел нищо, какво мислите вие колеги по въпроса, благодаря ви
сега да ви разкажа какво стана, преди 2 часа ходих до костинброд и пак започна колата да ми губи мощност и т.н. както обеснявах до сега, сетих се да звънна на един приятел от волуяк да го питам дали познава някой диагностик
отидохме във волуяк при някакъв човек с сервиза му беше един обикновен гараж, човека ми закачи колата към един лап топ прегледа доста неща, караше ме да подавам газ да задържам на 3000 оборота, гасих, палих и излезна като грешка ЧЕТЕЦА НА РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИЯ ВАЛ (СМУКАТЕЛЕН ВАЛ) ТОВА МИ КАЗА, даже напълни едно шише с вода и го изсипа върху този четец за да го охлади и наистина се осети разлика в работата на мотора и после като тръгнах проблема го нямаше, той е сигурен (диагностика) че трябва да си сменя този четец и всичко щяло да е супер и колата вече нямала да има никакви проблеми, за други грешки не спомена и чак се учуди че на други места не са го видя ли като грешка, програмата на която гиагностираше колата май беше DIS или нещо такова. Проверих вече за този четец при един приятел в ауто + и той ми каза че имал ВЕМО ДАТЧИК струва 97лв. иначе другия вариант бил БМВ датчик ама той струва 184лв и се поръчва и идва чак след 10 дни (работни), каза че имал и по евтини датчици но не ми ги препоръчва

Все още обаче не съм предприел нищо, какво мислите вие колеги по въпроса, благодаря ви

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
В Дару кар частите идват за 2-3 дена макс! Дори една шайбичка да си поръчаш. 

- Kalafara
- Потребител
-
dido0o``` написа:Ако симптомите са, че като я палиш загряла пали трудно и няма мощност (особено в ниските) най-вероятно е датчик на разпределителния вал (всмукателен). Би трябвало да се хване на диагностика като грешка.
darsov написа:Здравей,
Браво колеги страхотни сте, ето че ползата от форума е безценна, сега остана да ме посъветвате какъв датчик да си купя за да нямам повече проблеми (като марка), диагностика ми каза че повечето неща са ми сименс и е добре да си взема пак на сименс датчик, питах го дали нещо се настройва той ми каза не, даже каза сам да си го сменя като си го купя ама май няма да се справя сам, та каква марка датчик да си взема ми е въпроса ?
Благодаря предварително

- Burnar
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 M550D LCI
- Детайли за колата: Champagner quarz metallic
Точно въпросния датчик ми направи проблем и на мен, но аз порових доста преди да разбера, че е от него.
Взимай оригинален датчик, от АутоПлюс без отстъпка е 198 лв. в ДаруКар е на същата цена, да не забравиш да си поръчаш и О-пръстена, защото не върви комплект с датчика, а е 2.5 лв. ( номер 6 от схемата )

- g_mihalev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с удоволствие
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: G30 520 xDrive 2017
Здравей колега, имам същите симптоми като теб от 1-2 години (колата я имам от 4,5 г ). Понякога като я запаля върви супер, усеща се как двигателя работи леко и сякаш по-тихо, друг път още от паленето и тръгването си личи че няма да върви и сякаш се мъчи колата. Абсолютно без никакви закономерност дали ще върви или не (поправи ме ако не са титакива симптомите).
От тогава какво ли не смених , всички датчици - 2-та разпределителни, колянов, дебитомер, но проблема си продължи. И аз като теб си мислех че е от всмукателния датчик на разпределителния вал, но и след смяната му същата работа. Взех да се чудя да не е дефектен или нещо от сорта.
Та можеш л идами опиеше точно какво те караше да правиш доакто го тестваше датчика човека ?
От тогава какво ли не смених , всички датчици - 2-та разпределителни, колянов, дебитомер, но проблема си продължи. И аз като теб си мислех че е от всмукателния датчик на разпределителния вал, но и след смяната му същата работа. Взех да се чудя да не е дефектен или нещо от сорта.
Та можеш л идами опиеше точно какво те караше да правиш доакто го тестваше датчика човека ?
- Evkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D
- Мечтае да кара: S62B50
Колеги извинявам се че пиша в чужда тема, но имам съмнения за заминал дебитомер и му откачих буксата за да видя дали ще има промяна, но нямаше никаква промяна във вървежа.. все така спъната беше. Странното за мен е че не светна чека а си беше както преди. Дали върви постоянно в авариен режим? 

- Burnar
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 M550D LCI
- Детайли за колата: Champagner quarz metallic
Evkata написа:Колеги извинявам се че пиша в чужда тема, но имам съмнения за заминал дебитомер и му откачих буксата за да видя дали ще има промяна, но нямаше никаква промяна във вървежа.. все така спъната беше. Странното за мен е че не светна чека а си беше както преди. Дали върви постоянно в авариен режим?
Иди да ти прочетат колата, ако все още не си ходил. Дебитомера се хваща много трудно, ако не е заминал съвсем.
15 мнения
• Страница 1 от 1