Проблем при палене с резервен ключ
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем при палене с резервен ключ
Привет на всички, потърсих из форума нещо за моя проблем, но не намерих нищо, затова отварям нова тема. Проблема ми е следния - когато се опитам да запаля колата с резервния ми ключ, не се получава. Всичко по ключа е ОК. Копчетата за отключване и заключване и багажник си работят. Като сложа ключа и завъртя на контакт също всичко е наред и лампичките светват, но като завъртя още една степен за да запали, дори не се опитва... Колата е Е46 купе 2004 година. Странното е, че със сервизното ключе (пластмасовото) си пали без проблем :-) другото интересно е, че след като колата е работила и веднага след нейното изгасяне опитам да запаля с проблемния ключ, количката си пали без никакви проблеми! Ключа си е обучен. Моля за съвети.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Проблем при палене с резервен ключ
kopcho написа:Привет на всички, потърсих из форума нещо за моя проблем, но не намерих нищо, затова отварям нова тема. Проблема ми е следния - когато се опитам да запаля колата с резервния ми ключ, не се получава. Всичко по ключа е ОК. Копчетата за отключване и заключване и багажник си работят. Като сложа ключа и завъртя на контакт също всичко е наред и лампичките светват, но като завъртя още една степен за да запали, дори не се опитва... Колата е Е46 купе 2004 година. Странното е, че със сервизното ключе (пластмасовото) си пали без проблем :-) другото интересно е, че след като колата е работила и веднага след нейното изгасяне опитам да запаля с проблемния ключ, количката си пали без никакви проблеми! Ключа си е обучен. Моля за съвети.
Просто колата си и загубила ключа, явно или пък е станало нещо с чипа, а това че пали веднага с него е нормално то с който и ключ да запалиш и при работеща кола можеш да извадиш само чипа и тя пак ще рабати познала си веднъж ключа и запалила за да го изключи пак трябва след като загасиш да изчакаш поне 10-15 секунди.
Направи го същото но този път преди да запалиш с проблемния ключ изчакай повече и ще видиш, че няма да запалиш.
- Icancho
- Потребител
-
- Кара: Каквото му падне :)
- Детайли за колата: e46 330хi Mtech1
Здравейте и от мен аз имам същи проблем като колегата, какво се прави в този случай като
колата си забрави ключа?

- bgpavlp
- младши ентусиаст
-
Предполагам че трябва да го обучиш на ново.

Ако нема у глава, има у Google.
- oci
- старши ентусиаст
-
Icancho написа:Здравейте и от мен аз имам същи проблем като колегата, какво се прави в този случай катоколата си забрави ключа?
bgpavlp написа:Предполагам че трябва да го обучиш на ново.
няма да стане с обучаването нали си отключва и заключва с инициализацията точно това се постига да се обучи към централното докато за паленето си трябва да се запише чип наново.
- luizov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 323ci M52tuB25
- Мечтае да кара: ///M3 e30
Колеги ще ползвам темата.
И аз имам подобен проблем. Колата е 318ци 2002г. с ромбоидния ключ. Единият ми ключ му работи дистанционното за централното и с него си карам колата, но понякога не иска да запали с него (изобщо не завърта), в този случай паля с другия ключ на който обаче дистанционното не работи (опитах с обучение, но не става). Карам си така със неработещия ключ и следващия път пак ми пали с работещия. Така мога да си карам с работещия ключ месеци наред и в един прекрасен момент просто решава да не пали. На какво може да се дължи това?
И аз имам подобен проблем. Колата е 318ци 2002г. с ромбоидния ключ. Единият ми ключ му работи дистанционното за централното и с него си карам колата, но понякога не иска да запали с него (изобщо не завърта), в този случай паля с другия ключ на който обаче дистанционното не работи (опитах с обучение, но не става). Карам си така със неработещия ключ и следващия път пак ми пали с работещия. Така мога да си карам с работещия ключ месеци наред и в един прекрасен момент просто решава да не пали. На какво може да се дължи това?
- oci
- старши ентусиаст
-
luizov написа:Колеги ще ползвам темата.
или чипа на ключа се бъзика или евс-а.
миналата седмица правиш ключа на един колега така със същите симптоми и се наложи да му записвам друг чип, вкарах го в ромбоидния ключ и всичко се оправи, а за този ключ с който не можеш да отключваш сигурно му е заминала батерията или има проблем в платката.
- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i 04, G30 540i
При тези които с с ромбоиден ключ с акумулаторната батерийка, препоръчвам през 3-4 месеца да си сменяте различните ключове, за да няма паднали батерийки. Прявя го това и вече сумати години не съм имал проблем с никой от трите ключа.
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
- oci
- старши ентусиаст
-
hrpopov217 написа:При тези които с с ромбоиден ключ с акумулаторната батерийка, препоръчвам през 3-4 месеца да си сменяте различните ключове, за да няма паднали батерийки. Прявя го това и вече сумати години не съм имал проблем с никой от трите ключа.
прав си но това е само за отключване и заключването, докато колегите имат проблеми и с паленето, тогава и да въртиш ключа и да му смениш батерията пак няма да се оправи проблема.
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела
hrpopov217 написа:При тези които с с ромбоиден ключ с акумулаторната батерийка, препоръчвам през 3-4 месеца да си сменяте различните ключове, за да няма паднали батерийки. Прявя го това и вече сумати години не съм имал проблем с никой от трите ключа.
Колеги,аз имам два ромбовидни ключа,и с двата паля няма проблеми с паленето,но на единият му е изтощена батерията доста и не иска да отключва дистанционно.Ключът си е оригиналният и не ми се занимава с разглабане защото вече става"циганска работа".Мисълта ми е може ли да се зареди батерията ако започна да карам автомобила с въпросният ключ и колко време му е необходимо?А също има ли някаква друга възможност да се зареди батерията на въпросният ключ?
Колега, ако след около 30 минути на положение "контакт" (или просто каране на колата със съответния ключ) няма подобрение, значи батерията си е "заминала". И околосветско пътешествие да направиш с този ключ е все тая - решението е нова батерия!
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
xm_net написа:Колега, ако след около 30 минути на положение "контакт" (или просто каране на колата със съответния ключ) няма подобрение, значи батерията си е "заминала". И околосветско пътешествие да направиш с този ключ е все тая - решението е нова батерия!
Ясно,Колега благодаря ти за информацията.Значи 100% е заминала батерията и няма съживяване.карал съм колата с ключа и повече от 30 мин. няма ефект.Единственото което ми хрумна е да отида да ми замерят все пак пуска ли някакъв сигнал да не би да не е обучен или изгубил настройките

- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
,,Единственото което ми хрумна е да отида да ми замерят все пак пуска ли някакъв сигнал да не би да не е обучен или изгубил настройките ''
Много разумна идея. Или направо направи едно обучение, но имай предвид, че не винаги става от първи път.
Много разумна идея. Или направо направи едно обучение, но имай предвид, че не винаги става от първи път.
Последна промяна NikVanov на 27 Яну 2014, 9:35, променена общо 1 път
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
Колега,идеята ми е да не ровичкам много-много,а да видя излъчва ли изобщо някакъв сигнал,ако излъчва тогава е ясно ще се обучава.Най-вероятно се е изтощила батерията както каза колегата от по-горният пост.Ако е така хич няма да се занимавам с него.по-важното е ,че паля с него.
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2